reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Kurcze, nasz piesek tak ciagle skacze, szczeka, jest niespokojny i głośny, że aż szok. Bartek aż wziął go na spacer i zobaczymy czy jak wróci do domku to dalej będzie tak wariowal, bo on się tak nie zachowuje na codzien, dziś tak wyjątkowo dziwnie, a podobno zwierzęta mogą wyczuwać zbliżający się poród, bo nasz kobiecy organizm wtedy więcej hormonów produkuje wszytskich itd.
Też słyszałam, że zwierzęta mogą wyczuwać zbliżający się poród.

Też słyszałam, że zwierzęta mogą wyczuwać zbliżający się poród.
@kasiak85 i jak tam ze swędzeniem ? Musisz pobrać krew na te próby wątrobowe , dobrze ze jutro idziesz do lekarza a mierzylas sobie ciśnienie ? Ja tez miałam takie swędzenia z bliźniakami i próby wyszły podwyższone, ale nie wskazywały jeszcze na cholestaze, za to miałam dermataze ciężarnych - brzuch swedzacy az czerwony- uczulił mnie krem Mustela na rozstępy , dermatolog kazała odstawić dała jakaś maść i przeszło .

Jest przykro ale nic się na to nie poradzi. Tak jak mówisz, będę miała czas na zapoznanie się z małą. Tym bardziej , że muszę uczyć się ją przystawiać. Do lewej piersi w miarę nam wychodzi , coś tam ciągnie i słyszę , że łyka ale nie umiem trzymać jej na prawej ręce i dostawiać do prawej :/ położna już chciała dać butelkę. Nie pozwoliłam bo przez pół godziny słyszałam , że je. Na koniec się jej odbiło i poszła spać. Mam nadzieję , że nie zawiodę się z karmieniem..

Jest przykro ale nic się na to nie poradzi. Tak jak mówisz, będę miała czas na zapoznanie się z małą. Tym bardziej , że muszę uczyć się ją przystawiać. Do lewej piersi w miarę nam wychodzi , coś tam ciągnie i słyszę , że łyka ale nie umiem trzymać jej na prawej ręce i dostawiać do prawej :/ położna już chciała dać butelkę. Nie pozwoliłam bo przez pół godziny słyszałam , że je. Na koniec się jej odbiło i poszła spać. Mam nadzieję , że nie zawiodę się z karmieniem..
Podnieś sobie łóżko ciut żeby mała nie leżała całkiem na płasko i połóż się koło niej i próbuj na leżąco. Ja w szpitalu to tylko na leżąco karmiłam. W domu dopiero odważylam się karmić na rękach. Potem to chodziłam po domu z nią przy piersi ☺ początki są zawsze trudne. Dasz radę.☺

Ostatnia edycja:
Na 20 idziemy do kina na Mamma Mia, cos czuje ze to bedzie nasze ostatnie wyjście a potem długo długo nic .

Poza tym dzis mam mały kryzys , pierwszy raz kiedy tak strasznie dokuczał mi upał i duszności.Spuchlam cała :stopy, kostki , ręce , buzia az czuć chlupotanie taki zastój . Młoda przy tym prawie nic sie nie ruszała a lekarz kazał ruchy liczyć . Zaczynam sie denerwować zbliżającym porodem , mimo ze to drugi raz to wiadomo zawsze jakies obawy sa.
@KatiNails laktacja pewnie niedługo sie rozkręci a Maja juz ładnie chwyta pierś? Czy rozmiar 56 jest o wiele za duży na nia ?

Ostatnia edycja:
@kasiak85 i jak tam ze swędzeniem ? Musisz pobrać krew na te próby wątrobowe , dobrze ze jutro idziesz do lekarza a mierzylas sobie ciśnienie ? Ja tez miałam takie swędzenia z bliźniakami i próby wyszły podwyższone, ale nie wskazywały jeszcze na cholestaze, za to miałam dermataze ciężarnych - brzuch swedzacy az czerwony- uczulił mnie krem Mustela na rozstępy , dermatolog kazała odstawić dała jakaś maść i przeszło .
Swędzi nadal ale trochę mniej. Jutro się dowiem jakie badania mam zrobić i we wtorek rano pójdę do laboratorium.Z tego co wiem to przy cholestazie swędzą stopy i dlonie a mnie nie swędzą.

Ciśnienie 132x88 puls 91 czyli podwyższone ale w normie. Też mam nadzieję, że to tylko dermataza.
To dobrze, nie zaburzasz jej odruchu ssania. Ja starszego syna karmiłam piersią na zmianę ze strzykawki moim ściągniętym mlekiem przez 10-12dni bo 1 że mało mleka a 2, on słabo ssał i jakbym mu dalą butelkę to by było po kp. a ja bardzo chcialam karmić. Teraz też nie biorę butelki do szpitala jak będzie trzeba dokarmiać to po palcu właśnie.

reklama
Do góry