reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Mój starszy syn poszedł właśnie pierwszy raz sam do sklepu:) do żabki po hot- doga dla siebie i brata ok 400-500 m w jedną stronę a ja cała w strachu wyglądam go na balkonie. W sumie to dobrze jak czegoś mi braknie to się nim posłużę:)
Ja też w te wakacje pierwszy raz córkę puściłem do osiedlowej żabki jakieś 500m w jedną:) dziś faktycznie z niej mam pomoc:) już nawet jak do ciasta coś potrzebuje to ogarnie że trzeba nam np 300g czekolady :) jak czegoś nie wie to dopyta w sklepie. Strach mój to jedno ale kurczę mam wrażenie że nauka dziecka samodzielności zawsze rodzicom przychodzi z bólem;) za to potem jaka duma :D
Dziewczyny byłam z mężem w sklepie, ledwo dałam radę chwilę pochodzić. Kluje mnie podbrzusze, było mi bardzoooo zimno, mam 37,1 i straszny ból głowy.... czy jeszcze czeka mnie infekcja???????;(
Obserwuj albo ip. Mi w pierwszej ciąży taki stan podgoraczkowy zaczął się w 37tc i przychodził codziennie. Też miałam wtedy dreszcze itd. Na 3 dzień pojechałam na ip i po tygodniu oczekiwania na infekcje która się nigdy nie pojawiła wywolano mi poród. Oczywiście nie mówię że tak może być u Ciebie. Po prostu u mnie w pierwszej ciąży temperatura ciała się podwyższania wraz ze spadkiem samopoczucia. kontrola lekarza to podstawa.
Kurcze ja się boję serio. Wasze dzieci mają ok 3000 lub mniej a moja na USG z 38tyg miała już 3200 :errr::szok::baffled:
Matko i córko czy ja urodzę???? A jestem.juz w 41 tyg :(:( ja się popłaczę.zaraz :(
Rękoma i nogami się podpisuje. Możemy beczec razem!
Wygląda jak fotel tortur.
No.... i ten worek między nogami jakby co najmniej obcy tam miał wpaść;) możnaby go zapakować hermetycznie:D

@Gienio witamy Astrid gorąco:)
@Maljan kurczę... to musi mocno boleć. Nie wiem, nie znam się, ale zdrowia życzę. Każdej z nas życzę by jak najszybciej nie czuła śladu po ranie.

Ja dziś ogarnęłam szafy z ciuchami starszej córki... boziu ile ona ma ubrań... upralam jej też plecak i wybieram na allegro wyprawkę do szkoły.

Usłyszałam dziś też że moje postępowanie jest "złe ". Bo mogłabym pojechać na ip z wymyślaniem braku ruchów A potem znaleźć położna co by mi masaż szyjki zrobiła konkretny...

Ludzie i ich dobre rady. Jeszcze wczoraj rozmawiałam z lekarzem i powiedział że hospotalizacja na ten moment jest bez sensu...

Spojrzałam i nei widze nigdzie tego, ze kogoś osadzam i szczerze wspolczuje takiego męczenia się, ale bez bólu i poświęcenia nie byłoby tych cudownych dzieciaczków obok także my kobiety dużo wytrzymamy na pewno :) i życzę powrotu szybkiego do zdrowia tam na dole :) to y atak robicie, złe odebralyscie moje słowa rad tylko i siadacie na człowieka :) ale mówię kwestia pewnie serio hormonów i pogody i to tez pisze w normalnym kontekście żeby zaraz nie było.. tak.. na pewno tak myśle. Płeć żeńska naprawdę ma w genach chyba dopisywanie sobie słów, a chłopy to jednak maja z nami przekichane :D

Dobrze, js nikomu nie będę doradzała, każdy ma swój mózg i tyle napisałam jak to jest u mnie, ale przecież „chwale” się jaka to ja zajebista jestem, ze już mi nic nie dolega i śmigam.. heh :)

Miłego ostatni już raz życzę i mniej nerwów :) niepotrzebnych, bo nikt nikogo nie atakował :) jedynie wyobraźnia podrzuca wam dziwne skojarzenia :) ja złe nie chciałam.
Karolina wybacz ale czasem naprawdę można odebrać że się chwalisz . Szczególnie jak kiedyś pisałas że Bartek cię poszarpał i jakieś inne rzeczy jeszcze a później ciągle piszesz że jest idealny najlepszy itp.. no to gdzieś tu jest nieprawda bo dla mnie ktoś kto by mnie poszarpał nie byłby idealny . Oczywiście to twoje życie , twoje wybory to jedynie przykład że można odnieść wrażenie " chwalenia się " . Tak jak mówię to twoja sprawa ale skoro pisałaś o tym na forum publicznym to chyba nie temat tabu i mam nadzieję że nie dostanę po głowie że poruszylam ten temat[emoji39][emoji39]

Też już spałam z małym [emoji16] Nad ranem koło 6 kilka razy już go zostawiłam u nas w łóżku [emoji16] A też mówiłam, że nie będę tego robić, no ale on tak słodziutko spał [emoji7]
Potrzebują takie dzieciaczki bliskości widocznie i najlepiej przy mamie ❤️ mój mnid ciągle poucza przez telefon, żebym nie uczyla spać na łóżku, żeby nie kolysac itp. bo sobie później nie poradzimy. Ale na koniec i tak dodaje , że jak wróci to będzie robił wszystko 2x bardziej ode mnie [emoji23] więc to tylko takie doradzanie na odległość. Po prostu nie da się nie pobujać , czy nie położyć przy sobie na łóżku ❤️

@Maljan ale Ci się przytrafiło :( współczuję strasznie. Trzymam kciuki żeby antybiotyk szybko pomógł.
@KatiNails a te bambusowe to nie są jakieś strasznie drogie? Bo jak widzę logo Eco to od razu mi się kojarzy z super wysoka cena.
Już wiem że dla mnie połóg jest bardziej męczący niż ciąża [emoji14] antybiotyk już zadziałał, bo jest trochę lepiej. Myślę, że jeszcze tak 2-3 dni i będzie jeszcze lepiej :)

reklama
Do góry