reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

No to współczuję bo może ktoś je otruł skoro tam leżały. Ludzie sami sobie krzywdę robią. Rozsypują trutki a później swoje dzieci czy zwierzęta tam puszczają.

Może koty roznoszą :hmm:

Moim zdaniem koty ;) mi kiedys na trawnik przynosily myszy.. a tylko dlatego ze cos im dalam i poglaskalam je ;) to prezenty ;)
Może być ze trutkę ktos dał z sąsiadów, a do nas przychodza zdychać, tylko ciekawe gdzie one sobie siedzą :/ albo rzeczywiście koty, bo czasem jakiś przejdzie przez ogrod. Obysmy już nie znajdowali takich niespodzianek...

reklama
To do 3 miesiąca raczej z dzieckiem nie ma zbytniego kontaktu ?

Jak to nie :D dziecko już w brzuchu ma w pełni wykształcony zmysł słuchu, czytałam wczoraj w gazecie artykuł i bardzo reaguje na głos, śpiewanie, muzykę itd ;) zmysł dotyku tez ma całkiem dobrze już ogarnięty i reaguje po miesiącu chyba na jakieś takie szmatki sensoryczne, pluszaki, a tez i głupota jest mówienie, ze noworodek nic nie widzi, bo to kłamstwo. Widzi już po porodzie i w życiu w brzuszku przez taka mgle i jak się rodzi to takie zamazane widzie, ale kształty widzi i ogólnie blisko twarz jak się zbliży. Później już coraz lepiej, dlatego są te książeczki takie kontrastowe z czarnymi kształtami na białym tle itd, dzieci lubią na ta patrzeć i rozwijają swoje zmysły non stop, ale zaczynaja już u nas w brzuszku ;) po to tam siedzą te 40 tyg :D

Dziewczyny ale mam dziś okropny spadek formy..wstałam, zjadłam, posiedzialam i teraz sie położyłam, bo nie mam siły :( a kuchnie mam do sprzątania, prasowanie, zakupy by się przydało zrobić a ja leżę ...

@Maljan pytalam gina wczoraj o ta pelnie i burze ;) on byl ordynatorem szpitala,a ze mial dosc ,bo stale byl po godzinach to otworzyl wlasna klinike ;) (o czym dowiedzialam sie wczoraj,bezposrednio u niego,sama zapytalam :p ) i on mi mowil ze wtedy zmienia sie cisnienie,czy to pelnia,czy burza ;) tak samo jak ksiezyc wplywa na odplywy i przyplywy wod i na lownosc ryb ;) tak dzieje sie z nami ;)

Dokładnie tak ;) wiec na nasz odpływ i przypływ tez działa hahah

@Maljan pytalam gina wczoraj o ta pelnie i burze ;) on byl ordynatorem szpitala,a ze mial dosc ,bo stale byl po godzinach to otworzyl wlasna klinike ;) (o czym dowiedzialam sie wczoraj,bezposrednio u niego,sama zapytalam :p ) i on mi mowil ze wtedy zmienia sie cisnienie,czy to pelnia,czy burza ;) tak samo jak ksiezyc wplywa na odplywy i przyplywy wod i na lownosc ryb ;) tak dzieje sie z nami ;)
Czyli szansa jest ☺

Moja jest dzis spokojna ;)
Moja ponad tydzień ruszy się kilka razy, raczej wypnie i koniec. Strachu się najem z nią w tej końcówce .. wczoraj przed północą, normalnie jak by pływała, kopała, nie wiem czy się nawet nie obróciła , ale jak już jest wciśnięta główka w kanał to raczej nie dałaby rady :D aż w szoku byliśmy z K , że tyle energii miała wczoraj. Mój spał cała noc przytulony do brzucha ❤️

reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry