reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Oliwiapatrycja gratulacje. Śliczna jest Malwinka [emoji7][emoji7]

Miłośćwczasachpopkultury picie herbaty z liści malin to przecież nic złego. Niektórzy kilka razy dziennie piją [emoji4] a jeśli ma usprawnić wszystko, to czemu nie [emoji4]

Klaudia spokojnie. Poród może zacząć się w każdej chwili tak naprawdę [emoji6] ja wcześniej nie miałam skurczy i nagle porodowe się pojawiały.

reklama
Narazie się się ok , chciaz przy chodzeniu kręci się w głowie i bardzo nie mam jeszcze siły . Strasznie duszno jeest. O 10 wzięli mnie na porodówkę o 13.28 urodziłam lekarz mówi że szybko dla mnie wieczność .. mino balonika rozwarcie było 2 palce ale skurcze już mocne to podali mi oksytocyne , miałam pierwszy raz w życiu lewatywe było ok , a to prysznic a to kąpiel w wannie z takim lekkim masażem i tak leżałam w wodzie pół godziny , miałam 3 czopki przeciwbólowe , gaz rozweselajacy . Wody odeszły mi na sam koniec a po wodach parte skurcze tak z 10 min może mniej . I tak powtarzały zebym parła jak przy mega kupie :D jak mała wyszła jaka ulga że szok jak ręką odjąć j naprawdę się zapomina jak się dostanie dzieciątko na brzuch . Odrazu zaczęła ssać pierś . Miałam nacinane krocze bo trzeba było niestety , ale podobno duzo mniejsze jak przy pierwszym porodzie . A narazie mam wstawać czy czyjala pomocą zeby nie zaslabnac bo naprawdę jest mega goraco . Ja siedząc tak się cała pocę więc warto mieć więcej koszul na zmianę . Jak będzie ok to w sobotę do domu tak powiedział lekarz . I mam duzo pić bo przy karmieniu trzeba i żeby nie odpłynąć na sali przez zaduch . przez sen takie fajne minki robi :) i naprawdę nie ma się czasu i sily i ochoty na maseczki balsamy ..

Tak jak ostatnio obiecałam już się zmobilizowałam do końca i ostatnie sprawdzenie toreb do szpitala, układanie wg co dla mnie, a co dla córci i każde w osobnej torbie.

Tutaj kosmetyki dla mnie i wiaodmo to nie jest wyznacznik co powinno się brać, bo każdy weźmie i tak to co uważa :) ja po prostu biorę już wszystko co mogłoby się przydać i czego na codzien po prysznicu używam i do pielegnacji ciała itd ;)

Czyli mamy tak mały szampon, odżywka, płyn do intymnej, chusteczki 15 szt to intymnej, chusteczki do rąk antybakteryjne, żel do mycia, mleczko do demakijażu, balsam mały do ciała, mały krem do twarzy, balsam do ust zwykle, krem maltan do pielegnacji brodawek, waciki do zmywania, patyczki do uszu, maszynka, chusteczki higieniczne, 6 szt majtki poporodowe, 12 szt podkłady na sedes, 30 szt wkładki laktacyjne, 4 szt herbatki pobudzającej kp, pasta i szczotka do zębów i jeszcze mam 20 szt podkłady na majty z bella, podkłady do przewijania, 2 x duży ręcznik, 1 mały ręcznik do włosów, szczotka, kulka pod pachy i tyle ;) aha i jeszcze tantum rosa dla mnie :)
IMG_0205.JPG

A dla małej w osobnej kosmetyczce biorę takie minimum tzn w szpitalu rzekomo oferują różne rzeczy, ale skoro już mam mieć sale jednoosobowa i widziałam jak fajnie one są urządzone tzn przewijak, pod nią miejsce na rozłożenie sobie pampersow, pieluch tetrowych, kosmetyków w mini opakowaniach do pielegnacji małej. Nie będę musiała 10 x dziennie chodzić na korytarz do położnej i wypożyczać tego wszystkiego. Wole po porodzie odpoczywać i spędzać czas z małą, uczyć się jej, próbować karmić i mieć taki luz, ze mam wszystko co potrzebne do jej przemyciia, wykąpania itd pod ręka.

