karkula309
Fanka BB :)
Tez tak myślę jak ty [emoji8]Ja teraz leżę w szpitalu i nie rozumiem jak można tak się spinać jeśli chodzi o szybszy poród pomyślcie jakie macie szczęście ze możecie w spokoju oczekiwać na poród w domu . Zabierzcie gdzieś partnerów , randka , spacer . Macie czas dla siebie . Po cos ciąża trwa 40 tygodni i to maluszek ma zdecydować kiedy przyjdzie na świat a nie kiedy my chcemy . A przecież nie ma się co cieszyć jak się urodzi w 36/37 bo on jeszcze przez kilka tygodni w brzuszku się rozwija i później będzie miał łatwiej kiedy urodzi się większy itd . Nie myślmy tylko o sobie bo to maluchy są najważniejsze . Odpoczywajcie ile się da i nie doszukujcie się w każdym bólu brzucha porodu bo w tym tygodniu z sali poszło już 10 osób rodzic i nie da się tęgi przegapić a już w pewnością nie ma co się spieszyć
Tez leżałam dużo razy w szpitalu i też naogladalam się wielu rzeczy i tragedii . Szyjka mi się skróciła już chyba w 26 tygodniu ciąży , miękka też jest od wtedy a nie patrzę byle by już urodzić pomimo tego że była przygotowana na wczesny poród .. walczyłam o każdy tydzień i ciągle walcze . Jestem zdania że po coś ciąża trwa 40 tygodni. Moja pierwsza ginekolog mowila że to że dziecko urodzone w terminie jest 38-42 wynika między innymi stąd że dokładnie co do dnia nigdy nie wiadomo kiedy dziecko zostalo poczęte nawet jeśli wiadomo kiedy był seks bo sperma mogla np 2 dni sobie leżeć i czekać na owu . A ile kobiet nie wie kiedy dokładnie się kochalo z partnerem .. [emoji39]
Dla mnie największą przykrością było patrzeć w szpitalu na sytuację gdzie dziewczyna z brakiem szyjki i roZwarciem w 30 tygodniu nic sobie nie robiła z nakazu leżenia i ciągle latała na inne oddziały i do bufetu .. i powtarzała że dzieci z 25 tygodnia już żyją a przecież ona jest w 30 .. wiem że to nie moja sprawa nie moje dziecko ale przykro się patrzy na takie nieodpowiedzialne zachowania [emoji53] i może dlatego jestem teraz konserwatywna w sprawie wychodzenia dzieci z brzuszka. Uważam że na każdego przyjdzie odpowiednia pora [emoji39]
Długie leżenie w szpitalu naprawdę zmienia poglądy [emoji39]