reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Cholera .. troche twardnien już dzisiaj miałam , leżę ciągle i od godziny już z 5 twardnien bolesnych .. wzięłam niedawno ta tabletkę na uspokojenie , ten zamiennik nospy. Ale nic nie pomogło. Miałam dzisiaj cały dzień w stresie. Możliwe , że to od tego ? Też macie tak dużo na dzień stawiania się brzucha ? :/

Pytał po to żeby moc mniej więcej określić jaki jest zakres wagi mojej i Bartka czyli między 3-3,5 kg ;)

Może i to głupota i wróżenie z fusów wg Ciebie, ja tam mam mega zaufanie do tego lekarza, a jest to już mój drugi w tej ciazy, bez porównani w ogóle z tamtym poprzednim gburem.. także ilość lekarzy nie świadczy o niczym.
Jasne, ale przecież ja sobie zdaje spraw z tego, że waga usg to jedno i ze wynik teraz jest -/+ 500 g wodzy końcówce nawet do 1 kg. Moim zdaniem nasza waga to dużo, bo skoro dziecko powstało z naszych genów to chyba musi albo może mniej więcej w tym przedziale wagowym się urodzić. Tak na logikę ;) skoro nie mam żadnej cukrzycy ciążowej, żadnych innych powikłań w ciąży to czemu skoro ja miałam 3, Bartek 3,5 kg a lekarz obstawia z wyliczeń wartości centylowej, że w 40 tyg miałaby 3 kg to czemu miałaby się urodzić 4-5 kg :D niby skąd :D
Mi lekarz mowil na prenatalnych, ze maly bedzie duzy po rodzicach :)

Cholera .. troche twardnien już dzisiaj miałam , leżę ciągle i od godziny już z 5 twardnien bolesnych .. wzięłam niedawno ta tabletkę na uspokojenie , ten zamiennik nospy. Ale nic nie pomogło. Miałam dzisiaj cały dzień w stresie. Możliwe , że to od tego ? Też macie tak dużo na dzień stawiania się brzucha ? :/
Ja mam dużo... takich lekko bolesnych miałam dziś już myślę z 7...

Mozliwe ze od stresu ;) mi minal i twardnienia tez ;) a od stresu mi hemoroid wyszedl.. uwazaj na siebie, oddychaj gleboko

Mi brzuch też twardnienie miarę często ale nie jest to bolesne :/

Mój lekarz że względu na zagrażający poród przedwczesny pobrał już 3 tyg temu wymaz na gbs w 31 tc...Ale aż go zapytałam czy dziurek nie pomylil:D bo miałam wrażenie że do odbytu tylko włożył patyczek....wyszedł wynik pozytywny:( no z synem też miałam dodatni, poród trwał 6 h od odplyniecia wod,ale w na samej porodowce byłam niecałe 5 h... bo jeszcze kolacje z mężem jadłam przy skurczach co 3 min(Nie róbcie tego, bo potem dramat:D:D:D), no i przy bólach partych miałam co trzeci skurcz przec, dwa oddychac (wyobrażacie to sobie???), przez co ostatnia faza porodu trwała na maxa-2 h. Mam mega uraz do tego i teraz jak znowu będzie szybko szło to nie zdążą podać tego antybiotyku:/:/:/
Wiesz co ja pytałam lekarza o to co jak nie zdążą podać to wtedy podają dziecku. Powiedział lepiej jak zdążą ale tragedii nie ma jak nie. Wiadomo że lepiej żeby antybiotyk przeszedł przez nas niż przez dziecko ale co zrobić. Najważniejsze to żeby był podany.
Czyli żadnej kolacji że skurczami :) zapamiętane.
Ja czekałam kilka godzin w domu z regularnymi ale teraz nie będę bo musimy opiekę dla córki znaleźć i dojechać do szpitala a poród może być szybszy.
Dzisiaj w ciągu dnia jechałam do szpitala 20 minut a korków się w sierpniu nie spodziewam więc myślę że zdążę:)

reklama
Pisałam wam kiedyś że sąsiad spodziewa się synka. Urodził się ponad 3.5 kg zdrowy chłopczyk. Jedynie co to mogę nam życzyć takich porodow. Odeszły jej wody bez żadnych skurczy i za 2h mały był już na świecie. Najbardziej rozbawiło mnie jak sąsiad tłumaczył mi że to podobno takie uczucie jakbym robiła duża kupę [emoji23][emoji23]
I że taka prawdziwa, największa miłość przyszła w momencie kiedy musiał przewinąć małego [emoji23][emoji23]
Dowiedziałam się przy okazji że u nas nie myja dzieci po naturalnym porodzie :)

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry