reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Niedawno wróciłam od lekarza i jest jak przewidywałam. Jutro jadę na ktg :/ mam wziąć ze sobą wszystkie torby w razie co chociaż na poród się nie zapowiada bo dziś po badaniu powiedział.mi że mam więcej współżyć. To ja sobie pomyślałam ... to raz na trzy miesiące nie wystarczy?? ;);)
Hehe kompletnie nie mam na to ochoty.

reklama
Niedawno wróciłam od lekarza i jest jak przewidywałam. Jutro jadę na ktg :/ mam wziąć ze sobą wszystkie torby w razie co chociaż na poród się nie zapowiada bo dziś po badaniu powiedział.mi że mam więcej współżyć. To ja sobie pomyślałam ... to raz na trzy miesiące nie wystarczy?? ;);)
Hehe kompletnie nie mam na to ochoty.
To znaczy?[emoji4] co się dzieje?

Też myślę że rodzenie w upale średnio przyjemne więc liczę że urodzę w nocy będzie chociaż trochę chłodniej:)
Ja dzisiaj o 17.30 mam wizytę ciekawe czy mi USG zrobi czy co. I w sumie nie wiem czy się jeszcze umawiać bo zwolnienie mi dał do 17.08 to już chyba urodzę mam nadzieję skoro termin na 14.08.

Eh dziewczyny, upał upałem, mało konfortowa pogoda ale ja już tak chcę rodzić że nie będę wybrzydzać. Córę jak rodziłam 3 lata temu w lipcu też rodziłam w chyba najbardziej upalny dzień tamtego lata i wierzcie mi lub nie, ani przez ułamek sekundy nie pomyślałam o tym jaka pogoda za oknem :p
@Paulana Ty zdaje się masz jakoś termin zaraz na dniach więc kto wie, co lekarz sugerował? Mi się też współżyć nie chce. Moja seksualność poszła w tej ciąży w pizdu :p

Może i tak, ale przynajmniej będą łydki zrobione i wyćwiczony wdech i wydech do porodu, a herbatka działa korzystnie na mięśnie macicy, także po wszystkim się okaże czy tak nic nie dają :)
O tej herbatce to czytałam że ona pomaga na ukrwienie także nie wiem jak na poród ale myślę że nie zaszkodzi. Co do schodów to już pisałam że podziwiam bo dzisiaj tylko raz wychodziłam na pierwsze piętro i ledwo mi się udało.
Już bym chciała znowu ważyć 15 kg mniej :p

Ja sprawdzałam pogodę i w dniu mojego cięcia ma byc 28 stopni niby ..

A czemu będziesz miała usuwany jajnik ?:(
@kasiak8ula czemu będziesz miała usuwany jajnik?

Ja kupiłam 2 biustonosze w obecnym rozmiarze....
Od początku ciąży mam torbiel na jajniki, która rośnie. Teraz nie wiadomo jakich jest rozmiarów bo dziecko duże i zasłania . Ostatnio na koniec kwietnia miała 7x8cm. Przepływy w torbieli nie podobały się lekarzom w szpitalu i zastanawiali się czy nie operować mnie w 20tc ale musieli by otwierać brzuch bo już miałam 2cc zdecydowali że zrobią to przy 3 cc. Mówili, że dla mojego bezpieczeństwa lepiej ciachnąć cały jajnik.

reklama
Do góry