reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja też wygodnie :) nie mówię przecież, że zakładam sukienki balowe [emoji16] Ja ogólnie dużego wyboru już nie mam, bo mieszczę się w jedną sukienkę, jedne spodnie i jedne krótkie spodenki. Na szczęście bluzek mam sporo [emoji16]
Ale Ci dobrze :D ja sie mieszcze tylko w sukienki/ tuniki i legginsy, wszystko kupione dopiero jak brzuch zaczal rosnac ;) w zadne spodnie nie ma szans, zebym weszla. Ba, nawet w sukienki z przed ciazy nie wejde

reklama
Ciekawa jestem.jak ten czop wygląda jaki ma kolor?
U mnie w obu przypadkach czysto przezroczysty. Jak 'koza z nosa' dużo gestszy niż śluz płodny. Taka nitka podłużna. Dziś była na około 1,5-2 cm i szerokość tak 4-5mm.
Wcześniej te nitki to miały tak 1cm na 2-3mm.
A z synem to było około 2,5-3 cm na nie cały cm. Może z centymetr.
Jak wpiszesz w Google przezroczysty czop śluzowy to Ci się wyświetla zdjęcia takich 'nitek' [emoji23]

A ja myślę , że lepiej urodzić w lato bo przez zimę dziecko i tak jest za malusie żeby ten świat oglądać. Dopiero na wiosnę i kolejne lato jest na tyle "duże" żeby sobie zwiedzać na spacerach ;)
No właśnie nie do końca, dziecko jest bardzo ciekawe świata jak zaczyna siadać , moja córka siadała jak miała 6 miesięcy a raczkowała jak miała 7 miesięcy czyli wypadłoby to dokładnie w środek zimy.
Każda pora roku ma swoje plusy i minusy ale dla mnie osobiście więcej plusów w rodzeniu w zimie.

Właśnie się zerwał fajny wiatr u nas także od razu lepiej:))

U mnie w obu przypadkach czysto przezroczysty. Jak 'koza z nosa' dużo gestszy niż śluz płodny. Taka nitka podłużna. Dziś była na około 1,5-2 cm i szerokość tak 4-5mm.
Wcześniej te nitki to miały tak 1cm na 2-3mm.
A z synem to było około 2,5-3 cm na nie cały cm. Może z centymetr.
Jak wpiszesz w Google przezroczysty czop śluzowy to Ci się wyświetla zdjęcia takich 'nitek' [emoji23]
Ja wczoraj też czytałam, że może być przezroczysty, różowy lub brązowy [emoji16]

reklama
Do góry