reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Dziękuje za dobre chęci :) nie było najgorzej, bo dziś pogoda idealna. Jedynie co mi przeszkadzała to ból kręgosłupa. Poleze z godzinke i jeszcze pojde coś poprasować. Mam mega problem z układaniem tego wszystkiego :p nie dość, ze te rozmiary to tylko liczby, bo co producent to inna wielkość ubranka. To jeszcze body z długim rękawem, body z krótkim, śpiochy bez rękawów, z rękawami, kaftaniki, sweterki, polspiochy Omg ;o wszystko osobno?
No osobno ja poukładałam :) a nasz miejsce żeby trochę ciuszkow na wieszaki pozawieszac do szafy ? Sweterki np ?
Ja mam poukładane wszystko osobno i rozmiarami też. Chociaż na metki nie patrzyłam tylko położyłam sobie 56,62,68 i dokladalam , teraz już na oko wiem jaki to rozmiar każdego ciuszka jak jakieś nowe kupuje lub sobie przeglądam :)
Wiesz co... myśle ze lepiej na odwrot stopy mieć zrobione, ale rece nie. W zasadzie to najlepiej jakbyś się w swoim szpitalu dowiedziała czy wg można. Moja kosmetyczka mowila, ze miała wg tu i tu, nikt jej nic nie powiedział, ale dziwnie się patrzyli :p ale generalnie to jak coś się dzieje to siniaja pierwsze paznokcie, pulsoksymetr ma chyba za zadanie to kontrolować, czyli te urządzonko, które zakłada się na palec. Jeśli paznokcie będą pomalowane w kolorze może fałszować wyniki, albo wcale nic nie pokazać. Wiec lepiej sobie to odpuścić w razie 'w' przed samym porodem :)
Znaczy na to i tak pytam z ciekawości bo ja całą ciążę może miałam z dwa razy pomalowane. Nie robilam nigdy żeli itp. teraz w ciazy mam mocne i nie chciałam niszczyć :) piłować muszę co dwa dni tak szybko rosną :) IMG_20180417_135349.jpg

Ja wróciłam ze spaceru do apteki po maść, byłam w rossmanie po pare kosmetyków tez do szpitala takich mniejszych, bo w dobrych cenach tzn mały balsam do ciała, oliwka dla małej, żel do higieny intymnej, chusteczki 15 szt do pipki tez jakbym nie miała siły się myć tam 3 razy dziennie jak coś wycieknie i takie do rąk antybakteryjne żeby mieć koło łóżka. I zwykła herbatkę ziołowa do pobudzania laktacji dla mnie.
Kupiłam w h&m taki słodki zestaw dla małej za 30 zł i bluzę dla siebie.
I przeszłam może z 4 km łącznie, ale przy końcówce już masakra, padam na twarz. Teraz prysznic, myje włosy, odprężenie z pellingiem i odpoczywam. Zobacz załącznik 876385Zobacz załącznik 876386Zobacz załącznik 876388
Słodkie te arbuzki ❤️
I przełamałam się tzn w h&m była kolejka z 15 osób i stanęłam w niej, poczekałem 5 min na cud, ze może ktoś się zlituje i przepuści, ale oczywiście nikt nie widzi. To stanęłam przy drugiej kasie i spytałam Pani czy mogę poza kolejka wejść, bo już nie dam rady, a ta nie zauważyła mojego brzucha i pyta „dlaczego” to połowa w kolejce się śmiała. Co za downy. Oczywiście udało się i weszłam poza kolejnością, bo dłużej bym już tam nie wysyłała..
Bardzo dobrze zrobiłaś :) ja się ostatnio miło zaskoczyłam , przepuścił mnie jeden Pan w Biedronce. Drugi raz w ciągu 9 miesięcy ktoś byk tak miły :)
A ja jutro jade autobusem do gin z corcia.. hyhy moze mi wody nie odejda :D moj pracuje od 8 ,a tak, ma w tym tyg popoludniowki.. i akurat jutro na 8 rano.. :confused2: no nic.. moze dojdziemy.. mam godzine czasu na dojscie do gina :confused2:
Jestem jakas zrezygnowana,obojetna,wkurzona.. nie wiem..:dry:
@miloscwczasachpopkultury fajny ten komplecik ;)
Nie mam nawet weny pisac.. :confused2:
Uważaj na siebie. Dobrze , że córka jedzie z Tobą. Na prawdę masz z nią dobrze :)
Ja od wczoraj też mam takie chumorki, nawet mi dzisiaj K powiedział , że się zachowuje jak przed okresem :p

Załączniki

• IMG_20180417_135349.jpg
    IMG_20180417_135349.jpg
    2,7 MB · Wyświetleń: 194
Kurczę i mnie dopadlo:( mam bolesne skurcze, dość częste...boję się mierzyć. Nie są to te porodowe, bo jednak za słabe... Ale są...I ruchy czuje inaczej,w innym miejscu... A dziś nic nie robiłam, odpoczywalam. Mam trochę stresów, może od tego kurczę... mam nadzieje,że się nic nie rozkręcić...

