G
gosc12
Gość
Śliczny [emoji7]Mój szkrabik urodzony wczoraj.
Zobacz załącznik 887942
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Śliczny [emoji7]Mój szkrabik urodzony wczoraj.
Zobacz załącznik 887942
Ja kładę się spać ok 24, wstaje o 2,4,6Pokarm jednak mam ale bardzo mało, dlatego dokarmiamy go mlekiem modyfikowanym.
Jak Wy radzicie sobie w nocy ze snem? Ja ciągle śpię na czuwaniu, boję się żeby małemu się nie ulalo, nie zakrztusil się albo jeszcze nie wiadomo co. Przez to się strasznie nie wysypiam bo śpię w stresie
A wiesz ze nie wiedzialam o innych sposobach zawsze stosowalo sie rumianek i tak zawsze robilam ciekawe jest z tym mlekiem.. jak sie pojawi znowu to sprobuje ,dziekuje ci :*@Bajunia tak mówią od początku że ciąża mi służy. Zresztą wszystkie ciążę mi służyły. Czuje sie jednak jak walec drogowy co najmniej. Moje ciało i psychika sa już poza przewidzianymi normami mojej wytrzymałości.
@Ewka34 nie lubię udzielać rad bo się czuje jak zrzedliwa teściowa co wsciubia nos w nie swoje sprawy ale z racji że z ropiejacym okiem u dziecka walczę od urodzenia pozwolę sobie nie przemywaj rumiankiem. On uczula. Lepszy będzie świetlik lub sól fizjologiczna. A już naj naj jest twoje mleko z cyca wkraplane do oka i delikatny masaz od wwwnetrzego kacika oka do skrzydelka nosa. Niemniej niedrozne kanaliki są powszechne u dzieci malenkich. To nie jest powód do obaw.
Ps. Dziękuję za miłe słowa. Nie spodziewałam się takich komplementów <3
Mojej malej dzis zaczelo ropiec oczko ,nie wiem od czego :/ wygladalo to jak u malego kotka :/ przemywam jej rumiankiem..
Moge przy kp pic herbatke z rumianku? Albo pokrzywy?
Rumianek może troszkę wysuszyć. Moim dzieciom ropialy po foto terapii. Zawsze szłam do rodzinnej po maść i szybko ustepowaloMojej malej dzis zaczelo ropiec oczko ,nie wiem od czego :/ wygladalo to jak u malego kotka :/ przemywam jej rumiankiem..
Moge przy kp pic herbatke z rumianku? Albo pokrzywy?
Czlowiek uczy sie cale zycie@Ewka34 wiesz jak jest czasy się zmieniają i poglądy medyków też. Przez lata rumianek się stosowalo i było ok. Jednak do oczu ogółem świetlik jest lepszy A mleko dla dziecka to już najbardziej.
Być może za jakiś czas znów zmienia teorie
Nie martw się na zapas
Mniej więcej o tej porze gdy się kładę spać moje dziecko wyczynia takie akrobacje w brzuchu że aż mnie wycina na wszystkie strony. To jest wręcz niemożliwe bo tak jakby miał tam nie wiadomo ile miejsca. A wszystkie wnętrzności to mam chyba już sine...