reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Mam głupie pytanie, ale nigdy nie byłam w szpitalu [emoji16] czy bierzecie suszarkę do włosów? [emoji16]
Ja nie biorę , będę myla na noc żebym nie musiała w ciągu dnia z mokrymi włosami chodzić , w lato gorąco a na takim oddziale gorąco to szybko wyschną . Teraz jak byłam w szpitalu w maju to też na wieczór myłam już po obchodzie :)

reklama
No to tak[emoji16] po porodzie ok[emoji16] Ja wiem na pewno, że nie będę miała czasu suszyć[emoji16] Zresztą tam, to będzie mi zwisać [emoji4] szybka kąpiel i mycie i już[emoji4] Teraz tak myślę, że nawet nie chciałabym nikomu suszarką buczeć w tych łazieneczkach[emoji16]
No własnie to tez prawda :) dobra, chyba nie biorę [emoji16]

@Maljan zapytaj swoją szwagierkę, ale mnie moje dziewczyny mówiły żebym wzięła więcej koszul na zmianę. Mówiły, że tam jest strasznie gorąco, bo sale są w większości od południa i jest mega duszno. A wszystkie rodziły od maja do sierpnia. Ja biorę 3 szt. i przygotowałam jeszcze mężowi dwie na zmianę, żeby tylko w razie potrzeby mógł mi je wziąć i przywieźć [emoji4]

Mam głupie pytanie, ale nigdy nie byłam w szpitalu [emoji16] czy bierzecie suszarkę do włosów? [emoji16]
Tez nigdy nie byłam w szpitalu ale zdecydowałam, że biorę suszarkę :)
Nawet biorę całą kosmetyczkę do make up. Nie zamierzam tam wyglądać jak upocona kura zamierzam po porodzie wziąść kąpiel, umyc włosy i zrobić make up :) żeby czuc się dobrze sama ze sobą.

Nie wiem. Mam twardnienia cały dzień, bóle jak na okres. I do tego doszły takie mocne kłucia po lewej stronie jakoś w tym miejscu.
Zobacz załącznik 871293
Ja już nie umiem rozróżnić co jest normalne a co nie [emoji16] co jest skurczem itp.. chyba , że mala się pcha w kanał bo wariuje cały dzień
Ja tez mam często takie bóle w tych miejscach, to są takie chwilowe, ale przeszywające, ja myśle, ze to dziecko tam zasadza kopniaczki :p

Dziewczynki nie nadrobię nie dam rady tyłu stron. A nie było mnie od wczoraj.
Miałam tego holtera. Wizyta u kardiologa 12 lipca bo teraz ma urlop.
@Ewka34 jak Kochana u Ciebie ??

Mój małżonek drugi i ostatni dzień urlopu i już szuka zajęcia bo mu się nudzi.
Wziął się za przemeblowanie na poddaszu.
Tam za komoda koło łóżeczka Mai będą stały ramki ze zdjęciami Mai i Aleksa. Plus taki słonik fajny (wczoraj rano byliśmy na giełdzie w sklepie żony szefa mojego Damiana, a ona takie cudne duperele za grosze ma) i ramki. Pewnie jeszcze coś sobie tam znajdę z takich fajnych dodatków do mieszkania.
A we wnęce gdzie kiedyś nasze łóżko stało robimy kącik dla syna. Stolik, krzesełko. Pojemniki. Kupimy taka szafkę na książeczki i kolorowanki.

Dziś jeszcze wieczorem będę robić fasolkę szparagową na zimę do słoików. Już mi się na samą myśl nie chce [emoji23] i ciasteczka z kawałkami czekolady znów. Bo mi zeszły tak że znów muszę zrobić.Zobacz załącznik 871086Zobacz załącznik 871087Zobacz załącznik 871089Zobacz załącznik 871091Zobacz załącznik 871092Zobacz załącznik 871093Zobacz załącznik 871097
Mamy bardzo podobne poddasze - tez skosy , nisko i mało prostych ścian , teraz mam tu biuro a musze je przerobić na pokój dla bliźniaków. Zaczynam remont w lipcu , jak dzieci poleca do dziadków . Prztylnie tam
macie:)

Też się pochwalę swoim brzucholem,a co:D u mnie dziś 33+4, +8kg;)
Zgrabniutki brzuszek i malutko przytyłaś . U mnie w 31 tygodniu było juz chyba 8,5 kilo na plusie i duzo niższa jestem . Obstawiam , ze do porodu dojade tak do 14 na plusie . Z bliźniakami miałam plus 12 , ale urodziłam za szybko o miesiąc .

reklama
Do góry