reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

U nas też tak jest. Jedna pierś ma więcej mleka i głównie nią się najadą choć zdążą się, że po tej gdzie mniej mleka też potrafi przespać 2-2,5h

Boje się żebym nie miała nierównego biustu z tego wszystkiego .Bo i tak widać różnicę a jak będzie tak dalej to ja nie wiem jak będę wyglądać .. przystawiam ja , ale mało zjada z tej piersi.

reklama
Dziewczyny, macie jakiś sposób na to aby dziecko dłużej pospali w nocy? Izunia budzi się co ok 2h zarówno w dzień jak i w nocy. W dzień najadą się szybciej ok 20-30min a w nocy karmienie trwa 50-60 min bo przysypia tak jakby chciała spać z cyckiem w buzi. Próbowałam dać jej smoczek ale nie chce wypluwa a mam 3różne. Dziwnie mi tak bo chłopaki to mieli smoczki i ciągali je do 2roku życia.
Moja też śpi po 1.5-3 godziny. Ale 3-3,5h to rzadkość. Raczej te dwie godziny najczęściej śpi. Chyba małe dzieci już tak mają .. a szkoda , że nie przesypiają całych nocy :D
Wybudzaj ja i dawaj spowrotem pierś , żeby dojadla. A jak widzisz że już nie chce nawet chwycić sutka to dopiero pomału odkładaj albo wyjmij pierś i podłóż smoczka , może nie wypluje

Mam problem z laktacją. Kurcze cyce ogromne a mleka tyle co nic. Mam tylko ręczny taki odciagacz i chyba muszę jak najszybciej kupić laktator bo to już za słabo ciągnie. W dodatku mała cycka nie łapie bez nakładki. Już w ogóle mało ja przystawiam przez to. Widzę że moje mleko (jeśli cos wydusze) przestaje jej smakować :(
Jaki laktator polecicie ? Byle nie reczny.
Pomóżcie proszę bo mi mleko w końcu zaniknie a chciałabym ją nim dokarmiać :(
Ja mam i polecam medele mini electric ale on 300zl , wydaje mi się , że jaki kolwiek elektryczny będzie dobry. Na dzień dzisiejszy kupiłabym coś tanszego. Ok 100 zł już można coś fajnego znaleźć.

reklama
Do góry