To ja właśnie też w czwartek byłam z tym charczeniem żeby pediatra mi ją osłuchałaDziękuję Ci bardzo czyli inne dzieci też tak mają moja też była osluchana i też było ok.
reklama
Bajunia
Fanka BB :)
A ja mam właśnie na odwrót. W prawej mam więcej mleka i nawet to słychać jak mały je. Ale podobno to normalne bo ponoć dziecku którąś pierś się lepiej ssie od drugiej, wygodniej mu i przez to lepiej ciągnie czego skutkiem jest więcej mleka.To super, że mleczka coraz więcej Odblokuje się choć ja mam tak, że w lewej piersi mam dużo więcej mleka. Lewą mała się naje A prawą nie. Jak kilka razy ściągałam laktatorem to z lewej było 2 razy więcej mleka. Tak było też jak karmiłam chłopaków więc taki urok moich cycków.
G
gosc12
Gość
Moja malutka nie najada się moim mlekiem .. wiem , że najważniejsze żeby dziecko było najedzone ale tak bardzo chciałam karmić piersią a będę musiał dokarmiać mm .
Cały dzień mała nie spała , co chwilę na cycku i ciągle płacz. Dałam 30ml mleka i usnela w momencie. Nie wiem czy ze zmęczenia czy w końcu dojadla i jest spokojna .. płakać mi się chce ;((((((((
Cały dzień mała nie spała , co chwilę na cycku i ciągle płacz. Dałam 30ml mleka i usnela w momencie. Nie wiem czy ze zmęczenia czy w końcu dojadla i jest spokojna .. płakać mi się chce ;((((((((
Klaudia ale skoro tak dużo przybiera to skąd stwierdzenie że się nie najada?Moja malutka nie najada się moim mlekiem .. wiem , że najważniejsze żeby dziecko było najedzone ale tak bardzo chciałam karmić piersią a będę musiał dokarmiać mm .
4tygodnje to akurat skok rozwojowy i kryzys laktacyjny. Dziecko zaczyna wiecek potrzebować więc więcej ciągnie żeby i więcej mleka się wytwarzalo. To jest chwilowe. Spokojnie. U nas to samo. I uwierz ze to nie oststni skok rozwojowy i kryzys laktacyjny :*
G
gosc12
Gość
No właśnie kupiłam wodę morską i jej spsikam późniejPrzed osiąganiem psikaj solą. Rozmiekczysz kozy i tak śluzówki noska przy odciaganiu nie podrażnisz :*
G
gosc12
Gość
Bo jest ciągle nie spokojna, całymi dniami nie śpi. Kupię ten ferm. Alt. Iker. Może mleka więcej przybędzieKlaudia ale skoro tak dużo przybiera to skąd stwierdzenie że się nie najada?
4tygodnje to akurat skok rozwojowy i kryzys laktacyjny. Dziecko zaczyna wiecek potrzebować więc więcej ciągnie żeby i więcej mleka się wytwarzalo. To jest chwilowe. Spokojnie. U nas to samo. I uwierz ze to nie oststni skok rozwojowy i kryzys laktacyjny :*
Kochana ale to nie znaczy ze się nie najadaBo jest ciągle nie spokojna, całymi dniami nie śpi. Kupię ten ferm. Alt. Iker. Może mleka więcej przybędzie
Wyznacznikiem tego czy dziecko się najada czy nie jest tylko i wyłącznie waga
Bo dziecko tak jak szybko przybiera jak je, tak szybko spada z wagi jak ma za mało pokarmu.
A to że dziecko jest niespokojne to może być 10 tys innych powodów. Od brzuszka, przez potrzebę bliskości, długie pory czuwania itp itd.
karkula309
Fanka BB :)
Klaudia..@Meml @miloscwczasachpopkultury i u reszty, co u Was dziewczyny . Dajcie znać co słychać bo nam się wykruszylyscie z forum
Ja np nie mam czasu [emoji16]
Mój mały ciągle płacze bo boli brzuszek i nie mam czasu czytać żeby odpisywać na bieżąco
Dlatego dziwię się że tam coś pisałyscie że masz jakieś high need baby a tyle na forum siedzisz. Bo ja mam uwazam normalne dziecko a nie mam czasu iść na spacer [emoji16][emoji16] także nie masz źle
Mi właśnie polozna o tych skokach mówiła że jeden rozwój to wiszenie na cycku drugi to że dziecko się jak po urodzeniu zachowuje i jeszcze coś tam. I że właśnie przez te skoki rozwojowe kobiety najcześniej przestają karmić a to niepotrzebne [emoji39][emoji39]Klaudia ale skoro tak dużo przybiera to skąd stwierdzenie że się nie najada?
Klaudia nie poddawaj się tak szybko i nie osądzaj też szybko swojego mleczka [emoji8]
G
gosc12
Gość
Jednak dalej nie śpi. Drzemnela się 10 minut , tyle samo co po moim mleku i koniec..
reklama
Staram się być konsekwentna i odkładać ją do łóżeczka po karmieniu, głaskam, przytulam nieraz się uda. Mam nadzieję, że się nauczy. Żeby to było moje jedyne dziecko to ok ale są jeszcze chłopaki, którym muszę poświęcić czas. Dobrze, że oni u babci do środy A my z małą uczymy się siebieNo to tak jak z moją córcią. Ten sam typ. Też smoka za żadne skarby nie chciała. Tylko mój cycuś koił wszystko ☺
Synuś już jest inny. Też lubi potrzymać sobie cyca w buzi a jak mu chce wyjąć to udaje że dalej ciągnie ☺ ale za którymś razem daje radę i śpi. Natalka to musiała dobrze zasnąć przy cycu żeby ją od niego odpiąć.