reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Jakie dokumenty do otrzymania jednorazowego kosiniakowego są potrzebne? Zaświadczenie że było się pod opieką lekarską od najpóźniej 10 tc i co więcej? Jakieś zaświadczenie z kadr o dochodach rodziców?

Jakie dokumenty do otrzymania jednorazowego kosiniakowego są potrzebne? Zaświadczenie że było się pod opieką lekarską od najpóźniej 10 tc i co więcej? Jakieś zaświadczenie z kadr o dochodach rodziców?
Kosiniakowe to jest to co się przez rok dostaje co miesiąc. Tzw zasiłek rodzicielski.

Świadczenie wychowawcze to 500+.

A becikowe to jednorazowa zapomoga z tytułu urodzenia się dziecka. I to ten jednorazowy tysiąc :)
Zaświadczenie od lekarza, dochody za 2016 jeśli składasz do końca września. Od. Października jak składasz to dochody za 2017. Czyli pity 11 lub 36 z działalności. Akt urodzenia dziecka i wniosek. I chyba tyle.

Ja chyba wypakuje kocyk.. będę miała rożek a jak będzie potrzebny kocyk to mój może dowieźć bo też mamy 15 min samochodem. Dodatkowo biorę 3 białe tetry i 2 flanelowe pieluszki. A z ciuszków biorę 50 i 56 tylko że wszystko mam z długim rękawem. Jak się mały urodzi i 50 okaże się za małe to T. zabierze do domu. O ile dobrze pamiętam to na wyjście przygotowałam body z krótkim rękawem i półśpiochy ewentualnie skarpetki :) wszystko wyjdzie po porodzie :D
Oj ja nawet nie mam takiego rozmiaru ale nie spodziewam sie takiego malenstwa, raczej nie mialby po kim byc malutki :D tez wzielam tetry i flanele. To ja chyba wypakuje ten kocyk bo wszystko i tak na styk wcisniete :D

Brawo[emoji16]dobrze, że już spakowana jesteś[emoji16] Ja mam tylko tetry do szpitala[emoji4] na wyjście mąż coś przywiezie[emoji16]
U mnie wlasciwie wszystko musze wziac ;) a listy nie dostalam ze szpitala, na stronie tez napisane tylko ogolnie wiec spakowalam wedlug list, ktore znalazlam :D juz mi troche lzej na serduszku :D

Kosiniakowe to jest to co się przez rok dostaje co miesiąc. Tzw zasiłek rodzicielski.

A becikowe to jednorazowa zapomoga z tytułu urodzenia się dziecka. I to ten jednorazowy tysiąc :)
Zaświadczenie od lekarza, dochody za 2016 jeśli składasz do końca września. Od. Października jak składasz to dochody za 2017. Czyli pity 11 lub 36 z działalności. Akt urodzenia dziecka i wniosek. I chyba tyle.
Moje wszystkie dochody maja za 2016 i 2017 maja bo my bierzemy na Aleksa 500+ i fundusz alimentacyjny. I nie pamiętam co tam dokładnie trzeba było. Dziś Damian donosił akt, wnioski i następnym razem o becikowe wniosek i to zaświadczenie od lekarza

Ja jestem ciekawa kiedy przyjdzie decyzja i za ile zacznie przychodzić kasa na kosiniakowe i 500+ na Maje. Bo mąż dziś był i składał papiery. Bo był Tez w urzędzie. Więc Maja jest już pełnoprawnym obywatelem naszego CUDOWNEGO kraju [emoji23]

Daj znać jak dostaniesz, jestem ciekawa ile to trwa. Becikowe pewnie najszybciej :)

O właśnie chodziło mi o to becikowe. To ja sobie złożę po wrześniu bo mąż gdzieś wsadził nasze pity za 2016 i nie mogę ich znaleźć a specjalnie po kopie do urzędu nie chcę iść :D

reklama
Ja jestem ciekawa kiedy przyjdzie decyzja i za ile zacznie przychodzić kasa na kosiniakowe i 500+ na Maje. Bo mąż dziś był i składał papiery. Bo był Tez w urzędzie. Więc Maja jest już pełnoprawnym obywatelem naszego CUDOWNEGO kraju [emoji23]
A pesel już nadany ? Nie pamiętam kiedy PESEL właśnie A on wymagany na wnioskach wszelkich. Ja muszę zgłębić temat karty dużej rodziny;)

Do góry