reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

@Meml Za mną dziś chodzi fasolka po bretońsku - przed ciążą bardzo niechętnie jadłam :p

A co można zaproponować hmm może jakieś kotleciki jajeczne z sosem koperkowym, kluski na parze z różnymi polewami, makaron ze szpinakiem, leczo, krokieciki? No nie wiem nie mam więcej pomysłów oprócz standardowego niedzielnego kotleta z ziemniakami i surówką :D
Za mną fasolka po bretonsku też, ale w razie czego wolę nie ryzykować ;). Dzisiaj zamroziłam kiełbaskę, która do niej kupiłam.

reklama
To też taki glodomorek [emoji7]
Moja od piątku do środy przybrała 250g. I waży juz 3960 a w czwartej dobie ważyła 3550 [emoji14]
My idziemy do pediatry w poniedziałek. Co tam będzie robione przy dziecku ? Jak wygląda taka pierwsza wizyta ? Dostałaś skierowanie na bioderka ?
Lekarka sprawdza wszystko, całe ciałko od góry do dołu. Ważą, mierzą objętość główki i klatki piersiowej. Rozmowa na temat szczepień i innych rzeczy, o których chcesz pogadać. Ja np pytałam o priobiotyki, o suchą skórę na brzuszku itp :) Tak dostałam skierowania, na bioderka plus jeszcze my mamy iść do poradni neonatologicznej przy szpitalu tam gdzie rodziłam i do enodkrynologa dziecięcego dlatego że ja miałam podwyższonw tsh w ciąży. I na wszystko to dostaliśmy skierowania :)

U mnie dziś był upał, po południu chwilę pokropił deszcz, ale dalej było duszno, teraz trochę chłodniej się zrobiło i zamiast 30 stopni w mieszkaniu mam 27 i czuję różnicę :D :D zaraz smaruję stópki żelem i czas do spania :D

Co 3h ściągam mleko i wtedy będę doglądać informacji że mała jak najbardziej zdrowa a ty zmęczona :)
Może przy następnym odciąganiu ?? [emoji57][emoji57]
Oj ja zmęczona bardzo, nie śpię od 3 dziś;) jestem wypocona po paracetamol... mieli przyjść już dawno pobrać krew na crp. Pewnie za jakaś godz w ruch pójdzie oksytocona. Mam nadzieję że do rana przytule ta moja mała uparta córeczkę.

reklama
Oj ja zmęczona bardzo, nie śpię od 3 dziś;) jestem wypocona po paracetamol... mieli przyjść już dawno pobrać krew na crp. Pewnie za jakaś godz w ruch pójdzie oksytocona. Mam nadzieję że do rana przytule ta moja mała uparta córeczkę.
Ja nawet liczę że nawet może przy moim następnym karmieniu będziesz już tulić. Mniej być się męczyła [emoji8][emoji8]
Teraz idę na drzemkę a ty się trzymaj , bądź dzielna [emoji8][emoji7]

Do góry