reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Jak ubieracie maluchy na takie ciepło na dwór ? Chce ją wziąć koło 17 na trochę. I zastanawiam się czy rampers i skarpetki to trochę za mało ? Lepiej body i leginsy ?

Spodenki na pewno trzeba, tak mowila położna przy noworodku i skarpetki, czapeczka albo opaska żeby uszka były przykryte, koszulka z długim rękawkiem i tyle. Na wszelki wypadek tetra, tak mówię jak mi położna mowila.

reklama
Im częściej będzie Ci wisieć na piersi tym szybciej sutki się przyzwyczaja. A jak będziesz dawała im odpoczywać to tak szybko się nie przyzwyczaja. I niech łapie Ci z otoczka wtedy mniej boli. Mi czasem jak złapie sama brodawkę to aż mnie skręca z bolu
Ja też daję małemu tak często jak chce, do tego smaruję brodawki maltanem i swoim mleczkiem i wietrzę. I brodawki mnie nie bolą już :)

Gdzie wy kupujecie takie pieluchy 0 ?
Nigdzie nie widziałam , a pewnie były by w sam raz na moją bo 1 trochę za duze sa

Ja narazie kochana miałam ta paczkę 22 szt z pampersa z rossmana co dostawałyśmy wszystkie za 1 gr je :) a tak to nie wiem, ale na pewno musza być zerówki z rożny firm, najpewniej w rossmanie? :)

Jeszcze duuuzo czasu bedzie mogla jezdzic w gondoli :D
No śmieje się że dwie takie Majki do tej gondoli by się zmieściły [emoji23]
I tak dziecku najlepiej. Ale ja chyba wolę długie rękawki zakładać , bo jednak to dopiero 9 dniowe dziecko. Tak przemyślałam i body plus leginsy będą okej. Bez kocyka , pieluszki itp . Jest wiaterek to akurat. ;) Ubieranie dziecka to wielka niewiadoma dla mnie :D
No ja nienawidzę przegrzewac. Syna przegrzewałam i wiecznie chorował.
Jak przestałam to przeszło [emoji23]
A w torbie zawsze mam pieluszke i czapeczke że w razie jakby się zrobiło chłodno czy zaczęło wiać to mam czym ja okryć i założyć na głowę.
Tyle czasu ? :O o rany .. myślałam , że tak z dwa tygodnie ...
Chciałabym [emoji23]
Po dwovh tygodniach wiadomo że to mniej.
No i po cc trochę lepiej bo lyzeczkuja. I macica jest 'czystsza'.

Z podpaska nosiłam bo przecież krwawi się dalej. Już od wczoraj noszę takie swoje zwykle bawełniane głębokie majty i jest wygodnie :) mało krwi leci , może już się unormuje :) nie wiem ile trwa takie oczyszczanie ?

No krwawi, ale ja już np od soboty do dziś to już tylko lekkie małe plamki i to takie mniej czerwone czyli już ustaje plamienie. I teraz po przemyciu i wypielęgnowaniu wszystkiego nie założyłam do tyć majtek nic żeby przewietrzyć tam ta ranę :)

No u mnie dziś 4 dzień i już prawie nic nie leci. Ale mój organizm ogólnie chyba szybko się regeneruje, bo po łyżeczkowaniu w ten sam dzień po 2 h wyszłam ze szpitala i nic prawie nie krwawiło mi. A tez był dosyć poważny zabieg ginekologiczny z krokiem związany :)

Dziękuje :-* bardzo mile slowa. Nie pociesza mnie fakt, że Twoja mama ma takie problemy zdrowotne. Bardzo mi przykro z tego powodu i też życzę jej dużo zdrowia. Obie jesteście silne a po Tobie faktycznie nie da się zauważyć smutku, nerwów itp.
Mnie już tyle złych rzeczy w życiu spotkało, że to kolejna przeciwność z którą muszę sobie poradzić.

Dasz rade kochana, wierzymy w Ciebie tu wszystkie i pamiętaj, masz dla kogo! [emoji178][emoji7][emoji173]️

reklama
No krwawi, ale ja już np od soboty do dziś to już tylko lekkie małe plamki i to takie mniej czerwone czyli już ustaje plamienie. I teraz po przemyciu i wypielęgnowaniu wszystkiego nie założyłam do tyć majtek nic żeby przewietrzyć tam ta ranę :)

No u mnie dziś 4 dzień i już prawie nic nie leci. Ale mój organizm ogólnie chyba szybko się regeneruje, bo po łyżeczkowaniu w ten sam dzień po 2 h wyszłam ze szpitala i nic prawie nie krwawiło mi. A tez był dosyć poważny zabieg ginekologiczny z krokiem związany :)
Mi jeszcze skrzepy wylatuja ;) wszystko sie czysci jeszcze ,a tez mam i lekkie plamienie i mocniejsze ;)

Do góry