Nie martw się kochana, weź nospe, prysznic ciepły, jeśli nie ustanie to znaczy , że coś się może rozkręcać , ale pewnie przejdzie. A długo już to trwa ?
Macica pewnie się szykuje , ja mialam wczoraj w nocy regularne skurcze ale ustały. Dzisiaj mnie pochwa boli, krocze. Do tego z K po 6 tygodniach chcieliśmy się poprzytulac i nie dało rady. W środku mnie bolało, a mój dodatkowo się zestresował , że czuł coś bardzo twardego i , że może główka ...
Możliwe to jest ?

Cos poszlo nie tak to pewne hahahaha :D
Jakies ciemne wyszlo ?

No to od mąki pszennej. Nie wiem dlaczego taka kazali dać. Jak kiedyś robiłam tego typu ciasto to wyszło ładne zolciutkie. A teraz takie :/

Ahahahahhahahahaha , poszłam zrobić zdjęcie tej mąki haha. [Emoji23] patrzę, a tam pisze , że to maka do wypieku chleba ![emoji23] hahahahhaha to już wiem co poszło nie tak [emoji23]

No osobno ja poukładałam :) a nasz miejsce żeby trochę ciuszkow na wieszaki pozawieszac do szafy ? Sweterki np ?
Ja mam poukładane wszystko osobno i rozmiarami też. Chociaż na metki nie patrzyłam tylko położyłam sobie 56,62,68 i dokladalam , teraz już na oko wiem jaki to rozmiar każdego ciuszka jak jakieś nowe kupuje lub sobie przeglądam :)

Znaczy na to i tak pytam z ciekawości bo ja całą ciążę może miałam z dwa razy pomalowane. Nie robilam nigdy żeli itp. teraz w ciazy mam mocne i nie chciałam niszczyć :) piłować muszę co dwa dni tak szybko rosną :)Zobacz załącznik 876459

Słodkie te arbuzki ❤️

Bardzo dobrze zrobiłaś :) ja się ostatnio miło zaskoczyłam , przepuścił mnie jeden Pan w Biedronce. Drugi raz w ciągu 9 miesięcy ktoś byk tak miły :)

Uważaj na siebie. Dobrze , że córka jedzie z Tobą. Na prawdę masz z nią dobrze :)
Ja od wczoraj też mam takie chumorki, nawet mi dzisiaj K powiedział , że się zachowuje jak przed okresem :p
Ladne paznokcie ;)
No humorki to serio mam jak przed okresem ;)
A corcia to mnie dzis nawet umyla cala.. :p bo nie daje rady sama juz.. :(

Ja też tylko niektóre z nas kojarzę z tymi tygodniami i to mniej więcej. Z OM 35+0, z USG 35+5. Wzięłam Kochana nospe i magnez... I leżę, młodego położyłam spać... No nic chyba zacznę mierzyć....
Daj znać jakby coś się działo. Ale może się wyciszy!

No to od mąki pszennej. Nie wiem dlaczego taka kazali dać. Jak kiedyś robiłam tego typu ciasto to wyszło ładne zolciutkie. A teraz takie :/

Ahahahahhahahahaha , poszłam zrobić zdjęcie tej mąki haha. [Emoji23] patrzę, a tam pisze , że to maka do wypieku chleba ![emoji23] hahahahhaha to już wiem co poszło nie tak [emoji23]

Ozesz ty hahahha :D
Polać tej Pani hahah :D

reklama

Znaczy na to i tak pytam z ciekawości bo ja całą ciążę może miałam z dwa razy pomalowane. Nie robilam nigdy żeli itp. teraz w ciazy mam mocne i nie chciałam niszczyć :) piłować muszę co dwa dni tak szybko rosną :)Zobacz załącznik 876459

Słodkie te arbuzki ❤️

Piękne masz paznokcie!

Ja też mam coś dzisiaj taki humor jak przed okresem. Ale Enno na szczęście schodzi mi z drogi, bo jak by jeszcze mnie bardziej rozwścieczył to kłótnia byłaby gotowa.

Do góry