reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ale to był szpital normalnie na nfz? :o
U mnie w szpitalu nawet nie ma chyba opcji wykupienia sali 1osobowej, bo takich sal chyba nie ma [emoji16]
Tak normalny szpital państwowy , tych prywatnych pokoi jest kilka i mimo takich cen zawsze jest o nie bitwa . Ja sie tez bałam , bo jak przyjechaliśmy wszystkie były zajęte , ale ze przeleżałam noc na pooperacyjnej potem jeden cudem sie zwolnił i od razu wzięłam . Szpitale sobie dorabiają w taki sposób i położna za te „ dodatkowe „ usługi .

reklama
Zanim do niego poszlam czytalam opinie o nim, negatywy zwlaszcza od kobiet,ktorym prowadzil ciaze. Wtedy sobie myslalam, ze przesadzaja ;) i dopoki nie poszlam do prywatnego na prenatalne tak mi sie wydawalo. Ten prywatny zupelnie inne podejscie, w ciagu jednej wizyty dowiedzialam sie wiecej niz w czasie 3 wizyt u mojego. Chciałabym tak dobrze sie czuc pod opieka mojego jak Ty u swojego ;) i.ja bym nie chciala przy porodzie trafic na niego [emoji14] cale szczescie, ze nie mam zadnych problemow i komplikacji, odpukac.
Ja o swoim poprzednim też słyszałam super opinie a co się okazało, burak, wizyta na odwal się, brak szacunku dla pacjentki i opieki dla nie narodzonego dziecka. Ostatnio coraz częściej słyszę , że jakieś dziecko przy nim zmarło podczas porodu. A co najgorsze , 7 lipca przechodzi do szpitala gdzie chce rodzić. Jak na niego trafię to będę bardzo zła .. może przenieś się gdzieś indziej ? Ja zmieniłan leksrza w 30tygodniu. Myślę , że nigdy nie jest za późno :)

Ale może w szpitalu daliby Ci kroplówkę właśnie z czymś mocniejszym przeciwbólowym, no i może od razu miałabyś jakąś konsultację z neurologiem albo kimś innym.
Chyba dziewczyny dobrze radzą z tym szpitalem :(
Jak neurolog nic nie zaradzi to jadę do szpitala. Wątpię żeby się poprawiło.
Wiem , że mają rację. Biorę do serca sobie wasze rady :-*

Ja o swoim poprzednim też słyszałam super opinie a co się okazało, burak, wizyta na odwal się, brak szacunku dla pacjentki i opieki dla nie narodzonego dziecka. Ostatnio coraz częściej słyszę , że jakieś dziecko przy nim zmarło podczas porodu. A co najgorsze , 7 lipca przechodzi do szpitala gdzie chce rodzić. Jak na niego trafię to będę bardzo zła .. może przenieś się gdzieś indziej ? Ja zmieniłan leksrza w 30tygodniu. Myślę , że nigdy nie jest za późno :)
No wlasnie, nie zawsze opinie w internecie sa adekwatne do rzeczywistosci, z resztą moze kazdy pacjent ma inne oczekiwania co do lekarza. Jeszcze wytrzymam. zobacze go moze jeszcze raz jak dobrze pojdzie i później nie wiem jak to jest czy w trakcie, czy po pologu :)

No wlasnie, nie zawsze opinie w internecie sa adekwatne do rzeczywistosci, z resztą moze kazdy pacjent ma inne oczekiwania co do lekarza. Jeszcze wytrzymam. zobacze go moze jeszcze raz jak dobrze pojdzie i później nie wiem jak to jest czy w trakcie, czy po pologu :)

Byle by cię doprowadzil już do końca. Nie przejmuj się jego humorkami :) a po połogu kiedy trzeba iść na kontrole ? Po 6 tygodniach ?

Jak ładnie nasze maluchy już rosną.

Klaudia mnie coś podobnego trafiło dwa tygodnie temu [emoji57] nic nie mogłam. Nawet chodzić. Ciepła kąpiel bardzo pomaga. Mi po kilku dniach zaczęło puszczać, czego też Ci życzę. Staraj się leżeć na boku. Nie bezpośrednio na plecach. Mam nadzieję, że już jutro będzie lepiej.

Katinails dołączam do klubu rozejścia mięśni brzucha. Już po drugiej ciąży mogłam sobie 4 palce włożyć w okolicy pępka [emoji19] także wiem, że czekać mnie będzie operacja. Śliczne paznokcie robisz. Ja raz kiedyś miałam robione hybrydy i wytrzymały 5 dni na paznokciach. Płatami lakier odchodził.

Ja też dziś po wizycie. Oczywiście w Irlandii mi nikt szyjki nie sprawdzał ani nic [emoji39] dobrze, że w Polsce nakupiłam sobie leków [emoji846] mały waży już prawie 2,5 kg [emoji7]
Byłam zwiedzać porodówkę i szczerze wcale mnie nie zachwyciła. Sala do porodu nie ma łazienki i stało tam tylko łóżko i łóżeczko z ogrzewaniem dla dziecka. Jedyna różnica dla mnie, to cisza. Chyba każdy tam rodzi z zzo.

A to maluszek. Dotyka rączkami buzi [emoji4]
IMG_20180702_131823.jpg

Załączniki

• IMG_20180702_131823.jpg
    IMG_20180702_131823.jpg
    40,3 KB · Wyświetleń: 371
reklama
Do góry