reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

no jest i @klaudiaa975 :) a ja już myślałam że ty na porodówce albo na poporodowym :)
Myślę, że pomysł z uznaniem ojcostwa to bardzo dobre rozwiązanie w Waszej sytuacji.

@KatiNails piękny rower, kolory mega :)

Ale tu wesoło. Fioletowe pipki i wentyle od Stara vs oczy Sida.. ja nie wiem, mój mówi że mam smoczki. Na temat pipki się nie wypowiada, a dla mnie moja się nie zmieniła odczuwalnie. Tzn czuje różnice podczas seksu, ale podczas higieny czy golenia nie zauważam :)
Ogółem nie lubię swojego ciała w ciaży :) jedynie paznokcie są fajne :)

Upiekłam ciasto, jestem gotowa na jutrzejszy przyjazd gości :) coprawda włosy nieumalowane ale to jutro nadrobie, teraz już odpoczywać będę.
Wydaje mi się że terminem medycznie uznawanym jest termin z OM, tyle, że często się mówi, że dokładniejsze wskazania to ten z pierwszych prenatalnych, ale jednak formalnie OM i już.

reklama
No właśnie też mam tak wtedy że nie mogę się ruszyc.. i mały się wtedy nie rusza więc to nie on raczej sprawia mi ten ból.
Też się czuje jakbym już ciążę przenosiła, bo tak na prawdę każdy mi mówił że jak dotrwamy do 28 tygodnia to będzie super.

Przyszła moja nagroda z fb :D ideaaaalnie! Jest tam spray chłodzący do stóp, będzie na moją opuchlizne.
Masz szczęście do tych nagród , ostatnio chyba karuzela do łóżeczka i coś jeszcze , teraz to , super :) :)

@zanka200389 spore dzieciątko, ale przy cc chyba cię to nie niepokoi. Czyli termin ustalony na za miesiąc... No cóż, mam jednak nadzieje, że ja szybciej na lutycką trafie :)

Ja nie wiem jak ta twoja ciąża jest liczona. Jak piszesz coś o ciąży to ja się trzymam terminu co ja go znam czyli 6 sierpień [emoji23][emoji23]
Pamietam że mówiłaś że masz krótsze cykle o 3 dni chyba ale Dla mnie termin z miesiączki to ten tylko i wyłącznie na podstawie ostatniego okresu l , a termin z USG właśnie wykazuje zmiany jak masz krótsze czy dłuższe cykle ..
Ja znów mam z om na 9 sierpnia ale mialam około 4 dni dłuższe cykle . Więc z USG faktycznie wyszlo że ciąża o 4 dni młodsza. I mam dwa terminy jeden na 9 a jeden na 13 sierpnia . Ale jeśli różnica wychodzi do tygodnia to niby trzyma się terminu z OM.
Nawet do twojej ostatniej miesiączki aplikacje nie chcą odnosić się inaczej [emoji39]Zobacz załącznik 878843
Hyhyhy ja tez nie wiem jak moja ciaza jest liczona :D wiem ze w ub. czwartek gdy bylam wpisal 37+1 wiec jutro bedzie 38+1 , zreszta i tak juz blisko :D to chrzanic to :D ale jesli byloby tak jak mowie to skonczony 40 tydz jest z pewnoscia 3.08 a z usg mam z 6.08 wiec roznica 3 dni ;) czyli rąbnal sie on podajac mi 27.07 :p a ja tym terminem caly czas sypalam..

Hyhyhy ja tez nie wiem jak moja ciaza jest liczona :D wiem ze w ub. czwartek gdy bylam wpisal 37+1 wiec jutro bedzie 38+1 , zreszta i tak juz blisko :D to chrzanic to :D ale jesli byloby tak jak mowie to skonczony 40 tydz jest z pewnoscia 3.08 a z usg mam z 6.08 wiec roznica 3 dni ;) czyli rąbnal sie on podajac mi 27.07 [emoji14] a ja tym terminem caly czas sypalam..
Oni mają to do siebie że też się mylą [emoji39][emoji39] ja dlatego analizuje info które przekazuje mi lekarz [emoji23]

Ważne że Michalina cię nie słucha i jeszcze nie urodziłaś [emoji39]
Hyhyhyhu ona nikogo nie slucha,ma swoj swiat :D a czytalam imiennik i kurcze dziewczynka o imieniu Gaja tez jest charakterna i podobna bardzo do Michaliny :D wiec bede miec podwojna moc do okielznania :D
A co do urodzenia.. nie mow hop hyhy poczekamy na nocke i jutrzejsza wizyte :D bo dzis w dzien mialam przepowiadajace dosc mocne chyba ze trzy ,plus mega bolace okresowe.. :p

reklama
Ja nie wiem jak ta twoja ciąża jest liczona. Jak piszesz coś o ciąży to ja się trzymam terminu co ja go znam czyli 6 sierpień [emoji23][emoji23]
Pamietam że mówiłaś że masz krótsze cykle o 3 dni chyba ale Dla mnie termin z miesiączki to ten tylko i wyłącznie na podstawie ostatniego okresu l , a termin z USG właśnie wykazuje zmiany jak masz krótsze czy dłuższe cykle ..
Ja znów mam z om na 9 sierpnia ale mialam około 4 dni dłuższe cykle . Więc z USG faktycznie wyszlo że ciąża o 4 dni młodsza. I mam dwa terminy jeden na 9 a jeden na 13 sierpnia . Ale jeśli różnica wychodzi do tygodnia to niby trzyma się terminu z OM.
Nawet do twojej ostatniej miesiączki aplikacje nie chcą odnosić się inaczej [emoji39]Zobacz załącznik 878843
No właśnie, niby jest tak,że jeśli różnica nie jest większa niż 7 dni to bierze się termin z OM. Jednak rozmawiałam z moim lekarzem i czytałam artykuł,że np w USA odchodzą już całkowicie od ustalania terminu z OM. I tak np u mnie różnica wynosi 5 dni. Z racji zagrazajacego porodu przedwczesnego lekarz uznał termin z USG,ale zawsze powtarzał,że dzidzia duża i starsza. Analizując poczecie mojej córki fakty są takie,że bałam się,że nie uda się zajść w ciążę w cyklu, w którym zdecydowaliśmy się rozpocząć starania, gdyż oczywiscie w dniach od bodajże 11,12 do 16,17 dc mój szanowny mąż wyjechał w delegacje. Liczyłam na to,że jeśli się uda to będzie dziewczynka, bo tylko X są w stanie tyle przezyc:D ale być może jednak owulacje miałam dużo wcześniej...stąd ciąża może być faktycznie starsza.
Nie zmienia to faktu,że będę spokojniejsza,jak urodze za tydzień,a nie w ten piatek:p:p

Do góry