Ja jestem ciekawa kiedy przyjdzie decyzja i za ile zacznie przychodzić kasa na kosiniakowe i 500+ na Maje. Bo mąż dziś był i składał papiery. Bo był Tez w urzędzie. Więc Maja jest już pełnoprawnym obywatelem naszego CUDOWNEGO kraju [emoji23]
reklama
Kosiniakowe to jest to co się przez rok dostaje co miesiąc. Tzw zasiłek rodzicielski.Jakie dokumenty do otrzymania jednorazowego kosiniakowego są potrzebne? Zaświadczenie że było się pod opieką lekarską od najpóźniej 10 tc i co więcej? Jakieś zaświadczenie z kadr o dochodach rodziców?
Świadczenie wychowawcze to 500+.
A becikowe to jednorazowa zapomoga z tytułu urodzenia się dziecka. I to ten jednorazowy tysiąc
Zaświadczenie od lekarza, dochody za 2016 jeśli składasz do końca września. Od. Października jak składasz to dochody za 2017. Czyli pity 11 lub 36 z działalności. Akt urodzenia dziecka i wniosek. I chyba tyle.
GorzkaPomarańcza
Fanka BB :)
Oj ja nawet nie mam takiego rozmiaru ale nie spodziewam sie takiego malenstwa, raczej nie mialby po kim byc malutki tez wzielam tetry i flanele. To ja chyba wypakuje ten kocyk bo wszystko i tak na styk wcisnieteJa chyba wypakuje kocyk.. będę miała rożek a jak będzie potrzebny kocyk to mój może dowieźć bo też mamy 15 min samochodem. Dodatkowo biorę 3 białe tetry i 2 flanelowe pieluszki. A z ciuszków biorę 50 i 56 tylko że wszystko mam z długim rękawem. Jak się mały urodzi i 50 okaże się za małe to T. zabierze do domu. O ile dobrze pamiętam to na wyjście przygotowałam body z krótkim rękawem i półśpiochy ewentualnie skarpetki wszystko wyjdzie po porodzie
GorzkaPomarańcza
U mnie wlasciwie wszystko musze wziac a listy nie dostalam ze szpitala, na stronie tez napisane tylko ogolnie wiec spakowalam wedlug list, ktore znalazlam juz mi troche lzej na serduszkuBrawo[emoji16]dobrze, że już spakowana jesteś[emoji16] Ja mam tylko tetry do szpitala[emoji4] na wyjście mąż coś przywiezie[emoji16]
Moje wszystkie dochody maja za 2016 i 2017 maja bo my bierzemy na Aleksa 500+ i fundusz alimentacyjny. I nie pamiętam co tam dokładnie trzeba było. Dziś Damian donosił akt, wnioski i następnym razem o becikowe wniosek i to zaświadczenie od lekarzaKosiniakowe to jest to co się przez rok dostaje co miesiąc. Tzw zasiłek rodzicielski.
A becikowe to jednorazowa zapomoga z tytułu urodzenia się dziecka. I to ten jednorazowy tysiąc
Zaświadczenie od lekarza, dochody za 2016 jeśli składasz do końca września. Od. Października jak składasz to dochody za 2017. Czyli pity 11 lub 36 z działalności. Akt urodzenia dziecka i wniosek. I chyba tyle.
Kasiula8989
Ja jestem ciekawa kiedy przyjdzie decyzja i za ile zacznie przychodzić kasa na kosiniakowe i 500+ na Maje. Bo mąż dziś był i składał papiery. Bo był Tez w urzędzie. Więc Maja jest już pełnoprawnym obywatelem naszego CUDOWNEGO kraju [emoji23]
Daj znać jak dostaniesz, jestem ciekawa ile to trwa. Becikowe pewnie najszybciej
Fiorna
Kosiniakowe to jest to co się przez rok dostaje co miesiąc. Tzw zasiłek rodzicielski.
O właśnie chodziło mi o to becikowe. To ja sobie złożę po wrześniu bo mąż gdzieś wsadził nasze pity za 2016 i nie mogę ich znaleźć a specjalnie po kopie do urzędu nie chcę iść
reklama
A pesel już nadany ? Nie pamiętam kiedy PESEL właśnie A on wymagany na wnioskach wszelkich. Ja muszę zgłębić temat karty dużej rodzinyJa jestem ciekawa kiedy przyjdzie decyzja i za ile zacznie przychodzić kasa na kosiniakowe i 500+ na Maje. Bo mąż dziś był i składał papiery. Bo był Tez w urzędzie. Więc Maja jest już pełnoprawnym obywatelem naszego CUDOWNEGO kraju [emoji23]