reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
@Meml chyba masło budyń.

A ja pożegnałam się z moimi długasami (odrost 2, 5 miesiąca haha) przez ten wczorajszy czop..
Zostawiłam tylko warstwę przezroczystej bazy i warstwę topu. Widać płytkę więc w razie czego nie powinno być problemu. Ale za tydzień w czwartek dopytam swojego ginekologa.
IMG_20180719_090750.jpg
IMG_20180719_095944.jpg

Załączniki

• IMG_20180719_090750.jpg
    IMG_20180719_090750.jpg
    53,5 KB · Wyświetleń: 347
  • IMG_20180719_095944.jpg
    IMG_20180719_095944.jpg
    59,4 KB · Wyświetleń: 346
@oliwiapatrycja Ale fajnie że dzisiaj zobaczysz się ze swoim dzieciaczkiem. Jak sobie pomyśle że mogłabym już urodzić na dniach to mam gęsią skórę na ciele i chyba bym biegła do porodu cała w skowronkach że w końcu zobaczę moje dziecko. Ale co się dziwić że człowiek ma takie podejście skoro pierwszy raz będzie rodzic i nie ma pojęcia co to za ból.:D

Ja mieszkam pod Wrocławiem, u nas wczoraj jeszcze lało a dzisiaj jest zimno ale deszczu nie ma.

Powodzenia dziewczyny na wizytach. Ja mam Jutro, ciekawe czy Maluszek coś przybrał na wadze.

@Meml chyba masło budyń.

A ja pożegnałam się z moimi długasami (odrost 2, 5 miesiąca haha) przez ten wczorajszy czop..
Zostawiłam tylko warstwę przezroczystej bazy i warstwę topu. Widać płytkę więc w razie czego nie powinno być problemu. Ale za tydzień w czwartek dopytam swojego ginekologa. Zobacz załącznik 879031Zobacz załącznik 879032
Pewnie to dziwne uczucie ściągnąć paznokcie jak się ciągle w nich wszystko robi i człowiek czuje się jak kaleka.

Zostawiłam tylko warstwę przezroczystej bazy i warstwę topu. Widać płytkę więc w razie czego nie powinno być problemu. Ale za tydzień w czwartek dopytam swojego ginekologa. Zobacz załącznik 879031Zobacz załącznik 879032

Ja bym z takimi długimi nie potrafiła wg funkcjonować, podziwiam :) ja kiedyś do zabiegu miałam w sumie przezroczyste i nikt mi nic nie powiedział. Mnie ściągnięcie czeka w przyszły piątek, ubolewam :(

Ostatnia edycja:
@Meml chyba masło budyń.

Wiesz ze czytajac to pomyslalam o twoich wlosach lonowych [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Miałam badanie kazali mi zjeść śniadanie wziac prysznic i będziemy się rodzic ale jak jeść i myśleć o jedzeniu przy skurczach ja bym wszystko przez okno wyrzuciła a nie jadła .. jak boli to tylko się myśli zeby przeszło i o oddychaniu mi się nie przydadzą żadne cukierki lizaki tak jak niektóre szkoły rodzenia polecają nie da się nic jeść czy ssać , można kogoś ewentualnie zagrysc obok.
Wiem jedno to moje ostatnie dziecko
Może wcale nie takie ostatnie :) Też bym nie jadła pewnie, ale wiesz, każda kobieta inaczej to odczuwa i inaczej tłumi ból :) Ściskam.
@oliwiapatrycja Ale fajnie że dzisiaj zobaczysz się ze swoim dzieciaczkiem. Jak sobie pomyśle że mogłabym już urodzić na dniach to mam gęsią skórę na ciele i chyba bym biegła do porodu cała w skowronkach że w końcu zobaczę moje dziecko. Ale co się dziwić że człowiek ma takie podejście skoro pierwszy raz będzie rodzic i nie ma pojęcia co to za ból.:D

Ja mieszkam pod Wrocławiem, u nas wczoraj jeszcze lało a dzisiaj jest zimno ale deszczu nie ma.

Powodzenia dziewczyny na wizytach. Ja mam Jutro, ciekawe czy Maluszek coś przybrał na wadze.
U mnie to nie pierwszy raz ale jakby co to tez jak w skowronkach pojade do szpitala :D
Kiedyś spotkałam położną, ktora swierdziła, ze poród dzieli się na okresy: gdy jest się w skowronkach że się zaczęło, potem że się pięknie współpracuje, potem że się zaczyna wrzeszczeć, potem błagać o cesarkę, potem nie wiadomo kiedy przychodzi 10cm i trzeba przeć i urodzić :p coś w tym jest niewątpliwie.

Kurcze, mnie dziś bardzo spojenie boli, aż mi chodzić ciężko. Boziu, daj mi wytrwałości.

reklama
@Meml chyba masło budyń.

To na spokojnie dzień wcześniej można przełożyć kremem. Pochwal się potem zdjęciem torta!

Do góry