reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja bym im daka tylko, zeby przy Waszym nastepnym oddali :D ja tak planuje, jesli siostra zajdzie w ciaze
Albo niech mi kupują pieluchy za te rzeczy [emoji23] w sumie przewijaka nie będę chciała przy drugim. Pewnie im dam większość rzeczy. Już jedno body powędrowało , krem na rozstępy , wkłady poporodowe itp ;)

reklama
Kupiłam np. krem na ciemieniuche której nie ma. Krem na rozstępy którym się nie smarowalam. Pościel do łóżeczka - wypełnienie, które będzie leżało pewnie do zimy, poszewki i drugi ochraniacz też się nie przydadzą przez najbliższy miesiąc / dwa / trzy. Emulsje do kąpieli i jeszcze kilka rzeczy. Przewijak też nie potrzebny. Heh. No nic, uczymy się na błędach :D
U mnie laktator zbedny jest jak narazie :D przewijaka nie mam i mam jeden komplet poscieli tylko :D
Z czego jestem zadowolona to z organizera na lozeczko :D
A z kosmetykow to puder linomagu i balsam do cialka z linomagu :D reszte uzywam

Ślicznotka mała :)
@megalia piękny synuś. Szkoda ze takie przeżycia ale dobrze ze wszystko tak się skończyło... Ja nie mogę się doczekać poniedziałku bo jadę do szpitala na Cc [emoji5]
Za 4 przywitasz maluszka ❤️❤️
A jaki masz ten laktator pokaz zdjecie
Wstawię zdjęcie z internetu bo swój mam rozłożony na części a pudełko pod łóżeczkiem. A mała śpi.
Screenshot_2018-08-08-21-00-49-966_com.opera.browser.png

Załączniki

• Screenshot_2018-08-08-21-00-49-966_com.opera.browser.png
    Screenshot_2018-08-08-21-00-49-966_com.opera.browser.png
    135,2 KB · Wyświetleń: 74
Kochana do szpitala pojadę jak będzie taka konieczność tzn jak coś się zadzieje bądź gin mnie już skieruje. Widzę się z nim 2.razy w tygodniu więc mam nadzieję że dba o nas należycie. Jak pojadę do szpitala będę musiała zostawić córki w domu. A wierz mi bardzo nie chce tego robić jeśli nie ma ku temu wyraźnych wskazań. Pod tym względem pierwsza ciąża jest najlepsza, za nikim nie tęsknisz i nikt nie tęskni za Tobą:) A dzieci to nawet na oddział na odwiedziny nie wpuszcza :( zwłaszcza że jak pamiętasz lub nie kompletnie nie mam na kogo liczyć. Tylko ja, mąż i dzieci. Żadnych dziadków, cioc, wujkow, kuzynek..nawet sąsiedzi najblizsi właśnie są w Hiszpanii
Myślałam , że po terminie już trzeba być pod kontrolą w szpitalu do czasu wywołania. Ale jeśli masz tak często kontrolę u lekarza to nie ma się czym martwić :) szkoda , że zero pomocy od nikogo..

U mnie laktator zbedny jest jak narazie :D przewijaka nie mam i mam jeden komplet poscieli tylko :D
Z czego jestem zadowolona to z organizera na lozeczko :D
A z kosmetykow to puder linomagu i balsam do cialka z linomagu :D reszte uzywam
Ja przy Marcie kupiłam komodę z przewijakiem i używaliśmy jej bardzo długo. Jeden z lepszych zakupów. Od tescia dostaliśmy lampkę do grzania nad przewijak i może dlatego tak się to wszystko sprawdziło, bo po o kąpieli zawsze miała cieplutko przy smarowaniu i ubieraniu.

My po wizycie 38+4 Mała waży 3260 :)
Ale ja mam obrzęki i cisnienie mialam 170/92 :/ jutro mam zrobić mocz jak będzie białko to szpital a jak nie to dzień przed terminem 17stego mam przyjsc po skierowanie do szpitala eh
Oj wysokie ciśnienie. A jak wcześniej z ciśnieniem u Ciebie?

Megalija, gratuluję. Śliczny chłopczyk:)

Klaudia, 250g w 5dni to dużo więcej pewnie Alicja się najadą twoim mlekiem. Może wręcz się przejada. Skoro tak ładnie przybiera ja bym nie karmiła z butelki ani mm. Może po prostu jest z tych dzieci, które potrzebują mniej snu, a że jeszcze jest malutka i nie umie się niczym zająć to grymasi.
Też mnie to ucieszyło , że tyle przybrała. Myślałam , że mleko mam do D..
Z butelki jej daje moje jak nie mam siły jej przystawiać już .Ale to i tak rzadko może raz dziennie lub raz w nocy. Tak, cały czas piersią. Nawet sutek który się nie wyciągnął i myslalam , że będzie trzeba kupić nakładki , ładnie ssa. Mam taki spokój psychiczny i jestem zadowolona jak zje i jest spokojna. Będę ją brala na częstsze spacery może. Chociaż nie wiem na ile dwutygodniowe dziecko może wyjść. Bo bym wyszła z nią z dwa razy na te dwie godziny w ciągu dnia. Żeby sobie odpoczęła , pospala.

Kupiłam np. krem na ciemieniuche której nie ma. Krem na rozstępy którym się nie smarowalam. Pościel do łóżeczka - wypełnienie, które będzie leżało pewnie do zimy, poszewki i drugi ochraniacz też się nie przydadzą przez najbliższy miesiąc / dwa / trzy. Emulsje do kąpieli i jeszcze kilka rzeczy. Przewijak też nie potrzebny. Heh. No nic, uczymy się na błędach :D
To gdzie przewijasz malutka? :)

reklama
Do góry