reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

@Meml @miloscwczasachpopkultury i u reszty, co u Was dziewczyny . Dajcie znać co słychać bo nam się wykruszylyscie z forum :(
Dzisiaj dopiero weszłam na forum. Marta od jutra idzie już do przedszkola to będzie trochę więcej czasu. Jeszcze mama jest u mnie to też nie siedzę tyle na telefonie. Leo też się zrobił już bardziej wymagający. Od wczoraj ma problemy z zasypianiem. Marudzi i sam nie wie co chce. Teraz zasnął w końcu i przez ten czas udało mi się w końcu pomalować włosy, mama przygotowała obiad to zjedliśmy i jeszcze pobawiłam się z Martą. Zaraz idę do piwnicy wyjąć pranie i nastawię następne.

reklama
To zasypianie przy cycku to chyba częsty problem. U mnie za to mała aktywna się robi i coraz mniej śpi. Wymaga ponoszenia, pogadania by się nie nudzić :)

A jeśli chodzi o cycki to moje wyciąganie zaczyna przynosić efekty. Coraz więcej mleka ściągam dla małej a dziś w nocy nawet cyc sam się odblokował i pobrudził bluzkę :) szkoda tylko że muszę używać nakładek bo mała ich nie znosi. Jeszcze tylko dobrze by było jakby drugi cyc się bardziej odblokował :)
To super, że mleczka coraz więcej Odblokuje się choć ja mam tak, że w lewej piersi mam dużo więcej mleka. Lewą mała się naje A prawą nie. Jak kilka razy ściągałam laktatorem to z lewej było 2 razy więcej mleka. Tak było też jak karmiłam chłopaków więc taki urok moich cycków.

Dzisiaj dopiero weszłam na forum. Marta od jutra idzie już do przedszkola to będzie trochę więcej czasu. Jeszcze mama jest u mnie to też nie siedzę tyle na telefonie. Leo też się zrobił już bardziej wymagający. Od wczoraj ma problemy z zasypianiem. Marudzi i sam nie wie co chce. Teraz zasnął w końcu i przez ten czas udało mi się w końcu pomalować włosy, mama przygotowała obiad to zjedliśmy i jeszcze pobawiłam się z Martą. Zaraz idę do piwnicy wyjąć pranie i nastawię następne.
Rozumiem co czujesz. Najgorsze jak dziecko najedzone , przebrane , kołysane z tulone i ciągle płacze marudzi. My idziemy z małą do lekarza w środę lub czwartek. Niech sprawdzi , może jej coś dolega a my zwalamy na : "taki typ dziecka" ..

Orunia dziś coś świruje co godzinę chce jak ją położę sama nie zaśnie jest ryk. Chce zasypiać z dyskiem w buzi, sama nie umie nie wiem jak ją tego nauczyć. Próbowałam zdać jej smoczka ale za chiny nie chce. Chłopaki używali i był spokój. Po cyrku było odkładanie do łóżeczka, smoczek, pielucha przy twarzy i spali A ta lobuziara nie chcę.
W ogóle to na dziś miałam termin porodu. Iza ma dziś 12dni
No to tak jak z moją córcią. Ten sam typ. Też smoka za żadne skarby nie chciała. Tylko mój cycuś koił wszystko ☺
Synuś już jest inny. Też lubi potrzymać sobie cyca w buzi a jak mu chce wyjąć to udaje że dalej ciągnie ☺ ale za którymś razem daje radę i śpi. Natalka to musiała dobrze zasnąć przy cycu żeby ją od niego odpiąć.

reklama
Do góry