reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ale uważasz że głupota to szczepienie w pierwszej dobie czy to odwlekanie?
Mi się wydaje że później przypisywanie dzieciom różnych chorób w późniejszym okresie może wynikać właśnie z podawania szczepionek bez odpowiednich badań. Ostatnie to jakieś modne się stało, dorośli shizofrenia a dzieci autyzm. W Stanach np wiele dzieci miało zaawansowany autyzm po jakiegoś typu szczepionkach. Nie wiem o jakich skutkach mowa w przypadku szczepienia na gruźlicę.
A to że sanepid się o tym dowiaduje to też czytałam, ale mam to gdzieś bo zdrowie mojego dziecka jest ważniejsze. Wolę chociażby jeden dzień poczekać i się upewnić że wszystko jest ok niż ponosić konsekwencje w zdrowiu małej. Dla lekarzy to statystyki a dla nas życie które kochamy.
Glupota jest szczepienie w pierwszej dobie ,bez odpowiednich badan ;)

reklama
Ja mam ogólne zdanie na temat szczepień takie, że będę szczepić na wszystko co jest zalecane i robione na nfz :)
I popieram :) ja też :)
Skoro tyle lat szczepili to jest to najbezpieczniejsze rozwiązanie według mnie. Nie ma co kombinować. Tym bardziej , że ja się na tym kompletnie nie znam, chyba , że ktoś wybierze inaczej to oczywiście , nie neguję wyboru bo może i mieć rację z tym 6w1 czy 5w1 , to też zależy od pediatry.

I popieram :) ja też :)
Skoro tyle lat szczepili to jest to najbezpieczniejsze rozwiązanie według mnie. Nie ma co kombinować. Tym bardziej , że ja się na tym kompletnie nie znam, chyba , że ktoś wybierze inaczej to oczywiście , nie neguję wyboru bo może i mieć rację z tym 6w1 czy 5w1 , to też zależy od pediatry.

No właśnie te kilka w jednym bywają chyba niebezpieczne.

Mi się wydaje że później przypisywanie dzieciom różnych chorób w późniejszym okresie może wynikać właśnie z podawania szczepionek bez odpowiednich badań. Ostatnie to jakieś modne się stało, dorośli shizofrenia a dzieci autyzm. W Stanach np wiele dzieci miało zaawansowany autyzm po jakiegoś typu szczepionkach. Nie wiem o jakich skutkach mowa w przypadku szczepienia na gruźlicę.
A to że sanepid się o tym dowiaduje to też czytałam, ale mam to gdzieś bo zdrowie mojego dziecka jest ważniejsze. Wolę chociażby jeden dzień poczekać i się upewnić że wszystko jest ok niż ponosić konsekwencje w zdrowiu małej. Dla lekarzy to statystyki a dla nas życie które kochamy.
Dla mnie szczepienie ok, ale nie w pierwszej dobie. Nie wiem jak to jest dokładnie jak wykupujesz swoją szczepionkę. Wtedy chyba możesz opóźnić. Druga sprawa jak w ciąży zbadasz czy masz świeże zakazenie żółtaczką typu B i jeżeli nic nie ma to też można przesunąć szczepienie, ale jak jest z gruźlica to nie wiem.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny pomóżcie zdiagnowac objawy bo ja już nic nie wiem ogólnie dzisiaj twardnieje mi brzuch, mała mało sie rusza, bardziej nóżki wypina bo malutkie stopki czuc w zebra i lekki ruch. Od jakiejś godziny co jakiś czas wydaje mi sie ze sie wypina lub to skurcz? Właśnie tego nie mogę zdiagnozować. delikatnie sie podnosi brzuch koło pepka ale cały twardy i po chwili schodzi. Myślicie ze to przez skurcz mała sie wypina bo ma mało miejsca?
Ja mam takie same dolegliwości i według mnie to wypinający się dzieciak, bo tak jak pisały dziewczyny wcześniej czuć twardość w jednym miejscu, a reszta brzucha jest taka normalna. Więc nie brałabym tego za skurcze. Mi takie odczucia towarzyszą już z jakieś dwa tygodnia, a jeszcze miesiąc do terminu, więc nie wiem jak wytrzymam :p
Dziewczyny jestem w szpitalu. Szyjki brak rozwarcie na opuszek teraz pod ktg jestem podłączona
Kochana, powodzenia!! Trzymamy kciuki :)
Jak duphostan. Jedne biorą na wywołanie miesiączki a drugie na podtrzymanie ciąży. Jedno drugiemu przeczy i też tego nie rozumiem. A da się kupić bez recepty ten lek ?[emoji23]
Ja na początku ciąży jak mi to lekarz zalecił to miałam bez recepty. Ale w szafce mam całe opakowanie, mogę Ci oddać :p

