reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Eh..no ja na razie czopa u siebie nie zauważyłam. Ciekawe ktora następna się rozpakuje:)
Ja bym chciała haha póki co wysprzatalam łazienkę i pokój córki a zaraz nasz jeszcze odkurze i zmyje podłogi ale powiem wam że nic skurczy po tym. Czop coś tam odchodzi ale bez krwi a wogole to nic nie znaczy ehh. Później pójdę z córką na rolki tzn ona na rolki ja na spacer bo dzisiaj lepsza pogoda a od jutra znowu upały zapowiadają.

reklama
Hej Kobietki.
I ja się witam w kolejnym sierpniowy dzień. U nas dziś baaardzo pochmurno i 22 stopnie, więc idealny dzień na porod:)
@Gienio śliczne masz dzieci, bajkowe pokoje i zdjecia:)

Melduję,że mąż się trochę otwiera, sam z siebie dotknął brzuszka, dużo żartuje,a wczoraj na wieczór to mnie prawie zagadal;) mówił nawet o kwestiach materialnych, typu podziału domu dziadka, bo jego tata nic nie dostał i może przejść na męża i jego siostre. Więc chyba dalej planuje że mną przyszlosc:p trochę z niego schodzi widać, bo zaczęliśmy żyć normalnie, nie siedzimy w domu, tylko weekend intensywnie, plaża, restauracja, kino z synem, kawa u znajomych, u mojej siostry. Ach ta ciąża...tyle czasu zagrożona, tyle zmartwień, stresów, kłótni, nieporozumień...A teraz góry przenoszę,a ta mała Pipcia siedzi w brzuszky:) w piątek termin. Szok. Rzucam żartami o seksie, ale fizycznosci dalej brak. Może poproszę?:D haha

Syn znowu wczoraj nas zagial, bo po wieczornym przeczytaniu bajki się przytulamy. A on w jednej raczce trzymał ludzika i mowi "Tata, ja teraz potrzymam mojego bohatera,a Ty przytulaj Mame":D mieliśmy taka beke... żeby syn sfatal rodzicow:D ale do przytulaskow nie doszło, bo szybko zaraz syn coś tam jeszcze wymyslil:D
Cieszę się, że między Tobą i mężem zaczyna się układać :) oby tak dalej :)

@Gienio omg jakie Ty masz śliczne dzieci :)

Masz cesarka? Kurcze to wychodzi na to ze jak donoszę do końca to będę z was wszystkich ostatnia :D
Jeszcze może być tak, że do 13ego to ty będziesz tulić już swoje maleństwo. W tej materii nic nie wiadomo:)
Dzien dobry ;)
My już jesteśmy po wizycie, dzis dokładnie 37+3. KTG wyszło w porządku 150-160, skurcze 70-80 nie odczuwalne w zasadzie :) szykuje nam się duza dziewczynka już ma podobno 3200g ;) i ma długie nogi hehe :D wychodziło tak na 39 tydzień :p Ale ja jak się urodziłam ważyłam 3000g i 56cm, wiec nasza dziewczynka moze tez długa będzie :) Miałam pobrany dziś wymaz na bakterie. Dostałam skierowanie do szpitala na wypełnienie planu porodu. Mąż od przyszłego tygodnia zaczyna urlop, to się umówimy jakos na przyszły tydzień. Na dale wszystko pozamykane, nic nie odchodzi, nic się nie sączy. Malutkiej się raczej nie spieszy :p Kolejna wizyta dopiero za dwa tygodnie (czyli pare dni przed terminem), ale powiedziała, ze jakby się cos działo to nawet co dwa dni przyjezdzac i wszystko kontrolować, jak jakies bóle będą niepokoić itd. Pytałam jak to wyglada gdy już się jest po terminie, a dalej nic to mowila, ze wizyta wtedy u niej co dwa dni i wszystko sprawdzają, po tyg szpital i najpóźniej w 10dniu po terminie trzeba urodzic. Jednak mam nadzieje, ze nasza córeczka nam tego oszczędzi i najlepiej jakby się urodziła w drugim tygodniu urlopu męża, zobaczymy :)
Innym dziewczynom dziś wizytującym życzę powodzenia, a całej reszcie miłego dnia! ;)
Super, że wszystko w porządku u ciebie i Lenki:)
@kasiak85 ja też mam na 13.08 skierowanie do szpitala na Cc [emoji5]juz nie mogę się doczekać
Tak, pamiętam tylko że ty będziesz miała już cięcie 13ego a mnie tylko przyjmą na oddział a cc nie wiem dokladnie kiedy. Też się nie mogę już doczekać a z drugiej strony boję się. Jeszcze 8-9 dni tylko a ja mam stresa przed samym cc jak i opieką nad dzieckiem, karmieniem piersią itp.

Kasiak ślicznie dziekuje - na huśtawce jest Laura , ale juz kiedys pisałam , ze jak była mała wszyscy mysleli , ze jest chłopcem i mówiłam , ze to Felek :)

A jak twoje wyniki na cholestaze? Przestało swędzieć ?
Przepraszam wiem, że to Laura ale chciałam chyba napisać też coś o Gabrysiu i tak jakoś wyszło:)
Alt lekko podwyższony, Ast w normie, bilurbina też a kwasów żółciowych nie mogę podejrzeć internetowo więc nie wiem. Jutro na 13.00 mam wizytę u lekarz rodzinnej ona ma wgląd do tych wyników to dopiero jutro się dowiem ale nie swędzi mnie juz nic.

Jagna 3740g 54 cm. 5.08 dwa dni po terminie SN.Powodzenia dziewczyny

Załączniki

• BAC510BB-6633-45B0-8E8D-BD503F8E5290.jpeg
    BAC510BB-6633-45B0-8E8D-BD503F8E5290.jpeg
    1 MB · Wyświetleń: 213
Dziewczyny są jeszcze te Pampers 2 144 szt w Biedronce czy tylko jakiś czas temu były ?

U mnie dzisiaj 23 stopnie na telefonie pokazuje ,chyba przyzwyczaiłam się do upałów 30 stopni bo dzisiaj trochę chłodniej i mi zimno aż zalozylam długie spodnie i skarpetki :D
Z małą byliśmy na pobraniu krwi rano żeby znów sprawdzić poziom biliburuny ile się obniżyło , tatuś przeżywał bardziej kłucie niż chyba mała .. :p
Wczoraj wkoncu się zwazylam pierwszy raz po porodzie i ważę 63 kg , startowałam z 64 a w dniu porodu było 71.3 kg :)
Wogole teraz mam taki apetyt że szok ..i wieksze zachcianki niż w ciąży , no i mogę jeść wszystko bo już nie muszę się martwić zgagą :)

reklama
Do góry