E
Ewka34
Gość
No nie zartuj sobieTo zmienia postać rzeczy ja tez staram się myslec pozytywnie, nie nakręcać negatywnie, ale to roznie bywa będziesz moim wzorem do naśladowania
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
No nie zartuj sobieTo zmienia postać rzeczy ja tez staram się myslec pozytywnie, nie nakręcać negatywnie, ale to roznie bywa będziesz moim wzorem do naśladowania
Ja jeszcze za błąd przy urządzaniu domu uważam :Dziekii dziewczyny. Dzięki Wam już się dowiedziałam , że czarny zlew tonzly wybór więc zostaje przy beżowym kamiennym i teraz też będę zwracała uwagę na poduchy w narożniku
Dasz radę, napewno sprawnie Wam to pójdzie, co innego gdybys robiła to niechętnie tak rozmyslasz, bo już bys chciała to normalne ja tez myśle jak to będzie wszystko w tym pokoju i wg Do połowy lipca to mysle, ze już będzie gotowy będą ściany to tez Ci pokażeNie dziwię się, też się nie mogę doczekać meblowania, dekorowania mieszkania tylko jak ja podołam , żeby naraz myśleć o kazdym pomiesCzeniu. A jeszcze mam ta głupia przypadłość, "wszytko naraz[emoji23]" i już myślę jakie pudełeczka do kuchni na kostki rosołowe , jakie na majeranek a jeszcze mebli nie ma haha.
A z czasem jesteście do przodu bo pamiętam jak byłaś zmartwiona , że dopiero w połowie lipca będziecie mieć farby
Nie mogę się doczekać zdjęcia chociażby pomalowanych ścian. W tej farbie się po prostu zakochałam
A czemu jest tak różnie ? Żeby przeć co drugi lub trzeci skurcz ?Mój lekarz że względu na zagrażający poród przedwczesny pobrał już 3 tyg temu wymaz na gbs w 31 tc...Ale aż go zapytałam czy dziurek nie pomylil bo miałam wrażenie że do odbytu tylko włożył patyczek....wyszedł wynik pozytywny no z synem też miałam dodatni, poród trwał 6 h od odplyniecia wod,ale w na samej porodowce byłam niecałe 5 h... bo jeszcze kolacje z mężem jadłam przy skurczach co 3 min(Nie róbcie tego, bo potem dramat), no i przy bólach partych miałam co trzeci skurcz przec, dwa oddychac (wyobrażacie to sobie???), przez co ostatnia faza porodu trwała na maxa-2 h. Mam mega uraz do tego i teraz jak znowu będzie szybko szło to nie zdążą podać tego antybiotyku:/:/:/
Tak wiem,że podają w razie o dziecku... u mnie właśnie przedluzali porod żeby antybiotyk przeszedł przeze mnie.... Ale nikomu nie życzę ostatniej fazy porodu trwającej 2 h...Wiesz co ja pytałam lekarza o to co jak nie zdążą podać to wtedy podają dziecku. Powiedział lepiej jak zdążą ale tragedii nie ma jak nie. Wiadomo że lepiej żeby antybiotyk przeszedł przez nas niż przez dziecko ale co zrobić. Najważniejsze to żeby był podany.
Czyli żadnej kolacji że skurczami zapamiętane.
Ja czekałam kilka godzin w domu z regularnymi ale teraz nie będę bo musimy opiekę dla córki znaleźć i dojechać do szpitala a poród może być szybszy.
Dzisiaj w ciągu dnia jechałam do szpitala 20 minut a korków się w sierpniu nie spodziewam więc myślę że zdążę
Mi tak kazali, żeby poród nie poszedł za szybko. Ponieważ dostałam dozylnie antybiotyk na tego gbs, i żeby synek się nie zarazil to musiało minąć 4 h od podania chociaż jednej dawki...A czemu jest tak różnie ? Żeby przeć co drugi lub trzeci skurcz ?
To prawd. W mojej ksiazce dla ciezarnych bylo napisane, ze dzieci rodza sie duzo wieksze niz np. 100lat temu, a kobiety maja taka sama budowe ciala jak kiedys, dlatego teraz mamy tyle cesarek.Ja też wierzę w siłę genów. Oczywiście że nie można mieć pewności że rodzice z masą urodzeniową ok 3500 zmajstrują dzieciątko podobnej wielkości ale jakieś tam skłonności się dziedziczy. Trzeba chyba tylko wziąć poprawkę że rodzice rodzą się w różnych tygodniach ciąży niż ich dzieci. No i ogólnie teraz jest tendencja by noworodki były o ileś większe niż kiedyś choćby że względu na popularność witamin ciazowych i suplementów. Kiedyś to sok z buraka czy natka pietruszki A dziś kompleksowe tabletki.
To co już mam jest z Bobolove handmade, a to na co czekam z Minkybaby handmade. Obie na FbA z jakiej stronki zamawialas?
O kurde to rzeczywiście, ja miałam 30 minut i ledwo żyłam a co dopiero 2 h to trzymam kciuki za Ciebie żeby tym razem tak nie było.Tak wiem,że podają w razie o dziecku... u mnie właśnie przedluzali porod żeby antybiotyk przeszedł przeze mnie.... Ale nikomu nie życzę ostatniej fazy porodu trwającej 2 h...