Wiec biorę pampersy ta paczkę z rossmana, krem bambino, sudocrem, ale na codzien będę używać tej maści belantan baby, mydełko bambino, oliwka mała, żel do mycia włosków i ciała mała, szczotka i grzebyk do włosków, asept (na zasadzie octanisept działa), woda morska do noska, butelka mała 125 ml i smoczek do buzi już wyparzone, pieluchy tetrowe x5, kąpielowy ręczniczek, z 25 szt gaziki jałowe, chusteczki 80 szt nawilżone i wszystkie niezbędne dokumenty dla małej i moje :)

I to wszystko już
IMG_0205.JPG

IMG_0205.JPG

Załączniki

• IMG_0205.JPG
    IMG_0205.JPG
    750,9 KB · Wyświetleń: 430
  • IMG_0205.JPG
    IMG_0205.JPG
    359,4 KB · Wyświetleń: 420
  • IMG_0205.JPG
    IMG_0205.JPG
    779,1 KB · Wyświetleń: 427
Moja mloda do mnie ostatnio.. schowalas sobie sztucce i kubek? I tak pare razy na dzien.. az w koncu spakowalam ,zeby mi juz nie trula tyle :D [emoji23]

Mam dzis skurcze takie dosc mocne co godzine gdzies.. i nadal jest krewka jednak.. ale mniej niz wtedy wylecialo.. wiec pewnie plamienie ;) ale bede obserwowac ;)
Ja miałam wczoraj krew i dzisiaj duzo..takiej żywej ale badal mnie ordynator i powiedział że to tak czasem jest przy rozwieraniu szyjki przed porodem. A potem się juz rozkręcily skurcze :)

Narazie się się ok , chciaz przy chodzeniu kręci się w głowie i bardzo nie mam jeszcze siły . Strasznie duszno jeest. O 10 wzięli mnie na porodówkę o 13.28 urodziłam lekarz mówi że szybko dla mnie wieczność .. mino balonika rozwarcie było 2 palce ale skurcze już mocne to podali mi oksytocyne , miałam pierwszy raz w życiu lewatywe było ok , a to prysznic a to kąpiel w wannie z takim lekkim masażem i tak leżałam w wodzie pół godziny , miałam 3 czopki przeciwbólowe , gaz rozweselajacy . Wody odeszły mi na sam koniec a po wodach parte skurcze tak z 10 min może mniej . I tak powtarzały zebym parła jak przy mega kupie :D jak mała wyszła jaka ulga że szok jak ręką odjąć j naprawdę się zapomina jak się dostanie dzieciątko na brzuch . Odrazu zaczęła ssać pierś . Miałam nacinane krocze bo trzeba było niestety , ale podobno duzo mniejsze jak przy pierwszym porodzie . A narazie mam wstawać czy czyjala pomocą zeby nie zaslabnac bo naprawdę jest mega goraco . Ja siedząc tak się cała pocę więc warto mieć więcej koszul na zmianę . Jak będzie ok to w sobotę do domu tak powiedział lekarz . I mam duzo pić bo przy karmieniu trzeba i żeby nie odpłynąć na sali przez zaduch . przez sen takie fajne minki robi :) i naprawdę nie ma się czasu i sily i ochoty na maseczki balsamy ..
Kurcze ,az Ci zazdroszcze wiesz ❤❤ super ,a poszlas ze wzgledu na wysoki puls :D cudownie ❤❤❤ juz tez chcialabym moja corcie tulic i patrzec na nia ❤

Tak jak ostatnio obiecałam już się zmobilizowałam do końca i ostatnie sprawdzenie toreb do szpitala, układanie wg co dla mnie, a co dla córci i każde w osobnej torbie.

