reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Dziewczyny, posłuchał mnie syn ;) odwrócił się i leży jak należy by to ładnie sn urodzić. Aż mi się wszystkiego chce. I kebsa i lodzikow i pizzy i sama nie wiem czego jeszcze. Waży 2605 więc w sumie idealnie jak na moje 35+1 Bo termin który niby liczy usg różni się jedynie o 1 dzień. Szyjka zamknięta. Doktorek zadowolony i ja również:) <3
Wow ale super wieści! :) brawa dla synka :)

Przyszła pościel [emoji173]️
Zobacz załącznik 873986
Piękna[emoji7][emoji7]

Do niedzieli z tata i potem on wraca do mnie a dzieci zostają z dziadkami . Juz sa w Szwecji - wysyła mi zdjecia i sa bardzo zadowoleni , wiec i mi lżej na sercu :)
Jak są zadowoleni, to super[emoji16] to najważniejsze![emoji16]

No ja juz po wizycie dawno jestem,ale wyskoczylismy na miasto troche polazic,nic nie kupilismy ale poszlismy nA pizze [emoji14]

A z wizyty.. szyjka bez zmian, kazal mi odstawic luteine ,ale magnez mam brac ;) mala ma 2700g ;) przez tydz poszla o 500g do przodu ,na ktg byla grzeczna jak aniolek ,nawet nie drgnela :D a po ktg dalej harcowala [emoji14] cwaniara :D powiedzial ze nie musze lezec plackiem ,ale mam sie oszczedzac,pobral gbs i zawiozlam na bakteriologie,wyniki w poniedzialek [emoji14] teraz jestem obzarta pizza i leze :D
Ewa cudownie! [emoji16] piękna waga[emoji16] i dałaś radę[emoji16]jeszcze chwilę i będzie w porządku [emoji16]

Dziewczyny, posłuchał mnie syn ;) odwrócił się i leży jak należy by to ładnie sn urodzić. Aż mi się wszystkiego chce. I kebsa i lodzikow i pizzy i sama nie wiem czego jeszcze. Waży 2605 więc w sumie idealnie jak na moje 35+1 Bo termin który niby liczy usg różni się jedynie o 1 dzień. Szyjka zamknięta. Doktorek zadowolony i ja również:) <3
Ekstra wiadomość[emoji16] i jaka ładna waga[emoji16]

Odpoczywaj :-* dzisiaj taka pogoda , że tylko leżeć :) my dzisiaj w końcu trochę pospacerowalismy, zrobiliśmy zakupy. Nastawiliśmy gulasz, mój kroi jeszcze resztę składników, posprzątałam lodowke, wymyślam wszytko, mama posprzątała w pokojach. Pojawiły się delikatne skurcze :) może już zacznie się coś w końcu rozkręcać od przyszłego tygodnia :):)

Moja w 32+2 ważyła 2186 więc podobnie :):) cieszę się , że wszystko dobrze z córeczką [emoji173]️

Fajnie :) niech korzystają z wakacji :):)

Tak :)

Nie jest duża :) akurat w sam raz do wózka. Do łóżeczka jest trochę większa. Nawet bym powiedziała , że połowę wieksza :) dziękuje :)
Czyli już wiesz co jest skurczem a co nie? Jakie skurcze czułaś dzisiaj? :) z ciekawości pytam :)

W ogóle na ktg zapisują mi się skurcze. Położna mimo zamkniętej szyjki itd radzi zwiększyć dawkę magnezu żebym donosila. W trakcie polgodzinnego badania miałam ze 4 skurczyki w okolicach 60 i kilka słabszych. Nieporodowe bo nieregularne ale coś się jednak dzieje. Poza tym tak byłam zaaferowana wizyta że zapomniałam do fotografa zajść i zdjęć wywołanych odebrać.
No i ginek w galerii to "zło", znów wlazlam do pepco i każdemu z moich dzieci kupiłam 2 pary portek. Zapłaciłam na szczęście tylko 35zl:D

W ogóle na ktg zapisują mi się skurcze. Położna mimo zamkniętej szyjki itd radzi zwiększyć dawkę magnezu żebym donosila. W trakcie polgodzinnego badania miałam ze 4 skurczyki w okolicach 60 i kilka słabszych. Nieporodowe bo nieregularne ale coś się jednak dzieje. Poza tym tak byłam zaaferowana wizyta że zapomniałam do fotografa zajść i zdjęć wywołanych odebrać.
No i ginek w galerii to "zło", znów wlazlam do pepco i każdemu z moich dzieci kupiłam 2 pary portek. Zapłaciłam na szczęście tylko 35zl:D
Nie martw się, ja miałam na ktg 1,5 tyg temu kilka skurczy sięgających 80 i kilka mniejszych. Rozmawiałam z dwiema położnymi i obie powiedziały, że to jest normalne i dobrze, że są, bo to znaczy, że macica intensywnie pracuje :)

reklama
Do góry