reklama
Biedroneczka10
Fanka BB :)
Pytanie do eksperta a jak dziecko urodzone w połowie miesiąca tak jak u nas 14.08 i złożyłam wniosek wczoraj to dostanę coś za sierpień czy dopiero wrzesień?Ogólnie maja 30 dni na decyzję. Ja miałam w 4 dni robocze
Tak dzwoniłam dzisiaj do szpitala w którym przyjmuje i ma być jutro yo ponoć każdego dnia od 7-15 wolałabym chyba pójść na zywiol i od razu niech wywołują bo padnę z wycienczenia psychicznego!To Twoj lekarz bedzie na dyzurze? Moj mi kazal na weekend zrobic ktg a we wtorek po skierowanie do niego ale po wczorajszym ktg kazali mi dzisiaj przyjsc skontrolowac i moze zostac
Mikasa7
Dziekuje:* no mam nadzieję że odpadnie ten pępek, ja to nawet nie obrabiam tylko mąż, bo ja się boję że ja to boli jak dotykam... Ale boję się że za dużo jednak ha na brzuszku kladlam. I to na podłodze na nocy, może za twardo.Mojej tez krwawil a to znaczy ze odpada :* popsikaj osceniseptem :*
A malego chyba jednak cos dopadlo biedny
A młodego dopadło i to strasznie. Nigdy w życiu go takiego nie widziałam. Cały dzień leży...I przed tv. I płacze że boli. Pojechali na pogotowie.
@Lustysia trzymam kciuki. Już niedługo będziesz tulić malenstwo:* I wszystko będzie dobrze!
E
Ewka34
Gość
Kladz na brzuszku ale na tapczanie aby glowka nie walnela w nic twardego albo na sobie na klate.. pepuszek odleci lada dzien tylko teraz bardziej go pielegnujcie i psikajcie czesciejDziekuje:* no mam nadzieję że odpadnie ten pępek, ja to nawet nie obrabiam tylko mąż, bo ja się boję że ja to boli jak dotykam... Ale boję się że za dużo jednak ha na brzuszku kladlam. I to na podłodze na nocy, może za twardo.
A młodego dopadło i to strasznie. Nigdy w życiu go takiego nie widziałam. Cały dzień leży...I przed tv. I płacze że boli. Pojechali na pogotowie.
@Lustysia trzymam kciuki. Już niedługo będziesz tulić malenstwo:* I wszystko będzie dobrze!
GorzkaPomarańcza
Tez bym tak wolala zamiast lezec bezczynnie...Tak dzwoniłam dzisiaj do szpitala w którym przyjmuje i ma być jutro yo ponoć każdego dnia od 7-15 wolałabym chyba pójść na zywiol i od razu niech wywołują bo padnę z wycienczenia psychicznego!
Mikasa7
Spoko, koc taki gruby na tej podłodze. A Młoda leniwie narazie głowę podnosi... dzięki, będziemy częściej psikacKladz na brzuszku ale na tapczanie aby glowka nie walnela w nic twardego albo na sobie na klate.. pepuszek odleci lada dzien tylko teraz bardziej go pielegnujcie i psikajcie czesciej
Tego to nie wiem. Możliwe że za połowę miesiąca.Pytanie do eksperta a jak dziecko urodzone w połowie miesiąca tak jak u nas 14.08 i złożyłam wniosek wczoraj to dostanę coś za sierpień czy dopiero wrzesień?
Maja urodziła się końcem lipca. A w sierpniu składałam papiery więc dostałam od sierpnia kasę.
Jedyne co wiem na 100% co wyrównuja od dnia porodu to kosiniakowe
oliwiapatrycja
Ja dostałam dopiero dzisiaj decyzję a składałam papiery jakoś 23 lipca chyba . A pieniądze wpłyną ok 30 a za lipiec dostaniemy nie 500 tylko 210 zł za okres od narodzin czyli od 19 lipca do 31 lipcaIle czekalyscie na decyzję o 500+ i resztę ? Od czego zależy ilość dni ? I ile od decyzji zostają wyplacone pieniądze ?
reklama
oliwiapatrycja
Moja urodziła się 19 lipca a od 19 lipca do 31 lipca będziemy mieć tylko że 210 zł a nie 500 za lipiec , dzisiaj dostaliśmy decyzję i było tak napisanePytanie do eksperta a jak dziecko urodzone w połowie miesiąca tak jak u nas 14.08 i złożyłam wniosek wczoraj to dostanę coś za sierpień czy dopiero wrzesień?