Kasiula8989
Fanka BB :)
To mamy ten sam termin a kiedy masz wizytę?
24 lipca to juz bedzie 36 tydzien wiec napewno ustali termin a Ty?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
To mamy ten sam termin a kiedy masz wizytę?
To na gbs pobierają mimo że jest skierowanie na cc? Bo w sumie nikłe szanse są że mały się jeszcze obróci , ale zdarzyć się może. Waga małego chyba w porządku jak na ten tydzień? A czemu masz ograniczyć jedzenie? Za dużo przytyłaś?Już się chwale co u nas na wizycie
Borys ma 2650 g. Leży dalej miednicowo więc potwierdziło się wskazanie do cc. Lekarz już sam stwierdził, że szanse już nikłe żeby Mały się obrócil. Pobrał mi dziś wymaz gbs. Na następnej wizycie ustalimy termin cc. Bo są dwie opcje przy takim polozeniu można czekać na rozpoczęcie porodu tzn skurcze i wtedy zrobic cc lub ustalić termin cc. Stwierdziłam, że wolę ustalić konkretny termin. Szyjka tak jak była 29 mm przez 16 dni nic się nie zmieniło dostałam tabletki na ciśnienie i mam troszke ograniczyć jedzenie
Dziewczyny, dzis zaluje ze nie mam niskiego prysznica.. mam problem z umyciem sie w wannie cora musiala mi pomagac a maz zakazal mi kapac sie w duzej ilosci wody bo czytal ze nie moge.. ale ten zakaz to od wyjscia ze szpitala mam.. od tego czasu tylko sie zawsze obmylam na stojaco i gitarka.. a dzis.. masakra.. dzis sobie klapnelam na chwile w wannie, bo sily brak, w malej ilosci wody i mialam problem..
@Avalia 33+6 więc z om 17.08 a z USG ciągle 04.08. Byłam rozczarowana jakis czas temu jak pierwszy raz pojawił się temat cc jeśli się nie obróci. Przeżywałam i to bardzo, ale na to nie mam wpływu więc pogodziłam się z tą myślą hihi pytanie czy dotrwam do ustalonego terminu czy nie zacznie się wcześniej. Wszystko okaże się za dwa tygodnie na kolejnej wizycie na kiedy termin Co i jak.
A Ty kiedy masz wizytę?
Tak dopegyt 3*1. Z om 17.08 a z USG 04.08 ciekawa jestem kiedy cc ustali
Na stronie jest czerwona więc klikne Przez neta a ubranka wzięłam większe dzis 68 i 74
@Avalia 33+6 więc z om 17.08 a z USG ciągle 04.08. Byłam rozczarowana jakis czas temu jak pierwszy raz pojawił się temat cc jeśli się nie obróci. Przeżywałam i to bardzo, ale na to nie mam wpływu więc pogodziłam się z tą myślą hihi pytanie czy dotrwam do ustalonego terminu czy nie zacznie się wcześniej. Wszystko okaże się za dwa tygodnie na kolejnej wizycie na kiedy termin Co i jak.
A Ty kiedy masz wizytę?
Tak dopegyt 3*1. Z om 17.08 a z USG 04.08 ciekawa jestem kiedy cc ustali
Pokaż torcik ☺Waga synka całkiem ładna. Przypomnij na kiedy masz termin? Czujesz rozczarowanie że się nie obrócił czy przeważa radość że masz możliwość ustalenia terminu i nie będziesz czekać w niewiadomej? ja jestem ciekawa bardzo jak mój leżakuje ale chyba tak jak twój. Sama nie wiem.wczoraj wydawało mi się że wystawia stopki tak wysoko jakby głowę miał jednak na dole ale dziś myślę że sama sobie wkrecam
@miloscwczasachpopkultury ahhh te ostatnie razy... Ja dziś byłam w pepco po lampkę nocną i też bodziaka zakupiłam. Ale ja już tylko na długim rękaw... jakoś mam wrażenie że i u moich dziewczyn wszystkie ciuszki krótkie poszły we wrześniu w odstawke więc tylko długie kupuje.jeszcze chyba się skuszę na poniedziałkowy komplet z Lidla wraz z bluza i zakończę ten szał. Choć jakoś dziewczynskie ciuszki bardziej cieszą moje oko i garderoba małego jest mam wrażenie wystarczającą ale nie tak bogata jaką corcie miały.
