reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
A ja wam powiem że mi los wynagrodził nieprzespana noc. Zasnęłam znowu po 5 i dopiero się obudziłam ale nie sama. Obudził mnie orgazm [emoji16] I to nawet nie bolało ( ostatnio bolał ) a było przyjemne. Dziwne że z reguły mnie to spotyka jak mąż w pracy [emoji16][emoji16] w każdym bądź razie już zapomniałam że jestem niewyspana .

@Gienio śliczne te kąciki maluchów. Nie wiem czy widziałam ładniejsze [emoji39]
Ja takie orgazmy przez sen to miałam chyba z 6 razy w ciazy, za każdym razem niestety panikowalam bo u mnie seks zabroniony że względu na tą szyjke..ale nie powiem przyjemne to było hehe. Chyba organizm sam się domagał tego czego mu brakowało i jakoś negatywnie to na szyjke nie wpłynęło.

Wklejam jeszcze raz, bo już się zgubiło pare ładnych stron wcześniej, a sama nie wiem co o tym myśleć [emoji3][emoji85]

A słuchajcie, bo mam pytanie.
W nocy tak od 2 pierwszy raz złapał mnie taki ból tępy tam w okolicy dołu tak jakby na okres, ale x 5 i tak chwytało na pare min i puszczało i tak to się działo co pare minut. Nie wiedziałam o co chodzi, bo wcześniej w ogóle nie miałam tych skurczy przepowiadających, ani ogólnie żadnego bólu tak jak połowa tutaj z Was biedne się meczy z różnymi objawami.
A mnie tak nagle złapało i kręgosłup tez mnie trochę bolał wcześniej jak leżałam.

To mogły być tez przepowiadające czy te już przedporodowe? Bo się wyciszyły po 30 minutach, ale było ich ogólnie tak więcej niż 5 i jak patrzyłam to tak co 2 minuty nawet i taki ostry, tępy ból od środka. Mój się wystraszył i ja w sumie tez, bo nie wiedziałam czy mamy się zbierać i jechać te 20 km do szpitala czy przeczekać. Oczywiście przeszło i poszłam spać, dziś żadnych oznak.

Ale nie powiem, przestraszyłam się i zastanawiam się co to mogło być tak konkretnie. I teraz żałuje, ze nie mam w domu tego ktg, bo w takiej sytuacji mogłabym się podpiąć i mieć odp na pytanie „ czy wypada jechać do szpitala czy przesadzam „.
Ja jeszcze nie urodziłam nigdy, ale wydaje mi się że to straszaki. Ja mam zamiar jechać do szpitala Jak skurcze będą regularne i co 7 minut. Nie ma co prędzej jechać bo czekanie w szpitalu jest bez sensu, poza tym akcja może się nie rozwinąć.
No i wszystkiego najlepszego z okazji imienin, niech malutka szybko wychodzi :D

Wczoraj takiej kobiecie zalozyli cewnik po poludniu a dzisiaj ok 7 rano jej wypadł później jeszcze podali oksy i 2 godz i urodziła :)
Co to ten cewnik? W sensie mowa o baloniku na rozszerzenie szyjki?

Coś czuję że w przyszłym tygodniu to tu będzie wysyp porodów, a Ewka urodzi na samym końcu :D haha nie no żartuje kochana, taki suchar się mnie trzyma.. życzę Ci żeby się już zaczęło i żeby Cię przestało tak męczyć, bo można oglupiec ;*

@Mikasa7 niestety AZS to straszne paskudztwo, ja też choruje na choroby skóry a oprócz tego wszyscy jesteśmy alergikami. Bardzo trudno dojść do tego co uczula bo często to alergie krzyzowe. Już się przyzwyczaiła córka że nie je kakaa a co za tym idzie żadnej czekolady oprócz białej.
Bardzo dojrzałe do tego podchodzi jak na 5 łatkę bo wiadomo że jej przykro jak np w przedszkolu są cukierki czekoladowe ale Panie mamy cudowne i zawsze mają coś dla niej innego:)
Ten krem co Ci pisałam polecała mi Pani doktor dermatolog-alergolog w szpitalu, spytaj lekarza oczywiście. Myślę że to nie świerzb jednak tylko pewnie jakieś uczulenie.

