reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dzień dobry :)

My wstaliśmy godzinkę temu, śniadanko, wstawiłam ostatnie pranie, umylam naczynia, obrałam ziemniaczki i warzywa na zupę ogórkowa, bo dziś i jutro w menu, a dla pieska skrzydełka gotowane [emoji5]

Dziś mam pare rzeczy do zrobienia to czas zleci szybciutko.
Po śniadaniu weźmiemy się za sprzątanie mieszkania, później rozwiesze pranie, prysznic, ogarnięcie się i po południu planuje pójść do rossmana po odbiór pieluszek za grosz i do kiosku ruchu odebrać 2 paczki, bo czekają, ciekawe co to [emoji5]

Później będę prasowała, bo się nazbierało i dziś już luzik :)

A u was jakie dziś plany?
Ja idę do nowej lodziarni na sorbety owocowe[emoji23][emoji16] mój ambitny dzień [emoji16] A potem obiad i zobaczymy, co tam mąż wymyśli[emoji16]

reklama
A ja wstałam przed 8 i tak się kręcę łazienka-łóżko :-D ale teraz już się na dobre wywlokłam i planuję puścić pranie bo mój mi napisał smsa że pracuje cały weekend więc coś czystego się przyda :D
Na obiad dziś robię ryż z mieszanką chińską. Moja mama planuje dziś ugotować gar bigosu więc super bo bardzo lubię :p Chciałabym skoczyć dziś do rossmana bo widziałam promke na Lovele i pampersy te najmniejsze ale mąż na 9999% nie da się namówić a byliśmy wczoraj w Auchanie i 1.625kg proszku z Loveli 28.99 kosztowało a w rosmannie 16.99 także jaka różnica :p

Dzień dobry :)

My wstaliśmy godzinkę temu, śniadanko, wstawiłam ostatnie pranie, umylam naczynia, obrałam ziemniaczki i warzywa na zupę ogórkowa, bo dziś i jutro w menu, a dla pieska skrzydełka gotowane [emoji5]

Dziś mam pare rzeczy do zrobienia to czas zleci szybciutko.
Po śniadaniu weźmiemy się za sprzątanie mieszkania, później rozwiesze pranie, prysznic, ogarnięcie się i po południu planuje pójść do rossmana po odbiór pieluszek za grosz i do kiosku ruchu odebrać 2 paczki, bo czekają, ciekawe co to [emoji5]

Później będę prasowała, bo się nazbierało i dziś już luzik :)

A u was jakie dziś plany?

Hej dziewczyny :)
A ja wrocilam z przedszkola i laboratorium :)
Druga pralka się pierze, posprzątam w domku a na obiadek tortilla bo mezus mial takie życzenie hehe :)
Popołudniu podjade tylko po wyniki do laboratorium i laba :)

Mój plan na dzisiaj?
Wstawić gary do zmywarki, puścić pranie, pogonić starszego do sklepu po proszek do prania i do mycia garów. Do tego zrobić na obiad placki z jabłkami i może szarlotkę. A tak to słodkie lenistwo. Jutro mam gienia, także dzisiaj mam w dupie obowiązki domowe.

Dzien dobry Kobietki :-D ja juz po kawce śniadaniu i zakupach na obiad :)
Czy ktoras z Was ma problem z tym drugim ciśnieniem ? Bo byla wczoraj położna i zwrocila mi uwagę, że to drugie Mamcia wysokie miałam 121/97 i kazała obserwować i mierzyć parę razy dziennie. Bierzecie coś na to ?

@KatiNails Hihi oczywiście masz rację, że wyjdzie po porodzie czy w ogóle będę miała sile umyc i wysuszyć, ale mam taką małą ta suszarkę, że spokojnie się zmieści w torbiet:)

@Mikasa7 Najważniejsze, ze lody przelamane i widać ocieplenie w Waszych stosunkach, bo szkoda czasu na ciche dni. Teraz już będzie tylko lepiej. :) trzymam kciuki. Grunt to szczere rozmowy, a nie fochy. Spokojną Rozmową zawsze wszystko się wyjaśni i nie ma żalu i "zimnych" dni.

@madziula92 powodzenia na wizycie :) pochwal się po co u Maleństwa

@Anulaa88 mi tez położna kazała liczyć żeby 10 ruchów przez cały dzień było.

@miloscwczasachpopkultury masz rację, że nasze Dzidziusie mają juz coraz mniej miejsca i nie zawsze mocno fikają. Sama widzę, że są dni co czuje co chwilę Małego a są dni, że rano czuje i dopiero później wieczorem jak się położę.

@KatiNails co za pech, że musiałaś go zobaczyć :( współczuję. Popraw sobie czymś humor.

No ja to wiem tylko że jak ci lekarz mówi to co to liczę jak osiol;) może przez tą cholestaze zasrana bo te kwasy żółciowego są niebezpieczne dla dziecka

To licz sobie, będziesz spokojniejsza.
Ale nie martw się jak jest 8 na godzinę czy dwie. Bo dodasz dwa ruchy, nie tylko kopnięcia ale zwykle mizniecie rączka to masz ruchów na cały dzień. Dziecko nie wie że chcialabys 10 na godzinę i ani jednego ruchu mniej. Zjedz coś słodkiego, połóż się na boku. Mnie najczęściej kopie w lewy bok , tam gdzie jest najcieńsza skóra. AZ mogę złapać rączkę czy nóżkę [emoji5]

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dzien dobry Kobietki :-D ja juz po kawce śniadaniu i zakupach na obiad :)
Czy ktoras z Was ma problem z tym drugim ciśnieniem ? Bo byla wczoraj położna i zwrocila mi uwagę, że to drugie Mamcia wysokie miałam 121/97 i kazała obserwować i mierzyć parę razy dziennie. Bierzecie coś na to ?

@KatiNails Hihi oczywiście masz rację, że wyjdzie po porodzie czy w ogóle będę miała sile umyc i wysuszyć, ale mam taką małą ta suszarkę, że spokojnie się zmieści w torbiet:)

@Mikasa7 Najważniejsze, ze lody przelamane i widać ocieplenie w Waszych stosunkach, bo szkoda czasu na ciche dni. Teraz już będzie tylko lepiej. :) trzymam kciuki. Grunt to szczere rozmowy, a nie fochy. Spokojną Rozmową zawsze wszystko się wyjaśni i nie ma żalu i "zimnych" dni.

@madziula92 powodzenia na wizycie :) pochwal się po co u Maleństwa

@Anulaa88 mi tez położna kazała liczyć żeby 10 ruchów przez cały dzień było.

@miloscwczasachpopkultury masz rację, że nasze Dzidziusie mają juz coraz mniej miejsca i nie zawsze mocno fikają. Sama widzę, że są dni co czuje co chwilę Małego a są dni, że rano czuje i dopiero później wieczorem jak się położę.

@KatiNails co za pech, że musiałaś go zobaczyć :( współczuję. Popraw sobie czymś humor.
Popsuć nie popsułam.. ale potwierdziło się co znajomi mówili... Stoczył się jak nie powiem co... 33 lata a wygląda jakby miał ponad 40... Masakra !

A to jak masz taką ala podróżną małą to jasne :D wiele miejsca nie zajmie :D

reklama
Do góry