Ja się melduję po wizycie :) Dziś mamy 35+5 i Mały waży 2400. Przepływy, wody i łożysko ok, następna wizyta 9 sierpnia. Sprawdzimy wagę dzieciaka jeszcze raz i się rozstrzygnie sytuacja z pępowiną, choć dziś nadal były dwa obroty wokół szyi.

Ja mam takie same dolegliwości i według mnie to wypinający się dzieciak, bo tak jak pisały dziewczyny wcześniej czuć twardość w jednym miejscu, a reszta brzucha jest taka normalna. Więc nie brałabym tego za skurcze. Mi takie odczucia towarzyszą już z jakieś dwa tygodnia, a jeszcze miesiąc do terminu, więc nie wiem jak wytrzymam :p

Kochana, powodzenia!! Trzymamy kciuki :)
Ja na początku ciąży jak mi to lekarz zalecił to miałam bez recepty. Ale w szafce mam całe opakowanie, mogę Ci oddać :p

Ja się melduję po wizycie :) Dziś mamy 35+5 i Mały waży 2400. Przepływy, wody i łożysko ok, następna wizyta 9 sierpnia. Sprawdzimy wagę dzieciaka jeszcze raz i się rozstrzygnie sytuacja z pępowiną, choć dziś nadal były dwa obroty wokół szyi.
Kurcze oby ta pepowina zeszla z tej szyjki :(
A tak.. fajnie ze wszystko jest w porzadku.. ❤

@.rudzielec Ja wizytuję 7 sierpnia i tak mi dziwnie jak niektóre z nas miałyby mieć w tym czasie wywołanie a ja jeszcze wizytę :p ale my mamy termin blisko siebie, mi teraz ciągle na 17.08 wychodzi a z prenatalnych 21.08 :D mój mały w 35+0 ważył 2,8 kg ale gin mówiła że błąd w pomiarze to 10% w jedną lub drugą stronę :D

A powiedz mi.. jesli bede chciala wykonac najpierw badania to od razu w szpitalu o tym mowie i oni je wykonuja czy co?

Super wiadomości:) Kornelia jeszcze chce zostać w brzuszku u mamy, dobrze jej tam;)

A no to fakt hah :) zobaczymy czy zostanie czy nie [emoji5] rzekomo główka już sporo nisko, także wszystko się może zdarzyć, a jak wracaliśmy autem to po tym badaniu przeszywał mnie taki dziwny ból tam na dole, ale zobaczymy jak to będzie, ma 11 dni [emoji5][emoji28]

reklama
Hyhyhy ze jemu sie chce w te goraczki :D mojemu nie za bardzo :p moze go dzis zmusze ;)

Super ze wszystko jest dobrze :*
Mojej tez sie nie spieszy :D

Noo na dworze upał, to fakt, ale sam się zaoferował to skorzystam hah :D

Tez się cieszymy [emoji7][emoji5]mój mówi, ze jak patrzył na ekranik usg to tam lekarz włączył te 4D i ona właśnie buźkę pokazała w miarę wyraźnie i tez otwierała i zamykała buzie to może sobie wody płodowe pila[emoji2][emoji3]

Do góry