reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

@Anulaa88,
Biedna ta dziewczyna o ktorej pisałaś :( współczuję jej bardzo :(
No ja też nie wiem czy się odważę na seks. Z jednejbstrony sie cieszę, że mamy pozwolenie od lekarza ale coś czuję, że w głowie będę miała myśli, żeby tylko nie zaszkodzic bąbelkowi a to wtedy już zadna przyjemnosc z seksu jak się człowiek stresuje..
No biedna... I tak chciała się wygadać.

Też podobnie bym myślała właśnie. A po drugie szyjka mnie strasznie boli przy badaniu i bałabym się też bólu [emoji4] Chociaż taki ból w porównaniu z porodem to pewnie pikuś[emoji16]

reklama
Jak będą chcieli Cię zostawić na obserwacje to oczywiście. Ale często ze szpitala odsyłają z powrotem do domu jeśli skurcze są nieregularne, rozwarcie jest małe, nie odeszły wody itp :)

No tak, to domyślam się, chodzi mi o to gdyby nagle była kumulacja jakaś mała objawów [emoji16] a czuje się jak narazie świetnie [emoji847]

Miłośćwczasachpopkultury ja uważam, że branie tego wszystkiego akurat pasuje do Ciebie. Jedyne, czego bym się obawiała, to zwrócenia uwagi na ilość przez personel [emoji6]

Oliwiapatrycja jakie ona ma śliczne włoski [emoji7] poród rzeczywiście szybki miałaś, choć nie dziwię się z wrażenia, że trwał wieczność. Odpoczywajcie po wszystkim [emoji846]

Martini31 to teraz odetchnęłaś. już [emoji4] pewnie dziwnie teraz, że można robić wszystko.

Meml jak fajnie [emoji16] szkoda, że nie możesz tam być.

Karkula nie zawsze się oxytocynę podaje. Zależy jak poród postępuje [emoji6] pewnie z tym powrotem do domu wszystko zależy od tego jak się czujemy.

Ja muszę w końcu też dopakować torbę do szpitala [emoji16] mam tylko w połowie gotową.

E tam, nie będą przecież mi do torby zaglądać przy przyjmowaniu na oddział jeśli juz będę się zgłaszała z objawami, także spokojnie :) ale fakt, pasuje do mnie idealnie hah [emoji16]

I wogole nie potrzebnie wzięłam niedrapki , położna mowila po porodzie że juz od tego się odchodzi ze dziecko od samego początku powinno poznawać świat dotykać itp :)
W poniedziałek na USG mała ważyła 3250 a dzisiaj czwartek i urodzila się 3500 takze dużej pomylki aż tak nie było :)

To rzeczywiście trafiona waga, dobry mieli sprzęt szpitalny w takim razie [emoji5] ja biorę niedrapki, ale wiadomo użyje jeśli właśnie zaszłaby taka potrzeba i chyba rzeczywiście lepiej jak maleństwo może dotknąć i poznawać otoczenie [emoji5]

I wogole nie potrzebnie wzięłam niedrapki , położna mowila po porodzie że juz od tego się odchodzi ze dziecko od samego początku powinno poznawać świat dotykać itp :)
W poniedziałek na USG mała ważyła 3250 a dzisiaj czwartek i urodzila się 3500 takze dużej pomylki aż tak nie było :)

Mi też położna mówiła ostatnio że niedrapki są zbędne. Dziecko jak jest u nas w brzuszku to rączki ma cały czas przy buzi a po porodzie nagle nie rosną mu takie paznokcie żeby się podrapało. A jak dotyka wszystkiego gołą rączką to lepiej czuje, przy karmieniu też może wtedy swobodnie dotykać skóry mamy i czuć jej ciepło a nie rękawiczki ☺
Ja nie biorę ☺

reklama
Mi też położna mówiła ostatnio że niedrapki są zbędne. Dziecko jak jest u nas w brzuszku to rączki ma cały czas przy buzi a po porodzie nagle nie rosną mu takie paznokcie żeby się podrapało. A jak dotyka wszystkiego gołą rączką to lepiej czuje, przy karmieniu też może wtedy swobodnie dotykać skóry mamy i czuć jej ciepło a nie rękawiczki ☺
Ja nie biorę ☺
Ja przy mlodej nie mialam.. a gdy cos za bardzo pchala do oczek czy cos to zalozylam jej skarpeteczki na raczki ;) kupilam jedne jedyne niedrapki ale raczej ich nie wezme ;)

Do góry