reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Czy wasze maluchy maja zakodowana godzine kąpania? Bo moja jak w zegarku.. nawet gdy dopiero co zasnie.. godz. 19.40 rozbieram ją i ona chyba wie ze idzie sie kąpac ,uwielbia to :p i pielegnacje po kąpieli :p nawet nie przeszkadza jej ze woda jej leci w oczka czy nos.. Wiki to sie darła hyhy
Kąpać się uwielbia ale później pielęgnacji nie bardzo bo jej zimno i zazwyczaj już głodna :D nie ma zakodowanej bo kąpiemy się o różnej godzinie. Między 18-20, dzisiaj w ogóle bo spała od 18-21 i już jej nie chce męczyć, rano ja wykape :) teraz się karmimy ładnie o słuchamy jak śpiewają bo koncerty są niedaleko z okazji dnia miasta :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Ooo dawno Cię nie bylo :*
Tak. Mnie do tej pory od czasu do czasu boki :)

Czytam Was na bieżąco ale jakoś nie mam czasu pisać. W tygodniu cały dzień z dwójką dzieci to mam co robić .Jeszcze tydzień i córka wróci do przedszkola może jakoś bardziej się ogarne:) a teraz weekend to mąż pomaga z dziećmi to dużo łatwiej :)

I odbija się małemu za każdym razem? Ja to w sumie zauważyłam, kiedy tak łapczywie je aż mu cyc nieraz ucieknie to wtedy nałyka się powietrza i potem mu się beknie zdrowo. A jak je spokojnie i cyca z buzi nie wypuści to nie odbije mu się wtedy. A nie trzymam długo w pozycji pionowej bo boję się o kręgosłup żeby nie nadwyrężać.
Dokładnie mam takie same obserwacje co do bekania jak ty :) też trzymamy krótko, jak się nie odbije, to kładziemy bez odbicia

Ale skoro masz mleka tyle ile wystarcza na potrzeby Alicji, to po co Ci więcej? [emoji16]
A może w czasie dnia była niespokojna niezależnie od pokarmu. Nasze dzieciaczki będą już powoli spały coraz mniej. Mój np codziennie od 7-8 do 12-13 nie śpi i jest niespokojny, marudny, chce się przytulać :)
To my mieliśmy dzisiaj do południa kryzys bo mały nie spał od 8 do 12. Tak od 10 widziałam że jest już śpiący a nie mógł zasnąć. Cyca dostał i się denerwował. Co pół godz cyc raz jeden raz drugi potem znów. Myślałam że mu mało ale jak go odkładałam to trochę ulewał. Tzn że pojadł bo on ulewa tylko jak zje dużo z obu piersi naraz. W końcu o 12 zasnął po 5 min jak go wzięłam na ręce i pochodziłam po domu. Spał ponad 3 godz. Potem obudził się, zmieniłam mu pieluchę, pojadł z obu piersi i dalej w kime znów 3 godz. Potem się obudził pojadł i leżał grzecznie ponad godzinę. Mieliśmy znajomych i mały obserwował towarzystwo. Po kąpaniu od razu zasnął i Natalka też padła jak wczoraj.

Czytam Was na bieżąco ale jakoś nie mam czasu pisać. W tygodniu cały dzień z dwójką dzieci to mam co robić .Jeszcze tydzień i córka wróci do przedszkola może jakoś bardziej się ogarne:) a teraz weekend to mąż pomaga z dziećmi to dużo łatwiej :)
Najważniejsze, że wszystko dobrze u Was :)
A jak synek ? Daje popalić ?:)

Przystawiam ale męczy mnie to , że nie umiem jej dobrze ułożyć , ona się denerwuje, ja nie wiem czy w końcu jest głodna czy wpycham jej na siłę bo płacze , kopie. Czasem się uda i ładnie wygodnie leży ale zazwyczaj mamy kłopot, ja zgarbiona, plecy mnie bolą, wykrzywiam cycka na wszystkie strony.. teraz ja ułożyłam na rogalu i je. Ale już jestem bliska płaczu bo nastawiona jestem na kp u czuje sie źle psychicznie podając mm. Teraz zwymiotowała .. pewnie po sztucznym bo taka serwatka .. chyba kupię dzisiaj Bebiko ;(((((((
Musisz być spokojna jak dajesz jej pierś. Dziecko się denerwuje bo wyczuwa Twoje nastawienie. Masz mleko w cycach i tyle ile jej akurat potrzeba. Ja bym się wstrzymała z tym mm bo mała może płacze nie dlatego, że jest głodna.
No mój tak miał dzisiaj. Też myślałam , że mu mało ale skoro jak naciskam na cyca i leci a mały odłożony ulewał to znaczy że najedzony. I w końcu usnął mi na rękach po 5 min i spał ponad 3 godz ☺

Musisz być spokojna jak dajesz jej pierś. Dziecko się denerwuje bo wyczuwa Twoje nastawienie. Masz mleko w cycach i tyle ile jej akurat potrzeba. Ja bym się wstrzymała z tym mm bo mała może płacze nie dlatego, że jest głodna.
No mój tak miał dzisiaj. Też myślałam , że mu mało ale skoro jak naciskam na cyca i leci a mały odłożony ulewał to znaczy że najedzony. I w końcu usnął mi na rękach po 5 min i spał ponad 3 godz ☺
Jestem spokojna , bo uwielbiam ją karmić.
Moja też często ulewa , dzisiaj bardzo dużo. Ale często jest na piersi. W ogóle od 12 jest bardzo grzeczna. Tylko je , przytula się i usypia. Od 18 do 21 ładnie spała. I cały czas na moim mleku nawet nie odciągam nie podaje tylko ciągle pierś więc jestem zadowolona :) znalazłam sposób z rogalem , wygodnie leży , po zjedzeniu przysypia i później ja odkładam. Inaczej była rozbudzona i później nie chciała spać, plakala. Widocznie ta pozycja jej odpowiada :)

reklama
Do góry