reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

U nas też tak jest. Jedna pierś ma więcej mleka i głównie nią się najadą choć zdążą się, że po tej gdzie mniej mleka też potrafi przespać 2-2,5h

Boje się żebym nie miała nierównego biustu z tego wszystkiego .Bo i tak widać różnicę a jak będzie tak dalej to ja nie wiem jak będę wyglądać .. przystawiam ja , ale mało zjada z tej piersi.

reklama
Dziewczyny, macie jakiś sposób na to aby dziecko dłużej pospali w nocy? Izunia budzi się co ok 2h zarówno w dzień jak i w nocy. W dzień najadą się szybciej ok 20-30min a w nocy karmienie trwa 50-60 min bo przysypia tak jakby chciała spać z cyckiem w buzi. Próbowałam dać jej smoczek ale nie chce wypluwa a mam 3różne. Dziwnie mi tak bo chłopaki to mieli smoczki i ciągali je do 2roku życia.
Moja też śpi po 1.5-3 godziny. Ale 3-3,5h to rzadkość. Raczej te dwie godziny najczęściej śpi. Chyba małe dzieci już tak mają .. a szkoda , że nie przesypiają całych nocy :D
Wybudzaj ja i dawaj spowrotem pierś , żeby dojadla. A jak widzisz że już nie chce nawet chwycić sutka to dopiero pomału odkładaj albo wyjmij pierś i podłóż smoczka , może nie wypluje

Mam problem z laktacją. Kurcze cyce ogromne a mleka tyle co nic. Mam tylko ręczny taki odciagacz i chyba muszę jak najszybciej kupić laktator bo to już za słabo ciągnie. W dodatku mała cycka nie łapie bez nakładki. Już w ogóle mało ja przystawiam przez to. Widzę że moje mleko (jeśli cos wydusze) przestaje jej smakować :(
Jaki laktator polecicie ? Byle nie reczny.
Pomóżcie proszę bo mi mleko w końcu zaniknie a chciałabym ją nim dokarmiać :(
Ja mam i polecam medele mini electric ale on 300zl , wydaje mi się , że jaki kolwiek elektryczny będzie dobry. Na dzień dzisiejszy kupiłabym coś tanszego. Ok 100 zł już można coś fajnego znaleźć.

reklama
Do góry