reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Mi po pierwszej ciąży zaczęły się problemy skórne. Do końca nie wiem czy dopadło mnie AZS czy luszczyca. Ale w tej ciąży skóra jest w idealnym stanie, wszystkie zmiany skórne mi zeszły, nic nie swedzi. A tak długo zwlekaliśmy z drugą ciaza, bo chciałam najpierw wyleczyć moją skórę,a było tylko gorzej. Zdaje sobie sprawę, że po porodzie może wszystko wrócić, ale cieszę się strasznie, że mogłam chociaż teraz od tego swędzenia i tak odpocząć.
Często w ciąży zmiany skórne odpuszczają. W pierwszej ciąży miałam super skórę ale po połogu znowu się zaczęło , teraz niestety mam zmiany na ciele i na twarzy a leków żadnych nie można. Już i tak lekarka mi przepisała delikatną maść z dodatkiem hydrokortyzonu po konsultacji z lekarzem no i dopiero teraz jak już wszystko jest wykształcone u Dzidka. Niestety wiem że po porodzie będzie tylko gorzej. Nastawiam się na kp ale nie wiem ile wytrzymam, podjęliśmy z mężem decyzję że ile dam radę tyle dam i przejdziemy na mm żebym mogła się leczyć. Bardzo mnie to boli bo ja uwielbiałam karmić piersią i bardzo bym chciała chociaż pół roku dotrwać.

reklama
To podawanie oksy nie zawsze jest dobre wydaje mi się. Zależy od lekarza oczywiście ale często dają by coś "szybko" poszło i z głowy a później pacjentka popękana.
Zależy .. :) była taka kobieta przed wczoraj 3 porodu za sobą za każdym razem oksytocyna i wszystko było ok , każda ciąża inna i organizm ;)

Cześć Dziewczyny:)
Mnie też w nocy że dwa skurcze obudziły. Poza tym mój młody tak niemiłosiernie się drapie,że ja spać nie mogę. Idę z nim dziś do lekarza.

A ja po wizycie. Pod ktg godzinę byłam. Bo mała jak nigdy sobie spała i Pani położnej się nie podobał zapis:p ale ktg wyszło super.
A u mnie... szyjka krociutenka i rozwarcie na 2 cm... dla mojego Pana dr w piątek am donoszona ciążę i wtedy mogę robić wszystko. Ale to termin z USG. Z OM za tydzień kończę 37 tc. Powiedział że w razie jak urodze w ciągu tygodnia i chce szczepionki za darmo to mam mówić termin z OM;) ja i tak bym wolała dopiero jak skończę 37 tc z OM. Ale zobaczymy:) coś czuje,że poród szybko pójdzie...
Malutka waży 2880 g;-)
To super ☺
Oj oby każdej z nas poród szybko poszedł te które sn mają rodzić. To u Ciebie już powoli się coś dzieje tam na dole☺

Często w ciąży zmiany skórne odpuszczają. W pierwszej ciąży miałam super skórę ale po połogu znowu się zaczęło , teraz niestety mam zmiany na ciele i na twarzy a leków żadnych nie można. Już i tak lekarka mi przepisała delikatną maść z dodatkiem hydrokortyzonu po konsultacji z lekarzem no i dopiero teraz jak już wszystko jest wykształcone u Dzidka. Niestety wiem że po porodzie będzie tylko gorzej. Nastawiam się na kp ale nie wiem ile wytrzymam, podjęliśmy z mężem decyzję że ile dam radę tyle dam i przejdziemy na mm żebym mogła się leczyć. Bardzo mnie to boli bo ja uwielbiałam karmić piersią i bardzo bym chciała chociaż pół roku dotrwać.
życzę z całego serca, żeby Odpuściło to paskudztwo!

Jejku dziewczyny jak wy dużo piszecie :) serio nie nadążam :)
Siedzę w swojej kolejce do położnej po numerek a później na 14:00 do ginekologa. Jutro USG.
Nie wiem co wy robicie że macie już tyle objawów, ale ja serio nic a jak nie patrzeć mam termin na początek sierpnia z USG koniec lipca.

Martini31, Miłośćwczasachpopkultury doczytalam, że u was w nocy też były skurcze. Jak jest teraz?
Ja pamiętam przy pierwszym porodzie skurcze zaczęły się w niedzielę ok 17ej. Mieliśmy gości, akurat poszli ja zaczekam sprzątać ze stoku i zaczęło się mocne spięcia w krzyżu i takie promieniujące do brzucha. Jak zaczęły byc co 3-4min pojechaliśmy do szpitala byla1w nocy. Rozwarcia 3cm, poszlam na porodówkę ale akcja się wstrzymała. Dali mi oxy i szli dalej. Przy 5cm rozwarcia odeszły wody ale rozwarcie nadal szli wolno. Po 12godzin męczarni zaczęli koło mnie latać ponowne USG,lekarz przyleciał, mi tętno skoczylo do prawie 200, synkowi zanikalo i szybka decyzja o cc. Okazało sie, ze podczas porodu młody okręcił się pępowiną wokół szyi. Takze skończyło się dobrze ale najedliśmy się z mężem strachu

Ja zaraz idę z mlodym na 'kulki'. Boże nie mam sił już mu zapewniać zajęć. Usiądę sobie, a on niech szaleje [emoji29]

Mam dokładnie to samo... niech wróci przedszkole :D hahah
U Nas leje więc chociaż tyle że nie wychodzimy nigdzie ale w domu tez juz mu sie nudzi, ile można oglądać bajek itp eh

reklama
@Mikasa7 niestety AZS to straszne paskudztwo, ja też choruje na choroby skóry a oprócz tego wszyscy jesteśmy alergikami. Bardzo trudno dojść do tego co uczula bo często to alergie krzyzowe. Już się przyzwyczaiła córka że nie je kakaa a co za tym idzie żadnej czekolady oprócz białej.
Bardzo dojrzałe do tego podchodzi jak na 5 łatkę bo wiadomo że jej przykro jak np w przedszkolu są cukierki czekoladowe ale Panie mamy cudowne i zawsze mają coś dla niej innego:)
Ten krem co Ci pisałam polecała mi Pani doktor dermatolog-alergolog w szpitalu, spytaj lekarza oczywiście. Myślę że to nie świerzb jednak tylko pewnie jakieś uczulenie.
To nie swierzb.. zdaniem pediatry AZS. Przepisał Locoid Crelo,chyba że sterydem znowu. Mówiłam o tej maści co pisałaś,ale powiedział,że to na słabsze problemy. Mamy się pokazać w piątek jak nie pomoże...

To super ☺
Oj oby każdej z nas poród szybko poszedł te które sn mają rodzić. To u Ciebie już powoli się coś dzieje tam na dole☺
Dzieje się dzieje.... Z synem też chodziłam z rozwarciem chwilę, także obstawiam przyszły czwartek/piatek;)

Do góry