Kasiula8989
Fanka BB :)
Jeszcze zostało, chętnie się podzielę albo zapraszam do Zgorzelca [emoji5]
Za dalekoo mam hehe
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Jeszcze zostało, chętnie się podzielę albo zapraszam do Zgorzelca [emoji5]
Też słyszałam, że zwierzęta mogą wyczuwać zbliżający się poród.Kurcze, nasz piesek tak ciagle skacze, szczeka, jest niespokojny i głośny, że aż szok. Bartek aż wziął go na spacer i zobaczymy czy jak wróci do domku to dalej będzie tak wariowal, bo on się tak nie zachowuje na codzien, dziś tak wyjątkowo dziwnie, a podobno zwierzęta mogą wyczuwać zbliżający się poród, bo nasz kobiecy organizm wtedy więcej hormonów produkuje wszytskich itd.
@kasiak85 i jak tam ze swędzeniem ? Musisz pobrać krew na te próby wątrobowe , dobrze ze jutro idziesz do lekarza a mierzylas sobie ciśnienie ? Ja tez miałam takie swędzenia z bliźniakami i próby wyszły podwyższone, ale nie wskazywały jeszcze na cholestaze, za to miałam dermataze ciężarnych - brzuch swedzacy az czerwony- uczulił mnie krem Mustela na rozstępy , dermatolog kazała odstawić dała jakaś maść i przeszło .Też słyszałam, że zwierzęta mogą wyczuwać zbliżający się poród.
Ze strzykawkiKasiu, spokojnie z kp. To dopiero druga doba po cc, pokarm powinnaś dostać w 4-5dobie ale przystawiaj i ściągaj laktatorem żeby pobudzić. Ściagnięte mleczko dajesz po palacu ze strzykawki czy z butelki?
Jest przykro ale nic się na to nie poradzi. Tak jak mówisz, będę miała czas na zapoznanie się z małą. Tym bardziej , że muszę uczyć się ją przystawiać. Do lewej piersi w miarę nam wychodzi , coś tam ciągnie i słyszę , że łyka ale nie umiem trzymać jej na prawej ręce i dostawiać do prawej :/ położna już chciała dać butelkę. Nie pozwoliłam bo przez pół godziny słyszałam , że je. Na koniec się jej odbiło i poszła spać. Mam nadzieję , że nie zawiodę się z karmieniem..
Podnieś sobie łóżko ciut żeby mała nie leżała całkiem na płasko i połóż się koło niej i próbuj na leżąco. Ja w szpitalu to tylko na leżąco karmiłam. W domu dopiero odważylam się karmić na rękach. Potem to chodziłam po domu z nią przy piersi ☺ początki są zawsze trudne. Dasz radę.☺Jest przykro ale nic się na to nie poradzi. Tak jak mówisz, będę miała czas na zapoznanie się z małą. Tym bardziej , że muszę uczyć się ją przystawiać. Do lewej piersi w miarę nam wychodzi , coś tam ciągnie i słyszę , że łyka ale nie umiem trzymać jej na prawej ręce i dostawiać do prawej :/ położna już chciała dać butelkę. Nie pozwoliłam bo przez pół godziny słyszałam , że je. Na koniec się jej odbiło i poszła spać. Mam nadzieję , że nie zawiodę się z karmieniem..
Swędzi nadal ale trochę mniej. Jutro się dowiem jakie badania mam zrobić i we wtorek rano pójdę do laboratorium.Z tego co wiem to przy cholestazie swędzą stopy i dlonie a mnie nie swędzą.@kasiak85 i jak tam ze swędzeniem ? Musisz pobrać krew na te próby wątrobowe , dobrze ze jutro idziesz do lekarza a mierzylas sobie ciśnienie ? Ja tez miałam takie swędzenia z bliźniakami i próby wyszły podwyższone, ale nie wskazywały jeszcze na cholestaze, za to miałam dermataze ciężarnych - brzuch swedzacy az czerwony- uczulił mnie krem Mustela na rozstępy , dermatolog kazała odstawić dała jakaś maść i przeszło .
To dobrze, nie zaburzasz jej odruchu ssania. Ja starszego syna karmiłam piersią na zmianę ze strzykawki moim ściągniętym mlekiem przez 10-12dni bo 1 że mało mleka a 2, on słabo ssał i jakbym mu dalą butelkę to by było po kp. a ja bardzo chcialam karmić. Teraz też nie biorę butelki do szpitala jak będzie trzeba dokarmiać to po palcu właśnie.Ze strzykawki