reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Mąż zawsze mi powtarza że znów będę miała anemię bo nie jem wcale mięsa, wędlin itp. Ale jak mam jeść jak mnie od tego odpycha w ciąży, przez gardło nie chce mi przejść mięso, poprostu nie mogę. :-/

reklama
Tak mam już tabletki bo w grudniu miałam przez tydzień wymioty prawie przez cały dzień, jeść wogole nie mogłam pić tez bardzo mało aż wkoncu trafiłam do szpitala i tam kroplowki przeciwwymiotne, nawadniające i witaminy dożylnie. I wtedy właśnie przepisali mi tabletki oczywiście takie których nie było i musiałam czekać na nie. Miałam mega odwodnienie. Ostatnio chyba tez pisałaś ze musiałaś czekać na tabletki bo nie było w aptece jak dobrze pamiętam :-)ja w poniedziałek robie właśnie morfologię i mocz a wyniki i omówienie ich, lekarz dopiero 31 stycznia. W poprzedniej ciąży też miałam problem z anemię i non stop żelazo musiałam brać. Ale mój problem był mniejszy w porównaniu z Twoim. Obyś teraz miała wszystko w normie :-) ja mam nadzieje że teraz będzie inaczej i chociaż tego teraz uda się uniknąć :-)
Tak tak tylko ja nie tabletki a czopki :) szybciej się wchłaniają :)

ckai9jcgk10emd23.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png

Tak tak tylko ja nie tabletki a czopki :) szybciej się wchłaniają :)

ckai9jcgk10emd23.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png
Ja biorę coś takiego Zofran tabletki ale wyczytałam jeszcze że jest w syropie i czopkach :-)dobrze jest mieć jakiś lek na gorsze dni kiedy naprawdę nie da się żyć od wymiotów
Screenshot_2018-01-19-17-05-23.png

Załączniki

• Screenshot_2018-01-19-17-05-23.png
    Screenshot_2018-01-19-17-05-23.png
    147,4 KB · Wyświetleń: 446
Nie tylko w mięsie jest żelazo w niektórych warzywach, strączkowych, szpinak, buraki warto robić soki bo w takich świeżych warzywach jest tego najwięcej i najlepiej się przyswaja. Ja nigdy za mięsem nie przepadałam a teraz wcinam z wielkim smakiem i mięso i ryby. Oczywiście mięsa nie kupuję w sklepie mieszkam na wsi gdzie o mięsko swojskie nie jest trudno poza tym mąż jest myśliwym więc troszkę dziczyzny zawsze tez się znajdzie

Prymulkax niestety takie sytuacje zawsze się zdarzają [emoji17] bardzo to przykre. Czyli jednak nie obejdzie się bez czyszczenia.

Oliwiapatrycja śliczna dzidzia [emoji5]️ ładnie już urosła [emoji4]

Roziaak u mnie rożek do spania się nie sprawdził. Córka się przekręciła i zaczęła dusić za to ostatnio miałam tulik i super się sprawdził [emoji5]️ każdemu co innego pasuje.

Z tych regionalnych potraw, o których piszecie nic nie znam [emoji5]️

Mam nadzieję, że teraz już tylko pozytywne wiadomości będą.
Chyba chodziło o rogal do spania, dla mamy a nie dla maluszka [emoji4] Przy synku rozki sprawdziły mi sie bardzo w szpitalu, w domu spal juz bez rozka.
A ja wlasnie dostalam dzis mohego rogala do spania, gratis dostalam kolderke i piduszeczke, można z tego zrobic taki ala kokonik dla malucha. Rogal fajny, super sie na nim śpi [emoji7][emoji7]
1516380016-b651275c914c5477-aaaaaa.jpeg

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Prymulka bardzo mi przykro z powodu tego co musisz przechodzic [emoji47] Współczuję.

Na roznym etapie moze sie cos zlego wydarzyc, nie mamy na to wpływu, ja od takich historii trzymam sie z daleka, nie czytam, nie drazę. Po co sobie zmartwien dokladac, mam nauczke po pierwszej ciąży gdzie ciagle czytalam rozne czarne scenariusze i sie zamartwialam wszystkim. Lepiej ciezarnym oszczedzac takich historii.

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Nie tylko w mięsie jest żelazo w niektórych warzywach, strączkowych, szpinak, buraki warto robić soki bo w takich świeżych warzywach jest tego najwięcej i najlepiej się przyswaja. Ja nigdy za mięsem nie przepadałam a teraz wcinam z wielkim smakiem i mięso i ryby. Oczywiście mięsa nie kupuję w sklepie mieszkam na wsi gdzie o mięsko swojskie nie jest trudno poza tym mąż jest myśliwym więc troszkę dziczyzny zawsze tez się znajdzie
No właśnie w warzywach tez jest. Musze pokazać to mężówi niech czyta i się edukuje że żelazo nie tylko w mięsie jest bo jak ja mówię to ciężko mu uwierzyć :-D

reklama
Do góry