reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dzięki dziewczyny za wasze kciuki :* na szczęście dzisiaj nie mam świeżej krwi tylko brązowe upławy, takie jakby to była zaschnięta krew :)
powiem wam że jak zobaczyłam tego skrzepa to przeraziłam się :( wiec jak pojechaliśmy do lekarza to aż cała chodziłam ze strachu i czekałam aż mnie doktor przyjmie bo akrat miał pacjentkę i czyje ze robi mi się mokro więc poszłam do WC a tam krew, normlana żywa krew aż na spodnie mi przesiąkło :( lekarz jak mnie przyjął to od razu mówi ze nie dobrze i ze jak nie przestanę krwawić to do szpitala... na szczęście jest na razie (odpukać ) dobrze :)

reklama
@pralinka92 ciesze sie bardzo ze sytulacja sie poorawia choc dalej bede trzymac kciuki. A ty masz pozytywnie myslec i dalej lez i odpoczywaj. Wiem jaki to stres jest, ile nerwow to kosztuje i ta niepewnosc przed przyjeciem lekarza.

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Dzięki dziewczyny za wasze kciuki :* na szczęście dzisiaj nie mam świeżej krwi tylko brązowe upławy, takie jakby to była zaschnięta krew :)
powiem wam że jak zobaczyłam tego skrzepa to przeraziłam się :( wiec jak pojechaliśmy do lekarza to aż cała chodziłam ze strachu i czekałam aż mnie doktor przyjmie bo akrat miał pacjentkę i czyje ze robi mi się mokro więc poszłam do WC a tam krew, normlana żywa krew aż na spodnie mi przesiąkło :( lekarz jak mnie przyjął to od razu mówi ze nie dobrze i ze jak nie przestanę krwawić to do szpitala... na szczęście jest na razie (odpukać ) dobrze :)
Pralinka odpoczywaj i dbaj o siebie. Będzie dobrze, może to jakiś krwiaczek tylko pękł czy coś. Dobrze, że szybko zareagowałas i Jest w porządku. Teraz możesz spokojnie leżec i nadrabiać zaległości forumowe ;)

p19ugox1xy9dlkqw.png

Cześć Dziewczyny!
Witam się z Wami serdecznie, powiem szczerze, że trochę się zdziwiłam ilością stron i niestety wszystkiego nie przeczytałam (jeszcze) :surprised: Mój nick jakby trochę nieaktualny bo teraz mam termin na koniec sierpnia. Obliczyłam na 26, ponieważ wiem kiedy doszło do zapłodnienia, natomiast wg daty ostatniej miesiączki to 31.08 ;) Także dołączam do sierpniówek. Aż ciężko uwierzyć, że ostatnim razem pisałam tutaj 7 lat temu... :o
No i ten zbieg okoliczności z plackami ziemniaczanymi jest świetny :D Zgadnijcie co dzisiaj robiłam na obiad? :laugh2:

Ostatnia edycja:
@oliwiapatrycja dzięki Kochana że o mnie myślisz :*
Nie było mnie kilka dni i nie dam rady nadrobić :(
U mnie masakra w sobotę trafiłam na IP bo wyleciał mi skrzep :( w szpitalu zrobili usg ale wszytsko było w porządku, lekarz dał duphaston na zaś. A wczoraj dostałam krwawienia żywą krwią więc zaraz pojechałam do swojego ginekologa po badaniu okazało się że ciąża jest wysoko zagrożona i musze leżeć :( z dzidzia wszystko w porządku, musze się oszczędzać nie robie kompletnie nic :(
W piątek mam iść się pokazać u swojego ginekologa a jeżeli mocno będę krwawić to od razu do szpitala :(
Jestem załamana :( postaram się co jakiś czas się odzywać :(
:oo Dużo pozytywnej energii przesyłam [emoji256][emoji173]️ Który tydzień?

Niecierpliwie czekamy [emoji173]️
f2w3flw1cbdbspns.png

Dziewczyny mam podejrzewam głupie pytanie, dla niektórych odpowiedź pewnie oczywista. Czy informuje się ginekologa, że został wybrany na lekarza prowadzącego? Zakładam, że tak, bo wtedy dostajecie nr tel itd, ale dajcie znać jak jest w Waszym przypadku.
Nie takie głupie to pytanie. Ja bym na to nie wpadła w sumie.

Niecierpliwie czekamy [emoji173]️
f2w3flw1cbdbspns.png

Anulka mam to samo dobrze że brzuch mi zaczął rosnąć bo potrafiłam zapomnieć i przebiec się po schodach ;)
Piąteczka :D gdybym nie to że okresu już 2 miesiące nie mam i gdybym na USG nie widziała szalonego pływaka i to to bym nie uwierzyła, że to ciąża. Te placki to by za mną i bez ciąży chodziły ;) ja tak mam że nagle BAM! pojawia się pomysł i MUSZĘ to zrobić :D
To dobrze wiedziec ze wszystko ze mna dobrze jeszcze mnie wczoraj ginekolog dlugo przekonywal ze dziecinka zdrowa i bardzo fajny chlopczyk :)

Ja w ciazach z moimi dziewczynami ciągle jadłam ogórki kiszone w olbrzymich ilościach, teraz w 3 ciąży już nie. Najpierw ciągle jadłam rosół, a teraz to nie mam sprecyzowanych zachcianek, raz wzięło mnie na pomidorowa i gotowalam o 23.00.Aj jak smakowała
To wskazuje na to ze rosnie kolejny chlopczyk :)

reklama
U mnie zachcianki to też nie objaw ciąży :laugh2: senność zresztą też nie koniecznie ciazowy objaw bo jestem niskocisnieniowiec więc i bez ciąży ciągle bym spala-wiec u mnie to nie objaw;-) ;)
W pierwszej ciąży też nie miałam żadnych mdłości.... Nawet jak już brzuszek miałam to potrafiłam zapomnieć że w ciąży jestem...

Za to teraz... Jak nie mdłości to zgaga... Ale najlepsze jest to że chodzę i marudze że mi nie dobrze, ale jak raz na dwa całe dni odpuściło to zamiast się cieszyć to chodziłam i się martwilam :oo2:

też jestem niskociśnieniowiec, zastanawiałam się raz co mnie tak głowa boli, zmierzyłam sobie ciśnienie a tam 104/ 46 hehe, i przypomniałam sobie, że przecież kawy nie piłam. Jeszcze niższe to miałam po porodzie, po prostu odpływałam kilka razy.
Ja natomiast tej ciąży mam odwrotnie, senność mnie nie łamie, drzemki praktycznie nie potrzebuje, piersi mnie nie bolą, mdłości sporadycznie. Zastanawiam się czy to przez to, że mam małego brzdąca w domu, który jeszcze jest na cycusiu, jakoś za nic nie chce się z nim rozstać... a może to oznaka, że będzie dziewczynka, bo z chłopcem dużo gorzej się czułam..

Do góry