Mój pseudotorcik już się chłodzi. Będą miały dzieci niespodziankę na jutro
Najważniejsze , że nie upadłaś bo to by było niebezpieczne. Ja ostatnio koło południa mam takie osłabienie, że boję się, że zemdleję i najgorzej jak polecę na brzuch. Już córkę wyszkoliłam w razie czego jak zadzwonić po pomoc.Właśnie mi przypomnialyscie że wczoraj wieczorem jak brałam prysznic w wannie i wychodziłam poslizgnelam się jedna noga i się rozjechalam. Już nie powiem jak mnie wszystko nachrzanialo. Może od tego dziś taka zbolala jestem.
Ja Cię mega podziwiam, z dwójką a brzuchu taka aktywna jesteśZa daleko się dzisiaj nad tę wodę wybrałam, zapomniałam jak taki wypad męczy. Po powrocie do domu zaliczyłam obowiązkową drzemkę
A ta woda taka fajna była, zimna, a że to staw to do niej niestety nie weszłam. Najważniejsze jednak zaliczone, dobra zabawa dla Janka, bo koło domu prażyć się w betonie to nic fajnego.
Ten amol, to mi położona powiedziała, że mogę używać zewnętrznie, jak się skarżyłam że mnie boli głowa.
A okłady to zależy jaki Ci pomaga. I też na odciek lędźwiowy, bo to stamtąd idzie ból.
Pamiętam mnie raz tak połamało, że mi K pomagał wstać i nie wierzył, że nie jestem w stanie się ruszyć, bo on moją nogę mógł przesunąć, ja samodzielnie absolutnie nie. Jak poszłam do swojej lekarki, to podejrzewała, że mi dysk wypadł, ale to po prostu rwa od pracy w pozycji wymuszonej.
No to super może będzie już lepiejGratuluję dziewczyny udanych wizyt i zdrowych, dużych dzieciaczków [emoji173]️
No właśnie dziś już zapomniałam, ale jutro zadzwonię do swojego lekarza.
Nie chciałam się chwalić , żeby jutro mnie nie dopadło ale dzisiaj bolało, ale mogłam cały dzień się ruszać. Wstać sama z łóżka, nie zasiedzieć się z bolu na toalecie, nie dostałam skurczu i paraliżu. No tak to ja mogę przeżyć te ostatnie tygodnie.
Wiadomo, że gwałtownych ruchów nie wykonam, szybko nie dam rady chodzić , ale kulejąc przejdę po mieszkaniu. Niebo a ziemia [emoji173]️
18.07 mam wizytę więc też myślę, że mi ustali termin wtedy24 lipca to juz bedzie 36 tydzien wiec napewno ustali termin a Ty?
Nie wiem jak to jest z tym gbs ale mi pobrał. Może to ogólnie istotne przy porodzie czy cc. Nie pytalam w sumieTo na gbs pobierają mimo że jest skierowanie na cc? Bo w sumie nikłe szanse są że mały się jeszcze obróci , ale zdarzyć się może. Waga małego chyba w porządku jak na ten tydzień? A czemu masz ograniczyć jedzenie? Za dużo przytyłaś?
To trzymam kciuki za wizyte jutro daj znać oczywiście po. Mówią, że lepiej jak się samo zacznie i wtedy cc zrobią bo dziecko lepiej przygotowane więc będzie dobrze dasz radę tym bardziej, że to trzeci poródJa wizytuje jutro. Wciąż boję się cesarki bo sn już znam i nigdy nie byłam na cc nastawiona. Ja mam termin na 9.08 i przy trzecim dziecku obawiam się że może się zacząć bez ustalenia terminu.nawet nie wiem czy w tej sytuacji miałabym termin ustalany czy czekalabym na akcje porodowa. Ta niewiedza źle na mnie działa
Ja to drugie właśnie mam wysokie. Wzięłam pod wieczór pierwsza tabletke i dalej mam 131/98 a głowa to mi pęka. Nie wiem czy od tej tabletki czy od czegoJa Dziś ciagle 140/90 , 150/100 i biorę 2x 1