reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja bym im daka tylko, zeby przy Waszym nastepnym oddali :D ja tak planuje, jesli siostra zajdzie w ciaze
Albo niech mi kupują pieluchy za te rzeczy [emoji23] w sumie przewijaka nie będę chciała przy drugim. Pewnie im dam większość rzeczy. Już jedno body powędrowało , krem na rozstępy , wkłady poporodowe itp ;)

reklama
Kupiłam np. krem na ciemieniuche której nie ma. Krem na rozstępy którym się nie smarowalam. Pościel do łóżeczka - wypełnienie, które będzie leżało pewnie do zimy, poszewki i drugi ochraniacz też się nie przydadzą przez najbliższy miesiąc / dwa / trzy. Emulsje do kąpieli i jeszcze kilka rzeczy. Przewijak też nie potrzebny. Heh. No nic, uczymy się na błędach :D
U mnie laktator zbedny jest jak narazie :D przewijaka nie mam i mam jeden komplet poscieli tylko :D
Z czego jestem zadowolona to z organizera na lozeczko :D
A z kosmetykow to puder linomagu i balsam do cialka z linomagu :D reszte uzywam

Ślicznotka mała :)
@megalia piękny synuś. Szkoda ze takie przeżycia ale dobrze ze wszystko tak się skończyło... Ja nie mogę się doczekać poniedziałku bo jadę do szpitala na Cc [emoji5]
Za 4 przywitasz maluszka ❤️❤️
A jaki masz ten laktator pokaz zdjecie
Wstawię zdjęcie z internetu bo swój mam rozłożony na części a pudełko pod łóżeczkiem. A mała śpi.
Screenshot_2018-08-08-21-00-49-966_com.opera.browser.png

Załączniki

• Screenshot_2018-08-08-21-00-49-966_com.opera.browser.png
    Screenshot_2018-08-08-21-00-49-966_com.opera.browser.png
    135,2 KB · Wyświetleń: 70
Kochana do szpitala pojadę jak będzie taka konieczność tzn jak coś się zadzieje bądź gin mnie już skieruje. Widzę się z nim 2.razy w tygodniu więc mam nadzieję że dba o nas należycie. Jak pojadę do szpitala będę musiała zostawić córki w domu. A wierz mi bardzo nie chce tego robić jeśli nie ma ku temu wyraźnych wskazań. Pod tym względem pierwsza ciąża jest najlepsza, za nikim nie tęsknisz i nikt nie tęskni za Tobą:) A dzieci to nawet na oddział na odwiedziny nie wpuszcza :( zwłaszcza że jak pamiętasz lub nie kompletnie nie mam na kogo liczyć. Tylko ja, mąż i dzieci. Żadnych dziadków, cioc, wujkow, kuzynek..nawet sąsiedzi najblizsi właśnie są w Hiszpanii
Myślałam , że po terminie już trzeba być pod kontrolą w szpitalu do czasu wywołania. Ale jeśli masz tak często kontrolę u lekarza to nie ma się czym martwić :) szkoda , że zero pomocy od nikogo..

U mnie laktator zbedny jest jak narazie :D przewijaka nie mam i mam jeden komplet poscieli tylko :D
Z czego jestem zadowolona to z organizera na lozeczko :D
A z kosmetykow to puder linomagu i balsam do cialka z linomagu :D reszte uzywam
Ja przy Marcie kupiłam komodę z przewijakiem i używaliśmy jej bardzo długo. Jeden z lepszych zakupów. Od tescia dostaliśmy lampkę do grzania nad przewijak i może dlatego tak się to wszystko sprawdziło, bo po o kąpieli zawsze miała cieplutko przy smarowaniu i ubieraniu.

My po wizycie 38+4 Mała waży 3260 :)
Ale ja mam obrzęki i cisnienie mialam 170/92 :/ jutro mam zrobić mocz jak będzie białko to szpital a jak nie to dzień przed terminem 17stego mam przyjsc po skierowanie do szpitala eh
Oj wysokie ciśnienie. A jak wcześniej z ciśnieniem u Ciebie?

Megalija, gratuluję. Śliczny chłopczyk:)

Klaudia, 250g w 5dni to dużo więcej pewnie Alicja się najadą twoim mlekiem. Może wręcz się przejada. Skoro tak ładnie przybiera ja bym nie karmiła z butelki ani mm. Może po prostu jest z tych dzieci, które potrzebują mniej snu, a że jeszcze jest malutka i nie umie się niczym zająć to grymasi.
Też mnie to ucieszyło , że tyle przybrała. Myślałam , że mleko mam do D..
Z butelki jej daje moje jak nie mam siły jej przystawiać już .Ale to i tak rzadko może raz dziennie lub raz w nocy. Tak, cały czas piersią. Nawet sutek który się nie wyciągnął i myslalam , że będzie trzeba kupić nakładki , ładnie ssa. Mam taki spokój psychiczny i jestem zadowolona jak zje i jest spokojna. Będę ją brala na częstsze spacery może. Chociaż nie wiem na ile dwutygodniowe dziecko może wyjść. Bo bym wyszła z nią z dwa razy na te dwie godziny w ciągu dnia. Żeby sobie odpoczęła , pospala.

Kupiłam np. krem na ciemieniuche której nie ma. Krem na rozstępy którym się nie smarowalam. Pościel do łóżeczka - wypełnienie, które będzie leżało pewnie do zimy, poszewki i drugi ochraniacz też się nie przydadzą przez najbliższy miesiąc / dwa / trzy. Emulsje do kąpieli i jeszcze kilka rzeczy. Przewijak też nie potrzebny. Heh. No nic, uczymy się na błędach :D
To gdzie przewijasz malutka? :)

reklama
Do góry