reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Kochana, gratuluję wszystkim rozpakowwnym!!!:*:*:*
@kasiak85 cieszę się,że wszystko dobrze u Was:*:*
U nas ciężka noc. Mąż trochę pomagał... Ale młoda ewidentnie preferuję spanie z mama w łóżku. Teraz śpi jak zabiera od 7.30... starszak cały czas jej pilnuje:)

Dziewczynki powodzenia [emoji173]️ czekamy na relacje i zdjęcia brzdąców[emoji173]️

My zaraz śniadanie i jedziemy do apteki po to mleko dla małej. Pół nocy spędziłam na przebieraniu jej z tych wodnistych kup :(
Pocieszam się tym, że jeszcze jej brzuszek nie boli. Bo Aleks to wył od bladego świtu do późnego wieczora...
Niby kupy dzieci karmionych wyłącznie piersią mogą być wodniste i z odrobiną śluzu (Aleksa karmiłam mieszanie z przewaga mm więc te kupy były inne) , ale tych kup jest stanowczo za dużo.
I teraz znów planowanie sobie diety bezmlecznej. Będzie ciężko. Bo u mnie mnóstwo serów, mleka, jogurtów w diecie jest... Ale cóż. Jak mus to mus. Jeśli to alergia to jej szybko objawy minął jak szybko zareaguje. A jak nie to znaczy że taki jej urok na moim mleku.
Na razie poki co jestem bliska rozpaczy. Niby liczyłam się z tym że jej na prawdę dużo prawdopodobieństwo alergii u niej (Aleks, Damian, szwagier, moje rodzeństwo alergicy, ja za dziecka też byłam alergikiem tylko potem wyrosłam), ale miałam Cichą nadzieję mimo wszystko że Maje to ominie.. Zobacz załącznik 888310
Kochana wiem,że w tym temacie pewnie jesteś ekspertem. Ale moja też robi już wodniste kupki... śluz co najwyżej narazie z piski idzie. Ale myślę że u Ciebie jest jeszcze nadzieja,że to nie to... chociaż może lepiej odstawić i ppobserwowac...

reklama
U nas ciężka noc. Mąż trochę pomagał... Ale młoda ewidentnie preferuję spanie z mama w łóżku. Teraz śpi jak zabiera od 7.30... starszak cały czas jej pilnuje:)

Kochana wiem,że w tym temacie pewnie jesteś ekspertem. Ale moja też robi już wodniste kupki... śluz co najwyżej narazie z piski idzie. Ale myślę że u Ciebie jest jeszcze nadzieja,że to nie to... chociaż może lepiej odstawić i ppobserwowac...
Odstawiam i obserwuje. Mm będzie na długo bo ona ze 2 butelki na dobę dostaje w nocy jak moje odciagniete się kończy. Więc nie zbankrutuje na tym mleku. A jak się okaże że alergia to potem z 'podkladka' od alergologa puszka 450g zamiast 35 zł to 10 zł. Więc też grosze.

Mam do odebrania z rossmana olejek na rozstępy. Chciałaby któraś z Was sobie odebrać ? Mi się nie przyda. Mogę podesłać zdjęcie karty. :)

Ja odciagam.. W nocy mi się powiem szczerze nie chce wiesiec z laktstorem..
Maja tak mała, a ja mam tak duże brodawki że nie potrafi jeść prosto z cycka. Łapie za płytko. Czasem złapie, ale więcej mojego bólu i jej złości. Zamówiłam nakładki i zobaczymy.

Też bym najchętniej tak robiła, bo w nocy nie daje rady siedzieć z cyckiem .. Ale boje się , że w końcu zniknie mi ten pokarm jak będę odciągała i dawała w nocy butelkę a w dzień pierś..

Moja też robi wodniste często przy tych bólach brzuszka. Normalnie woda plus kupka. Ale bez śluzu.

Też bym najchętniej tak robiła, bo w nocy nie daje rady siedzieć z cyckiem .. Ale boje się , że w końcu zniknie mi ten pokarm jak będę odciągała i dawała w nocy butelkę a w dzień pierś..
Ja na razie mam spoko. A po nocy tyle odciagam że na 4 porcje mam. W dzień pilnuje regularnego odciagania. Coś ja dostawie. Dlatego nakładki zamówiłam. Najwygodniej wyciągnąć cycka i dać. Niż podgrzewać wodę, myć butelkę.
Moja jak już cudem się dobrze Dossie to pociągnie z 5 minut i na godzinę, półtorej jest spokój

Dzień dobry.

Zanka powodzenia:)

Biedroneczka, gratulacje:)

U nas w porządku choć młodą kują co 6godzin a wczoraj co dwie żeby kontrolować u niej cukry bo ja mam w karcie wpisaną cukrzycę.
Mleka na razie mam malo ale mala ładnie ssie więc mam nadzieję, ze sobie naprodukuje:)

Milego dnia dziewczynki. Szybkich porodów dla tych nierozpakowanych:)

Dajesz nadzieje ze druga cesarka jest do przeżycia:)
Bo ja się mega boje :/

Moja też robi wodniste często przy tych bólach brzuszka. Normalnie woda plus kupka. Ale bez śluzu.
Przy KP tak może być ze są wodniste. . Ale u nas śluz jest jeszcze. I bardzo dużo tych wodnistych kupek. Tak Juz trochę pod biegunkę. Boli brzucha nie ma. Jeszcze... Także na razie zmienię jej mm i sama odstswie nabiał i zobaczymy. Jak będzie poprawa znaczy że alergia. A jak nie to znaczy że taki jej urok na moim mleku.
Syna karmilam mieszanie z przewaga mm a nie że że dwie butelki na dobę. I u niego kupy były zupełnie inne. Kupy dziecka można powiedzieć na wyłącznym kp to dla mnie nowość...

reklama
Ja na razie mam spoko. A po nocy tyle odciagam że na 4 porcje mam. W dzień pilnuje regularnego odciagania. Coś ja dostawie. Dlatego nakładki zamówiłam. Najwygodniej wyciągnąć cycka i dać. Niż podgrzewać wodę, myć butelkę.
Moja jak już cudem się dobrze Dossie to pociągnie z 5 minut i na godzinę, półtorej jest spokój
Eh.. to u nas różnie. Czasem godzinę ssie i śpi dwie godziny a czasem kilka godzin się męczymy i nie śpi..

Do góry