Tutaj kosmetyki dla mnie i wiaodmo to nie jest wyznacznik co powinno się brać, bo każdy weźmie i tak to co uważa :) ja po prostu biorę już wszystko co mogłoby się przydać i czego na codzien po prysznicu używam i do pielegnacji ciała itd ;)

Czyli mamy tak mały szampon, odżywka, płyn do intymnej, chusteczki 15 szt to intymnej, chusteczki do rąk antybakteryjne, żel do mycia, mleczko do demakijażu, balsam mały do ciała, mały krem do twarzy, balsam do ust zwykle, krem maltan do pielegnacji brodawek, waciki do zmywania, patyczki do uszu, maszynka, chusteczki higieniczne, 6 szt majtki poporodowe, 12 szt podkłady na sedes, 30 szt wkładki laktacyjne, 4 szt herbatki pobudzającej kp, pasta i szczotka do zębów i jeszcze mam 20 szt podkłady na majty z bella, podkłady do przewijania, 2 x duży ręcznik, 1 mały ręcznik do włosów, szczotka, kulka pod pachy i tyle ;) aha i jeszcze tantum rosa dla mnie :) Zobacz załącznik 879220

A dla małej w osobnej kosmetyczce biorę takie minimum tzn w szpitalu rzekomo oferują różne rzeczy, ale skoro już mam mieć sale jednoosobowa i widziałam jak fajnie one są urządzone tzn przewijak, pod nią miejsce na rozłożenie sobie pampersow, pieluch tetrowych, kosmetyków w mini opakowaniach do pielegnacji małej. Nie będę musiała 10 x dziennie chodzić na korytarz do położnej i wypożyczać tego wszystkiego. Wole po porodzie odpoczywać i spędzać czas z małą, uczyć się jej, próbować karmić i mieć taki luz, ze mam wszystko co potrzebne do jej przemyciia, wykąpania itd pod ręka.

Wiec biorę pampersy ta paczkę z rossmana, krem bambino, sudocrem, ale na codzien będę używać tej maści belantan baby, mydełko bambino, oliwka mała, żel do mycia włosków i ciała mała, szczotka i grzebyk do włosków, asept (na zasadzie octanisept działa), woda morska do noska, butelka mała 125 ml i smoczek do buzi już wyparzone, pieluchy tetrowe x5, kąpielowy ręczniczek, z 25 szt gaziki jałowe, chusteczki 80 szt nawilżone i wszystkie niezbędne dokumenty dla małej i moje :)

I to wszystko już Zobacz załącznik 879225

Zobacz załącznik 879219
Ponad polowa bedzie ci niepotrzebna ;) serio ;)

To ja po wizycie informuje że skurcze na ktg piszą się do 100. Bolą raczej średnio. Akurat te dziś nie były jakieś trudne;) doktorek jednak postępów do porodu nie widzi... główka nisko owszem ale rozwarcie brak. Szyjka też się znośnie trzyma. Młody zaś ma ok 3300g. I w sumie kiepsko na mnie te informacje działają bo męczę się jak dzik A nic się nie dzieje tylko leoś rośnie i będzie mi go pewnie ciężej wykluc. Oczywiście rośnie pięknie, wody ok i wszystko gra co naturalnie mnie cieszy;)

reklama
To ja po wizycie informuje że skurcze na ktg piszą się do 100. Bolą raczej średnio. Akurat te dziś nie były jakieś trudne;) doktorek jednak postępów do porodu nie widzi... główka nisko owszem ale rozwarcie brak. Szyjka też się znośnie trzyma. Młody zaś ma ok 3300g. I w sumie kiepsko na mnie te informacje działają bo męczę się jak dzik A nic się nie dzieje tylko leoś rośnie i będzie mi go pewnie ciężej wykluc. Oczywiście rośnie pięknie, wody ok i wszystko gra co naturalnie mnie cieszy;)
Wiec jeszcze musisz poczekac.. jak my wszystkie :D super ze maluch zdrowo rosnie ❤❤❤

Do góry