reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
To my mieliśmy dzisiaj do południa kryzys bo mały nie spał od 8 do 12. Tak od 10 widziałam że jest już śpiący a nie mógł zasnąć. Cyca dostał i się denerwował. Co pół godz cyc raz jeden raz drugi potem znów. Myślałam że mu mało ale jak go odkładałam to trochę ulewał. Tzn że pojadł bo on ulewa tylko jak zje dużo z obu piersi naraz. W końcu o 12 zasnął po 5 min jak go wzięłam na ręce i pochodziłam po domu. Spał ponad 3 godz. Potem obudził się, zmieniłam mu pieluchę, pojadł z obu piersi i dalej w kime znów 3 godz. Potem się obudził pojadł i leżał grzecznie ponad godzinę. Mieliśmy znajomych i mały obserwował towarzystwo. Po kąpaniu od razu zasnął i Natalka też padła jak wczoraj.
Leo dzisiaj też jedna drzemkę prze marudził. Spadl po parę minut i się wybudzał. Potem jak zasnął to wybudziłam go do kąpieli i na karmienie, bo już mi mleko kapalo i juz pora kąpieli była. Po mleczku zasnął i po godz znowu się obudził marudny. Nakarmiłam go, ale nie pomogło. Z jakieś 30 minut temu zasnął to w końcu v udało mi się prysznic wziąć. A miałam zamiar dzisiaj się wcześniej położyć.....

Popieram. Ja to przy łóżku mam obowiązkowo wodę i to butelka jest cały czas otwarta w nocy bo jak mi tylko zacznie lecieć mleczko jak mały je to od razu mnie suszy. Na początku w nocy wypijałam całą 1.5l wodę teraz połowę. W ciągu dnia też na stoliku stoi butelka z wodą. Jak karmię to co najmniej szklankę muszę wypić.
Ja tak samo. Muszę pić podczas karmienia. Ja mam cały czas butelki z dziubkiem zostawione i przelewam do nich wodę z dużych butelek. W nocy wypijam ok. 1,5 l, w dzień już nawet nie liczę [emoji16]

Melduję że wczoraj urodził się nasz synek Julek po ciężkim boju 3895 i 52 cm duża główka ponoć 38 cm porozrywalo mnie ale jestem szczęśliwa wczoraj ciężka noc za nami głową mnie strasznie bolała i mały niespokojny. 5 dni przed terminem
Serdeczne gratulacje!!! Julek witaj!!!

Mnie kłuje i w podbrzuszu i w krzyżu ale znośnie :D jestem już mega zmęczona. Młody się tak wypina że sprawia mi dyskomfort :)
Może coś ruszy i zaraz Franio będzie z Tobą :)
Powiem Ci że mój też się tak wypina, że szok ;) hehe zobaczymy, nie ukrywam że juz chciałabym być po :)

No mnie się wydaje , że Wy mamusie panikujecie trochę jak maluch zaczyna się denerwować przy piersi i dajecie mm. Skoro po cycu wypija tylko 20 ml to myślę że spokojnie tyle wyciągnęłoby z piersi tylko mu się nie chce bo już się zmęczyło. A jak dacie butle to dziecko zaraz wyczai z czego łatwiej leci i będzie wolało butlę i coraz częściej będzie się złościć przy piersi i wy coraz częściej będziecie dawać mm. I krótka droga do odejścia od kp. Można z pół godz przetrzymać dziecko , ponosić dać smoczka i w tym czasie pokarmu trochę przybędzie w piersiach i wtedy maluch doje.
Ja pamiętam moja córka to się denerwowała znowu że jej leciało z cyca a ona już najedzona była i chciała sobie tylko podurdać bo smoczka nie tolerowała. A na początku też myślałam że głodna , że pokarmu nie mam,zanim wyczaiłam o co jej chodzi.
Trochę cierpliwości ☺
Ja pierwszy raz od dawna właśnie dają druga pierś bo w jednej nic nie ma [emoji23]
Od kad karmię na rogalu, leży tak spokojnie jak aniołek, tylko je i przysypia , przenoszę ja na łóżko i śpi ❤️ jak będę gdzieś jechała w odwiedziny , rogal jedzie z nami [emoji23]

reklama
Do góry