reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Babyshower był super! Kompletnie nie żałuję, że się zdecydowałam na tą imprezkę :) Dostaliśmy od dziewczyn bon na sesję noworodkową. Ekstra, bo sama chciałam taką sesję kupić :) Oprócz tego były dekoracje, tort z pampersów, muffinki i mnóstwo jedzenia :) pokażę Wam kilka zdjęć, ja jestem zachwycona [emoji16]

Zobacz załącznik 874597Zobacz załącznik 874599Zobacz załącznik 874600Zobacz załącznik 874601
Super, że imprezka się udała i fajny prezent ta sesja zdjęciowa :)

No też piękny [emoji16]Wow [emoji16]super[emoji16] koleżanki się też postarały[emoji16][emoji16] Dlatego się powinno pić wodę mineralną z wapniem i jonami Na[emoji4] Myślę, że gorsze niż picie wody, jest jednak jej brak w organizmie[emoji16]
Popieram, że gorszy brak wody niż nadmiar :)

Dziewczyny we wtorek zamawiam już ostatnie rzeczy do wyprawki tzn fotelik, laktator, kocyk, kołderka i poduszka do łóżeczka i tyle.

Który kolor fotelika byście mi polecały dla Kornelii? ;) bo na Allegro to znalazłam za 465 zł i tylko 4 kolory, a tu jak weszłam to oczaopląsu dostałam hah :)

Zobacz załącznik 874644Zobacz załącznik 874645Zobacz załącznik 874646
My wzięliśmy czarny dla Malego :)
Do dziewczynki rubin red czy ten pink Ładny ale ciężej później sprzedać.

reklama
Zdjęcia wózka widać? Bo tak się zastanawiam [emoji5][emoji847] chciałam wiedzieć co uważacie, czy daje rade taki [emoji56][emoji119]
Ja zawsze widzę Twoje zdjęcia , zawsze się wyświetlają , to nie wiem od czego to zależy że ja widzę a niektórzy nie .. :) bardzo ładny wozek ;)

A gdzie to jest? Byliśmy kiedyś w podobnym miejscu koło Słupcy -na komunii i chrzcinach u rodziny .
To jest w okolicach Ełku. To takie miejsce bardzo przyjazne rodzinom z dziećmi i prywatna plaża. Także możemy korzystać spokojnie bez żadnych parawaniarzy jak nad naszym polskim morzem.

@miloscwczasachpopkultury widać zdjęcia. Ja czekam na zdjęcia na stelażu. Ale gondolka fajne:) mutsy ogólnie fajne wózki robi takie wygodne w prowadzeniu. Akurat tego sport nie znam. Sama mam mamas&papas. A wogole za taką cenę to super:) dużo zaoszczędziłam na wózku.

Dziewczyny a pakujecie do torby już jakieś suche jedzenie typu herbatniki czy biszkopty , batonik czy dopiero ktoś wam do szpitala podrzuci ?
Ja nie wiem co spakować .. :D
W sumie przydało by się teraz to torby cos rzucic bo nie wiadomo kiedy się zacznie a tak zawsze by było co przekąsić po porodzie , jak nic nie ma to dobry i herbatnik , bo jak będzie się rodzić w nocy to ani śniadania czy obiadu nie dadzą.. :p

Ja spakuje herbatniki i biszkopty na poród :) bo nie wiadomo kiedy się zacznie a lepiej mieć trochę siły gdyby długo wszystko trwało :)

Tak dziś cały dzień leżę, może ta pogoda mnie tak wykańcza..

Zamawiałam ze sklepu bobowozki.com.pl łóżeczko Marki Pinio -dla takich starszych już dzieci, wymiary 90x200 cm, poprzednio Laura miała łóżko "domek",ale, że przenosimy dzieci na poddasze a tam skosy,to by już nie weszło. No i ta stronie tego sklepu była cena dostawy 29 zł, ok zamówiłam zapłaciłam -po czym dzwoni do mnie kobieta,że oni taką mają standardową opłatę,ale do rzeczy większych gabarytowo to wyliczają cenę indywidualnie i trzeba zrobić dopłatę przelewem bla bla, to już mi się nie spodobało,bo między 29 zł a 130 zł jest spora różnica. Jak dla mnie takie inf. powinny być podczas zamawiania a nie gdzieś drobnym druczkiem w regulaminie jak wejdziesz. No,ale dopłaciłam-czas oczekiwania był 4-5 tyg, napisała mi wczoraj maila,ze łóżko będzie w poniedziałek-ja jej odpisuję,to ok dobrze się składa akurat będzie mój mąż to pomoże jak przyjedzie,żeby je pownosić a ona mi odpisała-że jednak we wtorek i ,że kierowca zostawi mi pod domem,bo to bez funkcji wniesienia i za to to powinnam jeszcze dopłacić. To juz się zagotowałam,bo mieszkam w domu,czyli na parterze-mówiłam,że jestem w domu,że nie wniosę sobie sama-no to ich to nie obchodzi, nawet jeśli by lał deszcz zostawią pod drzwiami. MASAKRA nie polecam sklepu BOBO WÓZKI.
Oszuści. Ja bym im wystawila recenzje na ich stronie i nie dziwię się, że tyle nerwów Cię to kosztowało

Tak dziś cały dzień leżę, może ta pogoda mnie tak wykańcza..

