reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Żebym jeszcze planowała, hehe, ale nawet moja obecna ciąża to spontan, totalne zaskoczenie z zaskoczenia, że nie wspomnę o podwójnym szczęściu :)
Ale powiem ci że jestem pełna podziwu dla ciebie . Z tego co pamiętam jesteś po 30 , nosisz dwie kluseczki w sobie , w dodatku ta cukrzyca .. a normalnie smigasz jak mały samolocik i jeszcze się okaże że urodzisz nie pierwsza a dwudziesta [emoji23]
Założę się że 90 procent mam spodziewających się bliźniaków może ci pozazdroscic.. i nie jedna dwudziestolatka nawet z jednym dzieckiem w brzuszku ( w tym ja )[emoji39]

Mógł tez się zmienić lekko termin ze względu na wymiary dziecka :) ja miałam rzekomo 5 sierpnia, teraz już 4 sierpnia także dziś mam np 34+4 dzień i za 3 dni zaczynamy 36 tydzień [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️
A ja sobie liczę termin z om chociaż wiem że owulacja była 8-9.11 ale nie patrzę na ten z usg zwłaszcza teraz gdzie milion problemów i wszystko się może wydarzyć dziś liczę 34+4 czyli w niedzielę 35 skończone lekarz mi też dziś tak liczył i ok ;)

Pochwalę się Wam bo z kimś muszę podzielić swoją radość ❤️
Dzwonił K. z samymi dobrymi wiadomościami :):) do domu wyjeżdża koło 18. Będzie pewnie jutro koło południa.
Szef dał mu wolne tak do końca lipca/pierwszego lub drugiego tygodnia sierpnia. Zależy kiedy zadzwoni. Ale wstępnie mamy zapowiedziane , że 4-6tygodni od jutra będzie przy mnie ❤️
Wróci do pracy na 2/3 tygodnie i znowu do domu na 2/3tygodnie na taką dłuższą przerwę, bo będzie koniec budowy. Przenoszą ich praktycznie pod samą granicę. Więc bliżej domu o połowę drogi. Szef jest z nich bardzo zadowolony i chce tylko ich. Więc póki co o pracę nie musimy się martwic. Ustalil z chłopakami, że będą zjeżdżać co 2.5tygodnia do domu ❤️❤️
Jestem strasznie zadowolona :):) od poniedziałku zaczynamy sprawy związane z mieszkaniem. Wyprowadzimy się na koniec lipca, chyba , że nie będę jeszcze gotowa to dopiero po jego powrocie po trzech tygodniach. Ale mojej mamy już chyba w sierpniu nie będzie, więc i tak nikogo do pomocy. Więc jednak będę wolała być u siebie :) o ile mała urodzi się do końca lipca [emoji23]

Jestem po obydwu wizytach. U endokrynologa super, mam utrzymać dawkę a po porodzie zmniejszyć na 75 i po 6 tygodniach badanie plus USG.

U ginekologa też super bo wszystko w porządku. Szyjka ok, trzyma i nie zapowiada się wcześniejszy poród:) na USG łożysko i wody sprawdzone, wymiary dzieciątka też zgodne z datą porodu. I co najważniejsze to Młody fiknal głową w dół:) grzeczne mam dzieciątko posłuchało mamusi:) i kamień z serca.
Dostałam też skierowanie na USG żebym zrobiła w 37-38 TC czy czasem jednak mu się nie odwidzialo i nie fiknal znowu.

Wracam więc do domu się pakować:))

A ponieważ lekko puchną mi nogi kazał brać cyclo 3 forte dwa razy dziennie.

Dziewczynki a macie od pewnego czas mu jak sikacie czy ogólnie na toalecie jakbyście miały takie opuchnięte wargi sromowe tzn jak sikacie to tak inaczej czujecie jakby coś was użądliło? :D nie wiem jak to wytłumaczyć, takie nabrzmiałe
Ja mam takie od samego prawie początku ciąży. :) Pamiętam, że z Jasiem takie miałam, ale tylko w pierwszych miesiącach, a teraz, no jak kucnę, to jestem świadoma swojej muszelki.

Ale powiem ci że jestem pełna podziwu dla ciebie . Z tego co pamiętam jesteś po 30 , nosisz dwie kluseczki w sobie , w dodatku ta cukrzyca .. a normalnie smigasz jak mały samolocik i jeszcze się okaże że urodzisz nie pierwsza a dwudziesta [emoji23]
Założę się że 90 procent mam spodziewających się bliźniaków może ci pozazdroscic.. i nie jedna dwudziestolatka nawet z jednym dzieckiem w brzuszku ( w tym ja )[emoji39]
A dziękuję.
Z tą cukrzycą, to pełna kontrola, nie pijam słodkiego, mało jem, ale częściej, więcej warzyw, praktycznie wcale chleba :)
I nawet w szpitalu, jak mi mierzyli ciśnienie było w normie, ha!
No i ten wiek, cóż, za dwa miesiące, niecałe, kończę 36 lat, ale czuję się jak przed 30 :D

Ja mam takie od samego prawie początku ciąży. :) Pamiętam, że z Jasiem takie miałam, ale tylko w pierwszych miesiącach, a teraz, no jak kucnę, to jestem świadoma swojej muszelki.

A dziękuję.
Z tą cukrzycą, to pełna kontrola, nie pijam słodkiego, mało jem, ale częściej, więcej warzyw, praktycznie wcale chleba :)
I nawet w szpitalu, jak mi mierzyli ciśnienie było w normie, ha!
No i ten wiek, cóż, za dwa miesiące, niecałe, kończę 36 lat, ale czuję się jak przed 30 :D
Naprawdę zazdroszczę [emoji4] ja mam 22 a czuje się jak po 30 .. musiałam leżeć ledwo chodzę a jak stanę by ugotować obiad to plecy tak bolą że myślę że się przewróce.
Fajnie że ogarnęłas ta cukrzycę :) może po ciąży ci zostanie to żywienie [emoji39]

reklama
A znieczulenie to ja nie mam pojęcia :) ja rodziłam bez żadnego znieczulenia gazow itp także nie mam pojęcia jak z tym może być :)
Z tego co się orientuję, to teraz każda kobieta ma prawo z tego skorzystać[emoji4] od dłuższego czasu jest akcja "rodzić z godnością" czy jakoś tak[emoji4]
Jestem po obydwu wizytach. U endokrynologa super, mam utrzymać dawkę a po porodzie zmniejszyć na 75 i po 6 tygodniach badanie plus USG.

U ginekologa też super bo wszystko w porządku. Szyjka ok, trzyma i nie zapowiada się wcześniejszy poród:) na USG łożysko i wody sprawdzone, wymiary dzieciątka też zgodne z datą porodu. I co najważniejsze to Młody fiknal głową w dół:) grzeczne mam dzieciątko posłuchało mamusi:) i kamień z serca.
Dostałam też skierowanie na USG żebym zrobiła w 37-38 TC czy czasem jednak mu się nie odwidzialo i nie fiknal znowu.

Wracam więc do domu się pakować:))

A ponieważ lekko puchną mi nogi kazał brać cyclo 3 forte dwa razy dziennie.
Super!!! To masz dzisiaj same dobre wieści[emoji16][emoji16]

Do góry