reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Bo to taki sam zbieg okoliczności jak poród po seksie itp. Gdyby miał mieć większe znaczenie to wszystkie urodziłyby już dawno temu. Dlaczego dwa tygodnie temu seks nie zadziałał na moją córkę a akurat dzisiaj zadziała ? I po porodzie mam się cieszyć , że facet dał mi trochę swojego nasienia bo dzięki temu urodziłam ? G. Prawda :D
Bo u niektorych oxydocyna uwalnia sie pozniej i dziala pozniej na szyjke ;)

Ślicznotka ❤️❤️❤️❤️❤️ ile tu miała tygodni ? Bo tak wczoraj w Biedronce staliśmy przed dziewczynka w wózku, śmiała się do nas na cały głos, piszczała, gaworzyla. I nie pamiętam kiedy dzieci zaczynają być już takie "rozmowne" ? :)
Jakieś 3 tygodnie. Jak się przyjrzycie to ma mocno różowa prawa powieke. Urodziła się z takimi znamionami na powiece właśnie i nosie. To niby się zwie pocałunek anioła. Na szczęście zaniklo w okolicach jej roku :)

Dzień dobry.

Melduję, że od dziś jestem na l4:) pospałam do 9.30a mogłabym dłużej tylko teściowa mnie obudziła telefonem. W tej ciąży mogę spać i spać. Chyba szykuje mi się rozdarte dziecko i organizm się szykuje haha. Chłopaki byli grzeczni tylko cyc, przewijanie i spanie a teraz nastawiam się, że mała da nam popalić.
Mam kilka spraw do załatwienia na mieście ale mi się nie chce w ten upał ruszać z domu ale muszę bo w poniedziałek mam ginekologa.
2 tygodnie temu byłam u dentysty bo bolał mnie ząb, miałam ubytek a dziś znów mnie boli obok tego co ostatnio był plombowany. Sprawdzał mi wszystkie zęby i było ok ale teraz jak jadlam na śniadanie kanapkę z dżemem to mnie mocno bolało, widzę że mam zdarte szkliwo na tym zębie. Muszę się umówić jeszcze przed porodem na wizytę. Przed chwilą umówiłam się do fryzjera chciałam na następny tydzień ale nie ma miejsc i dopiero na 06.08, pedicure mam 10.08.także 13.08 będę gotowa na poród:)

I super, że w końcu się wyśpisz i odpoczniesz, chociaż ta końcówkę przed porodem :)

Ja tez jestem mega śpioch, nie wiem co to problemy ze snem. Spie do 9-10 codziennie [emoji3]
Eh z tymi zębami to tak jest, ja robiłam w czerwcu 3 dziurki i poszło bez problemu, a i tak mam wrażenie, że coś jeszcze jest do roboty, ale dentysta nic nie widziałam także chyba sobie ubzdurałam [emoji3][emoji28]

Fajnie :) trzeba o sobie tez myśleć i zadbać o swój komfort psychiczny :) ja planuje pod koniec sierpnia iść na koloryzacje i podciąć końcówki ;) a jak skończę karmić piersią to wtedy bym poszła na keratynę, bo efekt był super :)
IMG_0934.JPG

Załączniki

• IMG_0934.JPG
    IMG_0934.JPG
    75,7 KB · Wyświetleń: 313
Myślę , że to dobry nawyk u kobiety. Przynajmniej nie jesteśmy brudaskami :)

Najlepszy, ale wszystko z umiarem [emoji3][emoji2] ja może nie lecę sprzątać każdego okruszka i plamy na lustrze, ale tez raz w tygodniu sprzątamy mieszkanie porządnie, a na codzień wiadomo pranie, zmywanie itd [emoji2]
Czasami trzeba żyć chwilą i zostawić sprzątanie na później, a odpocząć albo poszaleć [emoji56]

reklama
Do góry