reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

@Anulaa88,
Biedna ta dziewczyna o ktorej pisałaś :( współczuję jej bardzo :(
No ja też nie wiem czy się odważę na seks. Z jednejbstrony sie cieszę, że mamy pozwolenie od lekarza ale coś czuję, że w głowie będę miała myśli, żeby tylko nie zaszkodzic bąbelkowi a to wtedy już zadna przyjemnosc z seksu jak się człowiek stresuje..
No biedna... I tak chciała się wygadać.

Też podobnie bym myślała właśnie. A po drugie szyjka mnie strasznie boli przy badaniu i bałabym się też bólu [emoji4] Chociaż taki ból w porównaniu z porodem to pewnie pikuś[emoji16]

reklama
Jak będą chcieli Cię zostawić na obserwacje to oczywiście. Ale często ze szpitala odsyłają z powrotem do domu jeśli skurcze są nieregularne, rozwarcie jest małe, nie odeszły wody itp :)

No tak, to domyślam się, chodzi mi o to gdyby nagle była kumulacja jakaś mała objawów [emoji16] a czuje się jak narazie świetnie [emoji847]

Miłośćwczasachpopkultury ja uważam, że branie tego wszystkiego akurat pasuje do Ciebie. Jedyne, czego bym się obawiała, to zwrócenia uwagi na ilość przez personel [emoji6]

Oliwiapatrycja jakie ona ma śliczne włoski [emoji7] poród rzeczywiście szybki miałaś, choć nie dziwię się z wrażenia, że trwał wieczność. Odpoczywajcie po wszystkim [emoji846]

Martini31 to teraz odetchnęłaś. już [emoji4] pewnie dziwnie teraz, że można robić wszystko.

Meml jak fajnie [emoji16] szkoda, że nie możesz tam być.

Karkula nie zawsze się oxytocynę podaje. Zależy jak poród postępuje [emoji6] pewnie z tym powrotem do domu wszystko zależy od tego jak się czujemy.

Ja muszę w końcu też dopakować torbę do szpitala [emoji16] mam tylko w połowie gotową.

E tam, nie będą przecież mi do torby zaglądać przy przyjmowaniu na oddział jeśli juz będę się zgłaszała z objawami, także spokojnie :) ale fakt, pasuje do mnie idealnie hah [emoji16]

I wogole nie potrzebnie wzięłam niedrapki , położna mowila po porodzie że juz od tego się odchodzi ze dziecko od samego początku powinno poznawać świat dotykać itp :)
W poniedziałek na USG mała ważyła 3250 a dzisiaj czwartek i urodzila się 3500 takze dużej pomylki aż tak nie było :)

To rzeczywiście trafiona waga, dobry mieli sprzęt szpitalny w takim razie [emoji5] ja biorę niedrapki, ale wiadomo użyje jeśli właśnie zaszłaby taka potrzeba i chyba rzeczywiście lepiej jak maleństwo może dotknąć i poznawać otoczenie [emoji5]

I wogole nie potrzebnie wzięłam niedrapki , położna mowila po porodzie że juz od tego się odchodzi ze dziecko od samego początku powinno poznawać świat dotykać itp :)
W poniedziałek na USG mała ważyła 3250 a dzisiaj czwartek i urodzila się 3500 takze dużej pomylki aż tak nie było :)

Mi też położna mówiła ostatnio że niedrapki są zbędne. Dziecko jak jest u nas w brzuszku to rączki ma cały czas przy buzi a po porodzie nagle nie rosną mu takie paznokcie żeby się podrapało. A jak dotyka wszystkiego gołą rączką to lepiej czuje, przy karmieniu też może wtedy swobodnie dotykać skóry mamy i czuć jej ciepło a nie rękawiczki ☺
Ja nie biorę ☺

reklama
Mi też położna mówiła ostatnio że niedrapki są zbędne. Dziecko jak jest u nas w brzuszku to rączki ma cały czas przy buzi a po porodzie nagle nie rosną mu takie paznokcie żeby się podrapało. A jak dotyka wszystkiego gołą rączką to lepiej czuje, przy karmieniu też może wtedy swobodnie dotykać skóry mamy i czuć jej ciepło a nie rękawiczki ☺
Ja nie biorę ☺
Ja przy mlodej nie mialam.. a gdy cos za bardzo pchala do oczek czy cos to zalozylam jej skarpeteczki na raczki ;) kupilam jedne jedyne niedrapki ale raczej ich nie wezme ;)

Do góry