reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
No właśnie, niby jest tak,że jeśli różnica nie jest większa niż 7 dni to bierze się termin z OM. Jednak rozmawiałam z moim lekarzem i czytałam artykuł,że np w USA odchodzą już całkowicie od ustalania terminu z OM. I tak np u mnie różnica wynosi 5 dni. Z racji zagrazajacego porodu przedwczesnego lekarz uznał termin z USG,ale zawsze powtarzał,że dzidzia duża i starsza. Analizując poczecie mojej córki fakty są takie,że bałam się,że nie uda się zajść w ciążę w cyklu, w którym zdecydowaliśmy się rozpocząć starania, gdyż oczywiscie w dniach od bodajże 11,12 do 16,17 dc mój szanowny mąż wyjechał w delegacje. Liczyłam na to,że jeśli się uda to będzie dziewczynka, bo tylko X są w stanie tyle przezyc:D ale być może jednak owulacje miałam dużo wcześniej...stąd ciąża może być faktycznie starsza.
Nie zmienia to faktu,że będę spokojniejsza,jak urodze za tydzień,a nie w ten piatek:p:p
Mi moja pierwsza ginekolog mówiła że właśnie do tygodnia to bez różnicy patrząc na to że się rodzi w 40 tygodniu to co za różnica czy 39 tydzień czy 41 .. no ale jednak jak poród przedwczesny grozi to lepiej dotrzymać jak najdłużej niezależnie od terminu [emoji39] ja sugeruje się z OM [emoji39]

Mi moja pierwsza ginekolog mówiła że właśnie do tygodnia to bez różnicy patrząc na to że się rodzi w 40 tygodniu to co za różnica czy 39 tydzień czy 41 .. no ale jednak jak poród przedwczesny grozi to lepiej dotrzymać jak najdłużej niezależnie od terminu [emoji39] ja sugeruje się z OM [emoji39]
Mi juz nie grozi przedwczesny :D

@zanka200389 - rośnie kluseczka <3 dobrze że masz CC to nie musisz się obawiac. Coś lekarz krzepiącego powiedział na Twoje dolegliwości? Czy masz po prostu spiąć pośladki i doczekac do terminu cięcia?

No właśnie też mam tak wtedy że nie mogę się ruszyc.. i mały się wtedy nie rusza więc to nie on raczej sprawia mi ten ból.
Też się czuje jakbym już ciążę przenosiła, bo tak na prawdę każdy mi mówił że jak dotrwamy do 28 tygodnia to będzie super.

Przyszła moja nagroda z fb :D ideaaaalnie! Jest tam spray chłodzący do stóp, będzie na moją opuchlizne.
A który teraz masz tydzień ? 37 chyba już się zbliża wielkimi krokami tak ?:)
No właśnie ja od 28 miałam "zagrożenie porodem przedwczesnym" i też tak byle do 36/7 i stąd ten pośpiech , że minął ten okres a ja dalej w dwupaku :p

Mi juz nie grozi przedwczesny :D
No i bardzo dobrze :*
Ja mam jutro 37+0 z OM czyli w teorii ciąża donoszona. Sugeruje się tym terminem ale z racji że ciąża jest 4 dni młodsza to jeszcze nie będę nic robić żadnych piłek czy seksow [emoji39] tym bardziej jak tu raz Anula mówiła i moja położna też że jednak bezpieczniej jest rodzić po 38+0

No i bardzo dobrze :*
Ja mam jutro 37+0 z OM czyli w teorii ciąża donoszona. Sugeruje się tym terminem ale z racji że ciąża jest 4 dni młodsza to jeszcze nie będę nic robić żadnych piłek czy seksow [emoji39] tym bardziej jak tu raz Anula mówiła i moja położna też że jednak bezpieczniej jest rodzić po 38+0
Moja położna i druga w szpitalu też to mówiły :) ja jutro 38.0 i powoli myślę, że dobrze gdyby się rodził bo dzisiaj boli mnie wszystko jeszcze bardziej [emoji14]

reklama
Dziś chodzę na siku co 15-20min a wysikuję kilka kropli. Wnerwiające to jest i młoda tak uciska mi pęcherz, że aż płakać mi się chce bo okropnie boli.

Do góry