reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
No to bardzo Dobrze . Bo imię jest piękne ale zdrobnienie ' Malwa ' trochę groźne [emoji23]
Ja znów musiałam walczyć żeby nie mówili do mnie ' Kara ' ale i tak są dwie osoby co tam mówią [emoji23]
"Kara"??[emoji16] beznadziejne... wcale się nie dziwię, że z tym walczysz[emoji23][emoji16] z "Karo" się spotkałam

@karkula309 rozbawilas mnie myślisz, że @Ewka34 na męża mowi swiniak? To, że niby tak slodko
Ania mi się zdarza [emoji23][emoji23]
Często do siebie mówimy ' oj ty moja swinko ' jak się opaplamy jedzonkiem ..
Albo jak mój mąż nakłada sobie druga porcje bo mu mało to też mówię do niego moja świnka [emoji23][emoji23]
Nieeee no co tyyy.. [emoji23] mowilam o swince morskiej :D moj juz chrapie od 2 godzin czy 3 nawet [emoji23]
Swoja droga czemu mowia Kara na Ciebie?
Bo wynaleźli jakiś skrot od imienia - Karolina .. chociaż ja nie wiem na jakieś zasadzie powstało to zdrobnienie bo nie ma sensu [emoji23]

Ania mi się zdarza [emoji23][emoji23]
Często do siebie mówimy ' oj ty moja swinko ' jak się opaplamy jedzonkiem ..
Albo jak mój mąż nakłada sobie druga porcje bo mu mało to też mówię do niego moja świnka [emoji23][emoji23]Bo wynaleźli jakiś skrot od imienia - Karolina .. chociaż ja nie wiem na jakieś zasadzie powstało to zdrobnienie bo nie ma sensu [emoji23]
Ja do niego mowie ty swinko jak pierdnie [emoji23][emoji23]
To faktycznie beznadziejne zdrobnienie.. ja zazwyczaj na kumpele mowie Karola :p

"Kara"??[emoji16] beznadziejne... wcale się nie dziwię, że z tym walczysz[emoji23][emoji16] z "Karo" się spotkałam
Moje imię było dużo razy modyfikowane. Zdrobnienia brały się czasem od innych zdrobnien ..
Karola , Karol , Karolcia , rolcia, lolcia , lolita, Lina , Linka .. widocznie imię do mnie nie pasuje i nie chcą mówić do mnie Karolina .. może dlatego że większość czasu smieszkuje a Karolina to jednak brzmi poważniej niż ' Linka ' [emoji23][emoji23]

Moje imię było dużo razy modyfikowane. Zdrobnienia brały się czasem od innych zdrobnien ..
Karola , Karol , Karolcia , rolcia, lolcia , lolita, Lina , Linka .. widocznie imię do mnie nie pasuje i nie chcą mówić do mnie Karolina .. może dlatego że większość czasu smieszkuje a Karolina to jednak brzmi poważniej niż ' Linka ' [emoji23][emoji23]
Ja nie znosze zdrobnienia Ewunia.. no krew mnie zalewa jak jakas kolezanka mowi mi Ewunia.. kurde.. tak to rodzice moga do mnie mowic ,a nie znajomi :p i nie lubie Ewa jest takie twarde.. maz mowi Ewkuś inni Ewka,Ewuś,Ewcia.. :p

Może u Karoliny w piwnicy nie śmierdzi ?
Albo jej się podoba ten zapach ?
Skoro będzie trzymać w piwnicy to przecież na pewno ma dobry powód [emoji106][emoji106]

Ja balabym się trzymać w piwnicy ze względu na możliwość występowania mysz , no ale. Nie każdy musi mieć taką piwnice z super myszami albo ktoś może lubić myszy - ja nie [emoji23][emoji23] Klaudia codziennie piszesz o nowych objawach , nie męczy cię to ? [emoji39]

Zapomnij na chwilę że jesteś w ciąży , zaboli to zaboli a jak zacznie się poród na pewno tego nie przeoczysz [emoji8]
A inne rzeczy nie powinny cię martwić jesteś już w bezpiecznym tygodniu także nawet jak mała wyskoczy to będzie dobrze :*

Ucz się od Ewki ona jest mistrzynią nieprzejmowania się i dobrze , wyjdzie na tym lepiej jak ty bo ciągłym myśleniem i tak nic nie zrobisz a jedynie stresujesz małego szkraba [emoji57][emoji57]
Aa ! Soryy [emoji23]
Taka męczy dupa się ze mnie zrobiła ? :shocked2::oops: nic więcej nie myślę i nie pisze o żadnych objawach :D dopiero jak urodzę to powiem Ci mi było :laugh2:

reklama
Do góry