Tak jak ostatnio obiecałam już się zmobilizowałam do końca i ostatnie sprawdzenie toreb do szpitala, układanie wg co dla mnie, a co dla córci i każde w osobnej torbie.
Tutaj kosmetyki dla mnie i wiaodmo to nie jest wyznacznik co powinno się brać, bo każdy weźmie i tak to co uważa
ja po prostu biorę już wszystko co mogłoby się przydać i czego na codzien po prysznicu używam i do pielegnacji ciała itd
Czyli mamy tak mały szampon, odżywka, płyn do intymnej, chusteczki 15 szt to intymnej, chusteczki do rąk antybakteryjne, żel do mycia, mleczko do demakijażu, balsam mały do ciała, mały krem do twarzy, balsam do ust zwykle, krem maltan do pielegnacji brodawek, waciki do zmywania, patyczki do uszu, maszynka, chusteczki higieniczne, 6 szt majtki poporodowe, 12 szt podkłady na sedes, 30 szt wkładki laktacyjne, 4 szt herbatki pobudzającej kp, pasta i szczotka do zębów i jeszcze mam 20 szt podkłady na majty z bella, podkłady do przewijania, 2 x duży ręcznik, 1 mały ręcznik do włosów, szczotka, kulka pod pachy i tyle
aha i jeszcze tantum rosa dla mnie
Zobacz załącznik 879220
A dla małej w osobnej kosmetyczce biorę takie minimum tzn w szpitalu rzekomo oferują różne rzeczy, ale skoro już mam mieć sale jednoosobowa i widziałam jak fajnie one są urządzone tzn przewijak, pod nią miejsce na rozłożenie sobie pampersow, pieluch tetrowych, kosmetyków w mini opakowaniach do pielegnacji małej. Nie będę musiała 10 x dziennie chodzić na korytarz do położnej i wypożyczać tego wszystkiego. Wole po porodzie odpoczywać i spędzać czas z małą, uczyć się jej, próbować karmić i mieć taki luz, ze mam wszystko co potrzebne do jej przemyciia, wykąpania itd pod ręka.
Wiec biorę pampersy ta paczkę z rossmana, krem bambino, sudocrem, ale na codzien będę używać tej maści belantan baby, mydełko bambino, oliwka mała, żel do mycia włosków i ciała mała, szczotka i grzebyk do włosków, asept (na zasadzie octanisept działa), woda morska do noska, butelka mała 125 ml i smoczek do buzi już wyparzone, pieluchy tetrowe x5, kąpielowy ręczniczek, z 25 szt gaziki jałowe, chusteczki 80 szt nawilżone i wszystkie niezbędne dokumenty dla małej i moje
I to wszystko już
Zobacz załącznik 879225
Zobacz załącznik 879219