reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dzien dobry w poniedziałek :)
Ostatnio mam jakiś spadek mocy nawet nie mam weny, żeby pisac na forum. Weekend szybko zleciał, pisałam ze przyjaciolka ma mnie odwiedzić w sobotę wieczorem, a okazało się, ze druga przyjechała z niespodzianka już o 10 rano na weekend, wiec miło :) Pytała tylko mojego męża czy nie mamy jakis planow i czy może przyjechac, bo ma do nas ponad 200km, a pisałam z nią jeszcze w czwartek i mowila ze już raczej nie da rady przyjechac przed moim porodem, nie dobra :D Wieczorem przyjechała druga przyjaciolka z chłopakiem i jeszcze paru znajomych, także mieliśmy troszkę tłoczno, ale miło spędziliśmy wieczór ;) a wczoraj raczej na spokojnie już w domku odpoczywaliśmy, byliśmy w kosciele, ale tam było mi słabo, duchota straszna i jak się pogoda nie poprawi to już chyba nie będę chodzic, bo praktycznie cała msze przesiedziałem i się wachlowalam :/ kurier teraz przyniósł paczki, zamawiałam jeszcze pare rzeczy dla małej, między innymi materac do łóżeczka i do kołyski, zaraz zabieram się za rozpakowywanie. A i czekam jeszcze na kołyskę, bo mąż wylicytował w piątek na ebayu. Używana, ale tylko pare razy, Wiec myśle ze akurat będzie do naszej sypialni, powinna przyjsc na dniach ;) Muszę jeszcze zrobic zamówienie w aptece polskiej, bo jeszcze tego nie zrobiłam i to chyba w zasadzie byłoby już wszystko :D
image.jpg

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 518
reklama
Wychodzimy [emoji173]️
Maja mimo że wcześniak to wszystko ok [emoji173]️ syn był urodzony w terminie i miałam z nim większe problemy, a tu taka niespodzianka :*
Super wieści:) to szybko po cc wypuszczają. Majeczka wcześniak ale jaka silna super, że wszystko dobrze. Ciekawe jak Aleks zareaguje na siostrę.

Hej Dziewczyny.
Melduję się w dwupaku. Dziś z OM 37+5, właśnie tak urodziłam synka. Z USG 38+3. Wróciłam z zakupów i zrobiłam trochę za ciężkie...ale przeżyłam. Miałam pierwszy wspanialy weekend od dawba, w sobote z rodzinka na imieninach u mamy,a wczoraj pojechalismy do Wladyslawowa z siostra i jej dziecmi i mezami. Mlody sie wyszalal, ja dotlenilam. Potem obiadek w resrauracji gdzue byla Magda Gessler. To poszalalam...
Piszecie o kg...jeszcze 3 dni temu miałam +9kg, a teraz przez 3 dni przybyło około 1,5 kg:/:/ nie wiem czy organizm zatrzymuje wodę, czy zeszły że mnie stresy ostatnie, bo przez miesiąc nic nie przybrałam... ech...w środę wizyta to zobaczymy.
I ja pierwsze słyszę żeby wypuszczali kiedy dziecko waży podobnie jak przy porodzie. Chyba że to za.lezy od szpitala. U mnie 3 lata temu z synem jak wychodził to ważył 250 g chyba mniej jak przy porodzie, do 10% masy mógł stracić.

Powodzenia wszystkim wizytujacym:)
I jak jedzenie w tej restauracji ? Ja kiedyś mijałam tego typu restauracje. Było zamknięte i pisało, : do wynajęcia, restauracja po kuchennych rewolucjach Magdy Gessler.
Czyli tam nie wypal totalny [emoji23]

Ładnie:) i fotel do karmienia jest:)

Jakiś jest. Kupiłam na pchlim targu. Z resztą ramki i półki też. Narobiłam się tych brył origami a ledwo je tu na półce widać. Uszyłam gwiazdę na półce, gwiazdki z księżycem, pledzik, misiu z Ikea ma z 20 lat bo mój jeszcze, mama pompona zrobiła ale taki ostry róż że tylko przy świni pasuje :)) Także wszystko jak nie z odzysku to własnej roboty :)

reklama
Do góry