reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Byłam na sierpniowych, ale poronilam.
Teraz jestem w 16 tygodniu.
Na prenatalnych doktor powiedział, że chłopiec. 2 razy nam pokazywał, a teraz się okazuje, że jednak dziewczynka.
Zglupiałam.
Będę się bała cokolwiek kupić teraz...
Wczoraj pokazywał tylko tak od spodu, bo nóżki skrzyżowane były i się zastanawiam czy możliwa jest jeszcze pomyłka...
Na dziewczynkę mam cały karton rzeczy po córce, bo co lepsze zostawiłam, ale ja się na koniec jednak okaże, że chłopiec... Chyba zaczekam do połówkowych z zakupami...
Na. Prenatalnym prędzej się pomylil niż na pokowkowych.
Mój ginekolog z certyfikatem fmf nic na temat płci mi nie mówił bo mówił że to za wcześnie i mogą być pomyłki. Dopiero na pokowkowym usg powiedział nam płeć

reklama
Mi je przepisała gin jeszcze w Polsce na pierwszej wizycie. Bo ja od zawsze miałam problemy z żylakami i żeby nogi nie bolały. Ale ze nic wielkiego się nie działo, a i tak zastrzyki przeciwzakrzepowe muszę brać od początku to już nie brałam tych tabletek. Ale teraz mam takie ciezkie nogi i zastanawiam się nie zacząć ich brać jednak...
Ja biore cyclo3fort cały czas na zylaki i czuje ze to po maga . Chociażby na Gośce - bo tam mam zylaka i bez leku było nabrzmiałe bolące , ciągnące a teraz wyglada jakby sie cofnęło , jest Ok. A zastrzyki mam brać przed porodem i po , ale wczoraj sie dowiedziałam, ze musi byc ponad 22 h przerwy miedzy zastrzykiem a powiedzmy cięciem i ze jesli bym zaczela rodzic wcześniej niz planowo to nikt mi nie poda znieczulenia w kręgosłup tylko natychmiast usypiają całkowicie -skomplikowane to ..

Ja biore cyclo3fort cały czas na zylaki i czuje ze to po maga . Chociażby na Gośce - bo tam mam zylaka i bez leku było nabrzmiałe bolące , ciągnące a teraz wyglada jakby sie cofnęło , jest Ok. A zastrzyki mam brać przed porodem i po , ale wczoraj sie dowiedziałam, ze musi byc ponad 22 h przerwy miedzy zastrzykiem a powiedzmy cięciem i ze jesli bym zaczela rodzic wcześniej niz planowo to nikt mi nie poda znieczulenia w kręgosłup tylko natychmiast usypiają całkowicie -skomplikowane to ..
No ja tez mam brać cały czas i jeszcze 6 tyg po. A lekarz powiedział, ze najlepiej jakbym 24h nie brała, a Przynajmiej 12h i jak coś zacznie się dziać to nie brać, ale może być tez tak ze nic nie będzie, wezmę zastrzyk i zaraz po coś będzie. O kurde to mnie zaskoczyłaś z tym znieczuleniem. Ciekawe jak u mnie by to wyglądało jakby rzeczywiście mieli ciąć... bo mnie kiedyś chcieli uspac do zabiegu, dostałam dawkę jak dla konia potrójna i nie zasnęłam. Cięli praktycznie na żywca ze znieczuleniem miejscowym, ale i tak wszystko czułam :( nawet po zabiegu nie mogłam spac... Wszyscy chodzili do mnie sprawdzali, ale na szczęście nie było żadnych powikłań.

Byłam na sierpniowych, ale poronilam.
Teraz jestem w 16 tygodniu.
Na prenatalnych doktor powiedział, że chłopiec. 2 razy nam pokazywał, a teraz się okazuje, że jednak dziewczynka.
Zglupiałam.
Będę się bała cokolwiek kupić teraz...
Wczoraj pokazywał tylko tak od spodu, bo nóżki skrzyżowane były i się zastanawiam czy możliwa jest jeszcze pomyłka...
Na dziewczynkę mam cały karton rzeczy po córce, bo co lepsze zostawiłam, ale ja się na koniec jednak okaże, że chłopiec... Chyba zaczekam do połówkowych z zakupami...
Gratulacje z okazji drugiej ciąży ! Poczekaj do 20 tyg do prenatalnych . Ja znałam płeć szybko bo robiłam test DNA z krwi Harmony i tam przy wynikach była podana płeć , ale tez lekarz w 13 tyg sugerował dziewczynkę i tak zostało .

reklama
No ja tez mam brać cały czas i jeszcze 6 tyg po. A lekarz powiedział, ze najlepiej jakbym 24h nie brała, a Przynajmiej 12h i jak coś zacznie się dziać to nie brać, ale może być tez tak ze nic nie będzie, wezmę zastrzyk i zaraz po coś będzie. O kurde to mnie zaskoczyłaś z tym znieczuleniem. Ciekawe jak u mnie by to wyglądało jakby rzeczywiście mieli ciąć... bo mnie kiedyś chcieli uspac do zabiegu, dostałam dawkę jak dla konia potrójna i nie zasnęłam. Cięli praktycznie na żywca ze znieczuleniem miejscowym, ale i tak wszystko czułam :( nawet po zabiegu nie mogłam spac... Wszyscy chodzili do mnie sprawdzali, ale na szczęście nie było żadnych powikłań.
O rety to kiepsko :( ja sie wlasnie tego boje , bo sporo dziewczyn opowiadało , ze znieczulenie na nich nie zadziałało przy cięciu i wszystko czuły i to horror . Jak to w ogóle możliwe ! Ten anestezjolog mówił , ze jak nie minie 22 h od zastrzyku mozna dostać krwawienia i dlatego by nikt mnie zneczulil i wez tu człowieku wytłumacz dziecku- hej nie mozesz jeszcze pchać sie na świat bo musi minąć 12-20 h od zastrzyku..

Do góry