reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Myślę, że każdemu przydała by się rozmowa z dobrym psychologiem, ale podejrzewam, że nie ma szans, żeby udało Ci się Go namówić. Co do badań brzucha to nie jestem specjalistą, ale myślę, że gastroskopia była by bardziej dokładnym badaniem. No chyba, że to plucie krwią spowodowane jest problemem z płucami, ogólnie nie szukałabym na własną rękę rozwiązań tylko przedstawiła sytuację dobremu interniście, który sam pokierował by go na wszelkie niezbędne badania.
Nie plucie krwią. Wymioty z krwią się zdarzają... to chyba jeszcze gorsze..
Przyjedzie, na bardzo długo. Więc nie będzie miał jak się wykręcić od badań. Mam nadzieję , że wakacje nam w tym nie przeszkodzą.

reklama
No to ciekawe co Ci powie, bo ja mam wyższe i to pierwsze i drugie. Ale kontroluj bo ciśnienie w ciąży jest mega niebezpieczne eh.
Ciśnienie i tętno. Ja akurat mam niskie ciśnienie , ale przy wysokim też lubi być wyższe tętno. Niby jest ok póki z Twoim tętnem nie skacze też tętno Dziecka.

Ja idę do nowej lodziarni na sorbety owocowe[emoji23][emoji16] mój ambitny dzień [emoji16] A potem obiad i zobaczymy, co tam mąż wymyśli[emoji16]

To pysznie :)

Ja na obiadek już gotowa zupka ogórkowa na dziś i jutro [emoji16] także tylko zostało mi x2 wyjście z pieskiem, prasowanie, odebranie pieluch, zajdę do pepco po mały smietniczek na brudne pieluchy dla malej, do biedry po pieczywo i już odpoczywam :)

O jak się fajnie złożylo akurat w walentynki ;)

U was też tak duszno .. u mnie 24 stopnie ale czuję się jakby było więcej , mam nadzieję że znów nie będzie takich upalow.
Teraz końcówka najgorsza zrobilam pranie poszłam na dwór powiesilam i już się zmeczylam :/

Akurat wtedy zrozumiałam , że chce z nim być :) rok się biedny starał a ja go olewalam :p
U mnie padało, zimno jest. Ja jeszcze spod kołdry dzisiaj nie wyszłam :D chyba tak przeleze cały dzień :D

Dzien dobry Kobietki :-D ja juz po kawce śniadaniu i zakupach na obiad :)
Czy ktoras z Was ma problem z tym drugim ciśnieniem ? Bo byla wczoraj położna i zwrocila mi uwagę, że to drugie Mamcia wysokie miałam 121/97 i kazała obserwować i mierzyć parę razy dziennie. Bierzecie coś na to ?

@KatiNails Hihi oczywiście masz rację, że wyjdzie po porodzie czy w ogóle będę miała sile umyc i wysuszyć, ale mam taką małą ta suszarkę, że spokojnie się zmieści w torbiet:)

@Mikasa7 Najważniejsze, ze lody przelamane i widać ocieplenie w Waszych stosunkach, bo szkoda czasu na ciche dni. Teraz już będzie tylko lepiej. :) trzymam kciuki. Grunt to szczere rozmowy, a nie fochy. Spokojną Rozmową zawsze wszystko się wyjaśni i nie ma żalu i "zimnych" dni.

@madziula92 powodzenia na wizycie :) pochwal się po co u Maleństwa

@Anulaa88 mi tez położna kazała liczyć żeby 10 ruchów przez cały dzień było.

@miloscwczasachpopkultury masz rację, że nasze Dzidziusie mają juz coraz mniej miejsca i nie zawsze mocno fikają. Sama widzę, że są dni co czuje co chwilę Małego a są dni, że rano czuje i dopiero później wieczorem jak się położę.

@KatiNails co za pech, że musiałaś go zobaczyć :( współczuję. Popraw sobie czymś humor.

Ja mam książkowe, idealne ciśnienie na każdej wizycie około 110-120/70-85 także niestety nie pomogę.

reklama
Do góry