Panikara87
Zaciekawiona BB
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
W pierwszej ciąży byłam na usg genetycznym w podobnym tc i dziecko było za małe, miało 42mm, lekarz odmowil wykonania badania i kazał przyjsc za tydzien jak dzidzius podrosnie. Dokladne i wiarygodne USG na tym etapie jest możliwe gdy dziecko ma od 45mm do 85mm, zarówno wczesniej jak i później wynik nie jest juz wiarygodny. Przynajmniej tak mówił moj lekarz i tak podaja źródła internetowe. Wkurza mnie to że ciagle sie spotykam z tym ze jeden lekarz mowi to a inny tamto. Przeciez wszyscy studiują ta sama medycyne No ale na Twoim miejscu jeszcze bym o to dopytala dla pewnościPrawie 4 cm zwrócilyscie uwagę że dzidziuś wygląda jak by trzymał balonika?[emoji23][emoji23]
Ja też dziś po badaniach, oczywiście rano przy myciu zębów przywitałam się także z kibelkiem, na co mój mąż podniósł lekko brew i stwierdził, że za bardzo sobie biorę do serca to zalecenie bycia "na czczo"Dzień dobry [emoji5]
Zazdroszczę juz tych genetycznych usg- Ne mogę się doczekać a idziemy kolo 8 lutego dopiero.
Co do poduszek ja nie miałam w pierwszej ciąży -pod koniec sobie rolowałam koc po prostu.
Ja jutro idę na badania i strasznie mi się nie chce. To jeżdżenie na czczo to jedna z najmniej przyjemnych rzeczy w ciąży.