reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

. Uznanie ojcostwa przed narodzinami dziecka
Jednakże na szczęście w świetle przepisów kodeksu rodzinnego i opiekuńczego (art. 75. § 1) ojcostwo można uznać jeszcze przed urodzeniem się dziecka już poczętego.

W tym przypadku procedura wygląda tak, że rodzice powinni udać się do właściwego (według miejsca zamieszkania matki) Urzędu Stanu Cywilnego. Mężczyzna oświadcza przed kierownikiem urzędu, że jest ojcem dziecka, a matka dziecka potwierdza (jednocześnie albo w ciągu trzech miesięcy od dnia oświadczenia mężczyzny).

Podczas tej procedury kierownik Urzędu Stanu Cywilnego wyjaśnia rodzicom przepisy regulujące obowiązki i prawa wynikające z uznania, przepisy o nazwisku dziecka oraz różnicę pomiędzy uznaniem ojcostwa a przysposobieniem (adopcją) dziecka. Rodzice powinni mieć ze sobą dokumenty tożsamości. Przyszła matka powinna wykazać, że jest w ciąży, a więc musi mieć ze sobą aktualne zaświadczenie lekarskie o ciąży.
Prosze :)
Dziękuje bardzo !:-*

reklama
@klaudiaa975 załatwcie to sobie, jak najszybciej[emoji4] Będziecie mieć spokojną głowę [emoji16]
Tak, jutro idziemy pozałatwiać te sprawy bo później nie będzie nawet jak. Jeszcze mama mnie kieruje do szpitala, bo mam te bole brzucha , kręgosłupa. A córka mało się rusza od kilku dni. Pępowina jest wokół barków i strach żeby się nie wslizgnela na szyjke. Dlatego lekarz kazał liczyć ruchy .. nie wiem co robić ://

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Wiesz, nikt nie wiedział kiedy się zacznie i ciężko ucelowac z porodem. A lekarz nie dawał szansy na tak odległy termin jak 28 lipca , a gdzie ktoś w ogóle myślał o wywołaniu... Baliśmy , że nie zdąży nawet na początek lipca zjechać a ja już urodzę :// tak lekarze sugerowali więc tak przyjechał... :(
Pojedzie na sierpień 2/3/4 tygodnie i przyjedzie na 2/3 tygodnie znowu, bo będzie przerwa w pracy.. też nam strasznie przykro, bo już tyle czekamy a małej dalej nie ma z nami. I albo się urodzi a mój na drugi dzień wyjedzie albo K wyjedzie a ja urodzę trzy dni później.. dlatego taka niecierpliwa byłam cały miesiąc jeśli chodzi o te objawy itp :(
Współczuję Ci z tą obecnością i pracą Kamila, serio :(

Tak, jutro idziemy pozałatwiać te sprawy bo później nie będzie nawet jak. Jeszcze mama mnie kieruje do szpitala, bo mam tę tole brzucha , kręgosłupa. A córka mało się rusza od kilku dni. Pępowina jest wokół barków i strach żeby się nie wslizgnela na szyjke. Dlatego lekarz kazał liczyć ruchy .. nie wiem co robić ://
Ale jest 10 ruchów?? Bo wiesz, możesz ją słabiej czuć, bo ma coraz mniej miejsca[emoji4]

Tak, jutro idziemy pozałatwiać te sprawy bo później nie będzie nawet jak. Jeszcze mama mnie kieruje do szpitala, bo mam tę tole brzucha , kręgosłupa. A córka mało się rusza od kilku dni. Pępowina jest wokół barków i strach żeby się nie wslizgnela na szyjke. Dlatego lekarz kazał liczyć ruchy .. nie wiem co robić ://
Idź idz do szpitala , ja bym napenwo poszła :*
Skontrolują Cię zrobią badania a może juz nawet zatrzymają do porodu :) ja też miałam tylko zostać z innego powodu mieli mnie zbadać przez ten puls a jednak zostałam dłużej i niedlugo będę mieć małą ;)

A mnie coś dziś dusi mała chyba znów uciska bo źle mi sie oddycha a niby brzuch opadł to powinno być lżej masakra

reklama
Do góry