miloscwczasachpopkultury
Fanka BB :)
Super. Dużo tego ja nie dostałam nawet ulotki [emoji16]
Co za prosiaki [emoji849][emoji849]chamstwo
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Super. Dużo tego ja nie dostałam nawet ulotki [emoji16]
Spodenki na pewno trzeba, tak mowila położna przy noworodku i skarpetki, czapeczka albo opaska żeby uszka były przykryte, koszulka z długim rękawkiem i tyle. Na wszelki wypadek tetra, tak mówię jak mi położna mowila.
Kochana mi dwa dni nic nie leciało. Nawet kropla a dziś znów i to sporo leci podczas połogu są różne dni. To nie tak jak przy okresie. Ze jak przestaje to przechodzi. Ty kilka dni możesz nie plamic a potem znów może Cię zalać czy możesz plamic. Ja bym się bała po 4 dniach jakby się wszystko zatrzymało. Bo pytanie czy odchody poporodowe z jakiegoś powodu nie zostają w macicy.No krwawi, ale ja już np od soboty do dziś to już tylko lekkie małe plamki i to takie mniej czerwone czyli już ustaje plamienie. I teraz po przemyciu i wypielęgnowaniu wszystkiego nie założyłam do tyć majtek nic żeby przewietrzyć tam ta ranę
No u mnie dziś 4 dzień i już prawie nic nie leci. Ale mój organizm ogólnie chyba szybko się regeneruje, bo po łyżeczkowaniu w ten sam dzień po 2 h wyszłam ze szpitala i nic prawie nie krwawiło mi. A tez był dosyć poważny zabieg ginekologiczny z krokiem związany
Ja też daję małemu tak często jak chce, do tego smaruję brodawki maltanem i swoim mleczkiem i wietrzę. I brodawki mnie nie bolą już
Po lyzevzkowaniu miałaś cała macie mechanicznie przez lekarza wyczyszczona. Tutaj po SN ona sama się oczyszcza :*No krwawi, ale ja już np od soboty do dziś to już tylko lekkie małe plamki i to takie mniej czerwone czyli już ustaje plamienie. I teraz po przemyciu i wypielęgnowaniu wszystkiego nie założyłam do tyć majtek nic żeby przewietrzyć tam ta ranę
No u mnie dziś 4 dzień i już prawie nic nie leci. Ale mój organizm ogólnie chyba szybko się regeneruje, bo po łyżeczkowaniu w ten sam dzień po 2 h wyszłam ze szpitala i nic prawie nie krwawiło mi. A tez był dosyć poważny zabieg ginekologiczny z krokiem związany
Ja już z 5 paczek tych za grosz złuzylam [emoji23] Zaraz idę po dwie kolejne [emoji16]Ja narazie kochana miałam ta paczkę 22 szt z pampersa z rossmana co dostawałyśmy wszystkie za 1 gr je a tak to nie wiem, ale na pewno musza być zerówki z rożny firm, najpewniej w rossmanie?
W Rossmann paczka Pampers rozmiar 0 (30szt) 19.99 zł.Ja już z 5 paczek tych za grosz złuzylam [emoji23] Zaraz idę po dwie kolejne [emoji16]
Kutwa masakra [emoji23]@KatiNails Jak przy menopauzie [emoji23][emoji23]
Karolina, ty uważaj i obserwuj. Przez 2tyg powinno lecieć raz więcej raz mniej. Do 6tyg też jeszcze leci ale to zależy od organizmu. Ja po drugiej cesarce też byłam zadowolona, że po 5-6dniach już prawie nie leciało. 7dnia po porodzie byłam zdjąć szwy u położnej, powiedziałam jej, że odchody już prawie nie lecą, zapisala mnie szybko do ginekologa, sprawdził ręcznie i na usg i rzeczywiście odchody się zatrzymały. Dostałam leki, wzięłam 1tabletkę i jak chlusnęło to do dziś pamiętam.No krwawi, ale ja już np od soboty do dziś to już tylko lekkie małe plamki i to takie mniej czerwone czyli już ustaje plamienie. I teraz po przemyciu i wypielęgnowaniu wszystkiego nie założyłam do tyć majtek nic żeby przewietrzyć tam ta ranę