E
Ewka34
Gość
@klaudiaa975 i tak oto ,sila dedukcji i prawdy, jestes tydz przede mna
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Mi moja pierwsza ginekolog mówiła że właśnie do tygodnia to bez różnicy patrząc na to że się rodzi w 40 tygodniu to co za różnica czy 39 tydzień czy 41 .. no ale jednak jak poród przedwczesny grozi to lepiej dotrzymać jak najdłużej niezależnie od terminu [emoji39] ja sugeruje się z OM [emoji39]No właśnie, niby jest tak,że jeśli różnica nie jest większa niż 7 dni to bierze się termin z OM. Jednak rozmawiałam z moim lekarzem i czytałam artykuł,że np w USA odchodzą już całkowicie od ustalania terminu z OM. I tak np u mnie różnica wynosi 5 dni. Z racji zagrazajacego porodu przedwczesnego lekarz uznał termin z USG,ale zawsze powtarzał,że dzidzia duża i starsza. Analizując poczecie mojej córki fakty są takie,że bałam się,że nie uda się zajść w ciążę w cyklu, w którym zdecydowaliśmy się rozpocząć starania, gdyż oczywiscie w dniach od bodajże 11,12 do 16,17 dc mój szanowny mąż wyjechał w delegacje. Liczyłam na to,że jeśli się uda to będzie dziewczynka, bo tylko X są w stanie tyle przezyc ale być może jednak owulacje miałam dużo wcześniej...stąd ciąża może być faktycznie starsza.
Nie zmienia to faktu,że będę spokojniejsza,jak urodze za tydzień,a nie w ten piatek
Mi juz nie grozi przedwczesnyMi moja pierwsza ginekolog mówiła że właśnie do tygodnia to bez różnicy patrząc na to że się rodzi w 40 tygodniu to co za różnica czy 39 tydzień czy 41 .. no ale jednak jak poród przedwczesny grozi to lepiej dotrzymać jak najdłużej niezależnie od terminu [emoji39] ja sugeruje się z OM [emoji39]
Waga konkretna ale wiesz jak może być z tą wagą w rzeczywistości mniej.Hej dziewczyny ja po wizycie. Jestem przerażona w sumie 35 tydzień a waga uwaga uwaga!!! 3700... Na 18.08 umówione CC
A który teraz masz tydzień ? 37 chyba już się zbliża wielkimi krokami tak ?No właśnie też mam tak wtedy że nie mogę się ruszyc.. i mały się wtedy nie rusza więc to nie on raczej sprawia mi ten ból.
Też się czuje jakbym już ciążę przenosiła, bo tak na prawdę każdy mi mówił że jak dotrwamy do 28 tygodnia to będzie super.
Przyszła moja nagroda z fb ideaaaalnie! Jest tam spray chłodzący do stóp, będzie na moją opuchlizne.
No i bardzo dobrze :*Mi juz nie grozi przedwczesny
To ja 21.10 czyli dobrze wyliczone masz , to z om masz na na 3 sierpnia. Czyli tydzień po mnie. Ladu nie dojdziemy haha , co do cykli to nie wiem jak to się liczy30.10 mi wychodzi 3.08 moze mu sie cos pomylilo :/ bo tak mi wlasnie wychodzi 40 skonczony tydzien. Tylko licz cykl 25 dniowy
Moja położna i druga w szpitalu też to mówiły ja jutro 38.0 i powoli myślę, że dobrze gdyby się rodził bo dzisiaj boli mnie wszystko jeszcze bardziej [emoji14]No i bardzo dobrze :*
Ja mam jutro 37+0 z OM czyli w teorii ciąża donoszona. Sugeruje się tym terminem ale z racji że ciąża jest 4 dni młodsza to jeszcze nie będę nic robić żadnych piłek czy seksow [emoji39] tym bardziej jak tu raz Anula mówiła i moja położna też że jednak bezpieczniej jest rodzić po 38+0