reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Narazie siedzi nie wyleciał jeszcze co jakiś czas mam skurcze trochę boli ale takie nieregularne . Mam nadzieję że rano coś się rozkreci i ucieknę stąd :)
Myślisz , że będą czekać aż balonik załatwi sprawę ? Czy będę badać w między czasie ? Masz chociaż pewne , że w tygodniu już zobaczysz córkę ❤️ zazdroszczę ❤️

Ja na drugi dzień normalnie siedziałam ☺ bolało w kroku trochę ale bez dramatu

Dzisiaj widziałam się z siostrą cioteczną. Powiedziała , że jej drugi poród był ekspresowy ale po terminie 2 dni. Od rana brzuch jej bardzo ciążył i ciągnęło w dół ale bez skurczy. Zaczęła prasować jeszcze ubranka dla małej i jak postała tak z pół godziny to przyszedł skurcz, za 3 min kolejny, jak znów za 3 min był trzeci to jak stała wzięła torby i biegiem do szpitala jechali. W samochodzie już krzyczała do męża że chyba zaraz urodzi. Siedziała na podłodze z zaciśniętymi nogami. W szpitalu po 15 min było po wszystkim ☺
Niby fajnie bo szybki poród ale chyba jednak mimo wszystko za szybki :o

Moi synowie jeździli na biegowych o jak kupiliśmy normalny rower też 16calowe koła to jeździli od razu bez bocznych kółek. Jeden dzień biegania za nimi i juz umieli ale oni obaj uwielbiają jeździć na rowerze. Rolki, hulajnogi, deskorolki to ich żywioł.
Też myślałam , że od razu bez bocznych się nauczy ale nie ma siły go utrzymać bo jest dla niej za ciężki i za duży. Chociaż nie jest malutka jak na swój wiek wręcz przeciwnie, ale jednak jak się bała to nie chcieliśmy jej zmuszać żeby się nie zraziła. Może Twoi chłopcy byli więksi i silniejsi po prostu i pewnie bardziej odważni. Syn sąsiadów jest z tego samego miesiąca co nasza ale jest o głowę większy i takie chłopisko to też załapał szybko i jeździ na dwóch

Niby fajnie bo szybki poród ale chyba jednak mimo wszystko za szybki :o
Mnie to wystraszyło bo ja przed pierwszym to zdążyłam się wykąpać, umyć głowę, wysuszyć i ogolić się cała. A ona jeszcze w pełnym makijażu była bo rano była na zakupach i położne się śmiały jaka elegancka do porodu przyjechała ☺

reklama
Do góry