reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja też wygodnie :) nie mówię przecież, że zakładam sukienki balowe [emoji16] Ja ogólnie dużego wyboru już nie mam, bo mieszczę się w jedną sukienkę, jedne spodnie i jedne krótkie spodenki. Na szczęście bluzek mam sporo [emoji16]
Ale Ci dobrze :D ja sie mieszcze tylko w sukienki/ tuniki i legginsy, wszystko kupione dopiero jak brzuch zaczal rosnac ;) w zadne spodnie nie ma szans, zebym weszla. Ba, nawet w sukienki z przed ciazy nie wejde

reklama
Ciekawa jestem.jak ten czop wygląda jaki ma kolor?
U mnie w obu przypadkach czysto przezroczysty. Jak 'koza z nosa' dużo gestszy niż śluz płodny. Taka nitka podłużna. Dziś była na około 1,5-2 cm i szerokość tak 4-5mm.
Wcześniej te nitki to miały tak 1cm na 2-3mm.
A z synem to było około 2,5-3 cm na nie cały cm. Może z centymetr.
Jak wpiszesz w Google przezroczysty czop śluzowy to Ci się wyświetla zdjęcia takich 'nitek' [emoji23]

A ja myślę , że lepiej urodzić w lato bo przez zimę dziecko i tak jest za malusie żeby ten świat oglądać. Dopiero na wiosnę i kolejne lato jest na tyle "duże" żeby sobie zwiedzać na spacerach ;)
No właśnie nie do końca, dziecko jest bardzo ciekawe świata jak zaczyna siadać , moja córka siadała jak miała 6 miesięcy a raczkowała jak miała 7 miesięcy czyli wypadłoby to dokładnie w środek zimy.
Każda pora roku ma swoje plusy i minusy ale dla mnie osobiście więcej plusów w rodzeniu w zimie.

Właśnie się zerwał fajny wiatr u nas także od razu lepiej:))

U mnie w obu przypadkach czysto przezroczysty. Jak 'koza z nosa' dużo gestszy niż śluz płodny. Taka nitka podłużna. Dziś była na około 1,5-2 cm i szerokość tak 4-5mm.
Wcześniej te nitki to miały tak 1cm na 2-3mm.
A z synem to było około 2,5-3 cm na nie cały cm. Może z centymetr.
Jak wpiszesz w Google przezroczysty czop śluzowy to Ci się wyświetla zdjęcia takich 'nitek' [emoji23]
Ja wczoraj też czytałam, że może być przezroczysty, różowy lub brązowy [emoji16]

reklama
Do góry