Ja takie orgazmy przez sen to miałam chyba z 6 razy w ciazy, za każdym razem niestety panikowalam bo u mnie seks zabroniony że względu na tą szyjke..ale nie powiem przyjemne to było hehe. Chyba organizm sam się domagał tego czego mu brakowało i jakoś negatywnie to na szyjke nie wpłynęło.

Ja jeszcze nie urodziłam nigdy, ale wydaje mi się że to straszaki. Ja mam zamiar jechać do szpitala Jak skurcze będą regularne i co 7 minut. Nie ma co prędzej jechać bo czekanie w szpitalu jest bez sensu, poza tym akcja może się nie rozwinąć.

Coś czuję że w przyszłym tygodniu to tu będzie wysyp porodów, a Ewka urodzi na samym końcu :D haha nie no żartuje kochana, taki suchar się mnie trzyma.. życzę Ci żeby się już zaczęło i żeby Cię przestało tak męczyć, bo można oglupiec ;*
Ani mnie nie strasz :D ale wiesz.. tez tak cos czuje ze bede na koncu.. :p [emoji23]

@Mikasa7 niestety AZS to straszne paskudztwo, ja też choruje na choroby skóry a oprócz tego wszyscy jesteśmy alergikami. Bardzo trudno dojść do tego co uczula bo często to alergie krzyzowe. Już się przyzwyczaiła córka że nie je kakaa a co za tym idzie żadnej czekolady oprócz białej.
Bardzo dojrzałe do tego podchodzi jak na 5 łatkę bo wiadomo że jej przykro jak np w przedszkolu są cukierki czekoladowe ale Panie mamy cudowne i zawsze mają coś dla niej innego:)
Ten krem co Ci pisałam polecała mi Pani doktor dermatolog-alergolog w szpitalu, spytaj lekarza oczywiście. Myślę że to nie świerzb jednak tylko pewnie jakieś uczulenie.

Mi po pierwszej ciąży zaczęły się problemy skórne. Do końca nie wiem czy dopadło mnie AZS czy luszczyca. Ale w tej ciąży skóra jest w idealnym stanie, wszystkie zmiany skórne mi zeszły, nic nie swedzi. A tak długo zwlekaliśmy z drugą ciaza, bo chciałam najpierw wyleczyć moją skórę,a było tylko gorzej. Zdaje sobie sprawę, że po porodzie może wszystko wrócić, ale cieszę się strasznie, że mogłam chociaż teraz od tego swędzenia i tak odpocząć.

Tak ten cewnik foleya jest zeby zwiększyć rozwarcie :)

Cewnik Foleya wprowadzany jest do szyjki macicy(wymagane jest minimum 1 cm rozwarcie), a następnie balonik jest napompowywany. Dzięki temu powstaje mechaniczne parcie na szyjkę, które wywołuje jej rozwieranie. Dodatkowo na skutek tego zaczyna ona wytwarzać prostaglandyny, które również przyspieszają poród.

Dzień dobry.
Ja ba sen nie narzekam. Spalam od 24ej do 10.00. Nawet nie słyszałam jak M wychodzil do pracy.

Ewka34, Gienio, ja to was podziwiam bo ja bym już dawno była w szpitalu. Mnie w żadnej z 3ciąż nie boli brzuch, nie mam skurczy itp więc jakby coś mnie bolało to pewnie jechałabym to sprawdzić bo ja panikara jestem.

Gienio, pokoje dzieci bajka, śliczne jak z żurnala:)

reklama
Wczoraj takiej kobiecie zalozyli cewnik po poludniu a dzisiaj ok 7 rano jej wypadł później jeszcze podali oksy i 2 godz i urodziła :)

To podawanie oksy nie zawsze jest dobre wydaje mi się. Zależy od lekarza oczywiście ale często dają by coś "szybko" poszło i z głowy a później pacjentka popękana.

Do góry