Zamawiałam ze sklepu bobowozki.com.pl łóżeczko Marki Pinio -dla takich starszych już dzieci, wymiary 90x200 cm, poprzednio Laura miała łóżko "domek",ale, że przenosimy dzieci na poddasze a tam skosy,to by już nie weszło. No i ta stronie tego sklepu była cena dostawy 29 zł, ok zamówiłam zapłaciłam -po czym dzwoni do mnie kobieta,że oni taką mają standardową opłatę,ale do rzeczy większych gabarytowo to wyliczają cenę indywidualnie i trzeba zrobić dopłatę przelewem bla bla, to już mi się nie spodobało,bo między 29 zł a 130 zł jest spora różnica. Jak dla mnie takie inf. powinny być podczas zamawiania a nie gdzieś drobnym druczkiem w regulaminie jak wejdziesz. No,ale dopłaciłam-czas oczekiwania był 4-5 tyg, napisała mi wczoraj maila,ze łóżko będzie w poniedziałek-ja jej odpisuję,to ok dobrze się składa akurat będzie mój mąż to pomoże jak przyjedzie,żeby je pownosić a ona mi odpisała-że jednak we wtorek i ,że kierowca zostawi mi pod domem,bo to bez funkcji wniesienia i za to to powinnam jeszcze dopłacić. To juz się zagotowałam,bo mieszkam w domu,czyli na parterze-mówiłam,że jestem w domu,że nie wniosę sobie sama-no to ich to nie obchodzi, nawet jeśli by lał deszcz zostawią pod drzwiami. MASAKRA nie polecam sklepu BOBO WÓZKI.
To na prawdę elegancki sklep .. napisz im "ładny" komentarz .. nie dość , że oszukali z przesyłką to jeszcze co to za gadka , że jej wniosą. Bezczelność. Gdyby nie to , że wpłaciłas zaliczkę i tyle czekasz to ja bym zrezygnowała na twoim miejscu.

Dziewczyny chyba czas najwyższy zrobić sobie stopy :D aby położne nie miały nieprzyjemnych widoków :D
Ja robiłam jakiś czas temu, ale tak wygniotłam brzuch, że chyba poproszę mamę tym razem o pomoc mimo że tragedii jakiejś na stopach nie mam :)
Ostatni miesiąc to bycie w ciągłej gotowości z nogami, stopami i intymnymi okolicami :)
Ja regularnie co 3-4 tygodnie robię pedicure u kosmetyczki i mi zakłada hybryde :) 16.07 mam kolejna wizytę u kosmetyczki i mam nadzieję, ze doczekam. Bo w ciąży pięty mam mega szorstkie a codziennie nie chce mi się smarować i zakładać skarpet na noc

Hehehe, no ja odliczam,za tydzień mam pedicure, chce zrobić hybryde:-) A na rękach nie maluje. Mam nadzieję, że dotrwam...strasznie się bałam przez ta moja szyjka...Ale mówię mlodej,żeby posiedziala jeszcze do 16tego,bo wtedy jeszcze mam fryzjera:) A najlepiej żeby posiedzala do 23 lipca żeby nie była wczesniakiem:-)
No ja tak miałam z synem. Rano wizytę miałam, potem fryzjerka przyjechała...zrobiła mnie na bostwo:D haha,zart. Potem poszłam spać na drzemkę popołudniowa, wstałam po 17, zadzwoniła teściowa i nagle usłyszałam dosłownie pyyyyyk i odeszły mi wody:) tylko w pierwszej ciąży też skracala mi się szyjka i miałam rozwarcie. Ale żadnych skurczu przepowiafajacych bolacych nic...A teraz już mam....

Jadę do smyka, pierwszy raz od 4 miesiecy:D i do maca:D trzymajcie kciuki za mnie:D
Pochwal się później zakupami :)
Nogi na pewno zrobię 16.07 hybryde znowu, a nad rękami myślę, bo teoretycznie 18.07 dopiero dostanę skierowanie na cc z konkretną datą więc teoretycznie Jezzcze bym mogła zalozyc hybryde na ręce ale chyba już odpuszczę żeby się nie denerwować jakby się zaczęło jednak nieoczekiwanie coś dziać przed wyznaczonym cc

reklama
Oszuści. Ja bym im wystawila recenzje na ich stronie i nie dziwię się, że tyle nerwów Cię to kosztowało

Właśnie sprawdziłam,że koszt tej przesyłki to 180 zł a nie 130 zł,więc jeszcze więcej. Tylko o 150 zł więcej niż podczas zamawiania na ich stronie...
Ja tego nie zostawię- mam zamiar na moim Profilu IG napisać o nich post- , napiszę też do Marki od Mebli Pinio o tym sklepie moje zdanie. Poczekamy do wtorku i zobaczymy,czy wniosą czy nie . Dla porównania inna Firma w której zamawiałam mebelki do pokoju Astrid przywiozła mi je całkiem gratis i nawet panowie zaproponowali,że wniosą już na piętro do jej pokoju.

Do góry