reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Opowiadaj jak się urlop udał :)
A dzięki, udał się. Nie pozabijaliśmy się z mężem:) ba nawet się nie pokłóciliśmy hak to zazwyczaj bywa kiedy jesteśmy ze sobą 24h/dobę hehe.
Na zlocie super największą frajdę miały dzieciaki bo wygrali puchary i bardzo są z tego dumni, potem 2dni u kuzynki w Ozorkowie a że nie widziałyśmy się rok miałyśmy i robic. Na koniec 2dni w Toruniu: planetarium, stary rynek, Aquapark, spacery także super. Najlepsze jest to, że w domu ciągle mi się brzuch spinał, kuło w pochwie a od wyjazdy nic mnie nie boli a całe dnie na nogach.

reklama
Od reki raczej ciężko, żeby ktos przyjął... Tak mi dzien dziś zepsuła. Nie wspominając już o tym, ze naprawdę jest już coraz ciezej i takie wycieczki potrafią dać w kość, tym bardziej ze nawet nie usiadłam tam, a musiałam spowrotem do domu... Napisałam do innej, ludzie ja polecali, ale odpisała mi, ze do 17 jest na urlopie. Trochę mnie to nie ratuje, tym bardziej ze to jeszcze dwa tygodnie, a ja i tak pod koniec lipca/ początek sierpnia chciałam ściągać całkiem.
To szkoda.. może poszukaj gdzieś jeszcze, bo jednak cały miesiąc przed Tobą. Nie wiem jak to jest z żelem itp. ale nie da się ściągnąć samej ? I już byś miała spokój. Trochę by się zregenerowały , a po porodzie byś sobie zrobiła na nowo :)

Doczytałam wszystko i odp rano lekarz na obchodzi źle spojrzał teraz ok 20 pyt lekarza czy mogę te wyniki zobaczyć o ile się podwyższyły bo się stresuje i mówi mi tyle i tyle a ja ze to są wyniki z tamtego tyg minę zrobił i do położnej że ma mi pokazać dzisiejsze po obchodzie poszłam do niej i alt 160 z 340 a aspat 50 z 180 więc leki pomogły jutro wynik kwasów żółciowych-najważniejszy. Trochę się uspokoiłam bo ten rano to powiedział że są wyższe niż tydzień temu myślałam że zwariuje dieta leki i myślę sobiejeszcze jest gorzej szok.No ale wszystko już wiem.A z cukrzyca ok spoko w porównaniu z cholestaza to pikuś. Najgorsze ze obydwie diety trochę się wykluczają i ciężko jeść co nie działa źle na 1 lub 2 ale jeść muszę więc kombinuje ;)
Ale ten lekarz zorientowany ...masakra. To dobrze, że jednak leki działają. Daj znać jutro jak wyniki kwasów wyjdą.

Tymczasem dobranoc bo padam ze zmęczenia. Jutro po wizycie zajrzę do Was.

Dobranoc. Kolorowych snów:) jak to mój młodszy mawia:)

To szkoda.. może poszukaj gdzieś jeszcze, bo jednak cały miesiąc przed Tobą. Nie wiem jak to jest z żelem itp. ale nie da się ściągnąć samej ? I już byś miała spokój. Trochę by się zregenerowały , a po porodzie byś sobie zrobiła na nowo :)
Można samemu, tylko żeby za dużo nie ściągnąć, najlepiej jednak gdy stylistka to zrobi, bo ona wie najlepiej co trzeba spiłować ;) Zobaczymy, na upartego mogę pójść do tamtej w przyszłym tyg, jak nerwy opadną...

@kasiak85 super, ze urlop Wam się udał :) fajnie tak na parę dni wyskoczyć gdzies przed porodem. Dzieci pewnie też zadowolone. Ładnie dałaś radę, że nic Cię na wyjeździe nie bolało :)
Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę :) daj znać po

Samej to może sobie zrobić więcej krzywdy niż pożytku

Zamówiłam kolejny komplecik :D
Głupia ja. Gdzie to będzie trzymać [emoji23] i czy dam radę we wszystko ja ubrać [emoji23]
FB_IMG_1530768903414.jpg

Załączniki

• FB_IMG_1530768903414.jpg
    FB_IMG_1530768903414.jpg
    27,4 KB · Wyświetleń: 378
reklama
Hej dziewczyny. Dzisiejsza noc to była dla mnie jakaś męczarnia. Od kilku dni przed snem łapie mnie zgaga. Mleko dawało radę do tej pory. Dzisiaj nie pomogło. Zmieniałam pozycję spania co chwilę. Na lewym boku było w miarę, ale po kilku minutach w każdej pozycji zaczynał boleć kręgosłup. Piłam mleko i wodę no to latałam co chwilę siku. Jeszcze dwa komary mnie odwiedziły. Jednego utłukłam to za godz był drugi. A teraz się budzę i na dodatek boli mnie gardło.. Jezu..

Do góry