reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

A ja chyba za malo sie stresuje, serio. Czasami jak cos przeczytam to sie zastanawiam czy mam takie objawy i za chwile zapominam :) denerwuje mnie moj gin, ze wizyty tak rzadko i niektore rzeczy olewa
Heh ja właśnie wogole się nie stresowałam ale ostatnio jak zaczęłam czytać o tych wszystkich przypadłościach to zaczęłam sobie wmawiać coś nie potrzebnie. Mój nie olewa nic na każde pytanie daje odpowiedz , na te co może pomaga i daje rady jak sobie z tym radzić. Ale USG nie robi mi na każdej wizycie bo mówi że to stresuje malucha i wystarczy że robi badanie na fotelu i sprawdza szyjkę na USG dopochwowym.

Ja przy pierwszej ciąży sprawdzałam nasze wagi w sensie moje i męża a się okazało że córka ważyła więcej niż my obydwoje. A właśnie też słyszałam że to niby średnia z wag rodziców a ważyła kilo więcej niż większe z nas.

reklama
Lekarz mówił, że najważniejsze są nasze urodzeniowe wagi wymiary itd. Ale wiadomo, niezależnie od tego jakiej wielkości i wagi się urodzi to i tak będzie najlepsza :)
Ja tez ważyłam przy porodzie w terminie 3kg, ale nie liczę, ze moje dziecko tez musi mieć tyle, najwazniejsze, żeby było zdrowe i silne. Może łatwiej urodzic dziecko mniejsze, chociaż tez myśle ze to nie reguła. Każdy poród inaczej, każde dziecko inne. Zawsze dla rodziców ich własne dziecko będzie najlepsze, jakie by nie było. Nie znaczy, ze inne są gorsze ;)

To tez chyba zależy od osoby, szczerze to ja nie wiem o czym piszecie tzn jak dla mnie ta ciąża to właśnie taki piękny stan i najpiękniejszy okres w tym roku :) ale ja mam od samego początku lajcik i wymarzony przebieg ciąży, nawet teraz dobrze się czuje, oprócz zgagi [emoji16][emoji16]

Ja tez nie, ale mi mój lekarz pozwolił ;)
No ja czuje, że mogę po 9 lipca już nie doczekać następnej wizyty, która byłaby tak 20-25 lipca.
A ja czuję , że dotrwasz do 40/41 TC [emoji23]

Ja tez ważyłam przy porodzie w terminie 3kg, ale nie liczę, ze moje dziecko tez musi mieć tyle, najwazniejsze, żeby było zdrowe i silne. Może łatwiej urodzic dziecko mniejsze, chociaż tez myśle ze to nie reguła. Każdy poród inaczej, każde dziecko inne. Zawsze dla rodziców ich własne dziecko będzie najlepsze, jakie by nie było. Nie znaczy, ze inne są gorsze ;)

Ale przecież ja sobie nie zakładam w głowie ile dziecko ma ważyć tylko pisze to co wyedukowana w tym kierunku przez 30 lat osoba mi mówi, a mówi, ze prawdopodobnie córcia będzie miala max 3 kg :)

Jasne, nikt tego nie powiedział :)

Powiedzmy, ze się ogarnelam jako tako, ale i tak wygladam dziś jak 7 nieszczęść :p Nawet W labolatorium pytali mnie czy wszystko w porządku xD to są rzeczy jakie przywieźliśmy wczoraj + wózek, ale to w kartonach, nie ma co oglądać poki co. Pokaże jak się prezentuje gdy postanowimy go złożyć :D Tatuś najchętniej już by wszystko składał, wózek, łóżeczko, ale jeszcze mamy czas, Przynajmiej tak myśle :p z wózkiem jestem ciekawa to tez może ulegnę, ale łóżeczko najlepiej już jak pokój małej będzie gotowy, bez sensu żeby w kuchni stało :p
IMG_0210.JPG

IMG_0211.JPG

Załączniki

• IMG_0210.JPG
    IMG_0210.JPG
    2,7 MB · Wyświetleń: 342
  • IMG_0211.JPG
    IMG_0211.JPG
    1,4 MB · Wyświetleń: 315
Powiedzmy, ze się ogarnelam jako tako, ale i tak wygladam dziś jak 7 nieszczęść :p Nawet W labolatorium pytali mnie czy wszystko w porządku xD to są rzeczy jakie przywieźliśmy wczoraj + wózek, ale to w kartonach, nie ma co oglądać poki co. Pokaże jak się prezentuje gdy postanowimy go złożyć :D Tatuś najchętniej już by wszystko składał, wózek, łóżeczko, ale jeszcze mamy czas, Przynajmiej tak myśle :p z wózkiem jestem ciekawa to tez może ulegnę, ale łóżeczko najlepiej już jak pokój małej będzie gotowy, bez sensu żeby w kuchni stało :p
Zobacz załącznik 870876
Zobacz załącznik 870877
Aaa jak te róże cudownie wyglądają ❤️ ja zamawiam w poniedziałek ❤️ razem z resztą rzeczy. A wózek będzie w przyszły piątek :) złóż wcześniej swój :D ciekawa jestem jak wygląda :D
I farby już są , super :) w końcu możecie coś robić :*

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
A jak geny ma po dziadkach np? Ja bym się kompletnie tym nie sugerowała ;)
Ja właśnie też słyszałam że geny w większości ma się po dziadkach [emoji4][emoji4] nawet ostatnio na USG żył byłam i wydedukowana osoba ( lekarz ) powiedziała że to że nie będę mieć żylaków to raczej zasługa dziadków aniżeli rodziców [emoji4][emoji4]

Do góry